0

Е сента е време за промени и това го доказва не само категорично трансформираният ни външен вид, забравил ярките цветове на лятото и разголените тоалети, но и необузданото ни желание да вдъхнем нов живот на дома. Един от триковете не само да декорирате жилището си, но и успешно да му придадете уют е изборът на правилен килим. Повярвайте, можете да му се насладите и в същото време да го интегрирате перфектно в схемата на дизайна, така че дори дългогодишните специалисти в областта да ви завидят.

Размер

Килимът често е централен елемент в обзавеждането на всекидневната или просторната трапезария. Многото елементи се превръщат в истински предизвикателства, които трябва да бъдат разбрани, асимилирани и изпълнени, за да се получи дългоочакваната украса, затова нашият съвет е да се заредите с търпение. Първата стъпка е да определите желания размер. Добрата новина е, че килимът в хола, където прекарваме голяма част от свободното си време, в това число събираме приятели и познати, може да бъде голям, среден или малък. Всеки по свой вкус и предпочитания може да избере къде да го позиционира, имайки предвид, че центърът на стаята е забравена класика.

Едно от хитовите предложения на 2022 г. са абстрактните килими. Малко арт в дома никога не е излишен, дори да не сте творческа натура. Ако стилът на стаята ви позволява, развихрете въображението си и заложете на килим, обединил в себе си няколко пъстри цвята като розово, червено и оранжево. Разбира се, нюансите могат да присъстват и върху светла основа. Друг вариант е да се фокусирате върху разположението на макси фигурите - полукръг, квадрати и пр. А решение, което би удовлетворило и най-капризния домакин, би бил изборът на закачлива изобразена препратка. В общи линии - разнообразието е голямо, както и предизвикателството пред вас.

Комфорт

Ако търсите килим за спалнята, не се колебайте и заложете на плътен и мек модел, който да допринесе за комфорта в стаята. Това остава личната ви територия и не бива да правите компромис. Не залагайте на нещо авангардно, идеята на помещението е да се отърсите от всичко, без да насочване вниманието си съзнателно или не към определени акценти. В подобен стил може да бъдат и килимите в трапезарията или кухнята, ако все пак теренът позволява. На мода са линиите от графит. Пастелното сиво определено е нюанс, който се вписва във всеки дом. Подходящ е дори за коридора, където от година насам властва "бохо" стилът. Не изневерявайте на добрия си вкус и заложете на топла палитра, това обикновено е помещението, в което гостите за първи път се сблъскват с дома ви - направете го така, че още с началните стъпки да се почувстват като у дома си. Може да изберете цял килим или малки постелки, които да разположите пред огледалото, до стола, пред вратата и пр. Нашите съвети са - карамел, цвят лате или масленозелено. Както поотделно, така и в комбинация.

Цветовете, приятните текстури и дизайнът ще създадат ново лице на дома, от което, повярвайте, имате нужда.

Моделът ориент е уникат, пази ни от зли очи

През изминалата година килимите ала Ориент бяха на върха - не само като предложение от страна на интериорните дизайнери, но и като желание от страна на домакините, славещи се с изтънчен вкус. Едва ли ще бъде изненада, но през 2022 г. те остават на мода. С тях може да декорирате всекидневната или закритата тераса, а още по-приятната част е допълнителната украса, даваща поле на палитрата - като вази, статуетки, картини и пр. Любопитна подробност за килимите от този тип е, че всеки майстор допуска умишлено несъвършенство - така продуктът му се превръща в уникат! Също така колкото по-широка е крайната очертаваща линия, често наричана стъпало, толкова по-предпазен е домът от зли сили, смятат по света.