0

И звънземните пристигат при нас през т.нар. Х-точки, които са своеобразни портали в магнитното поле. Досега това бе само теория на уфолозите, които твърдяха, че чрез дупки в магнитното поле и с помощта на нашето слънце могат да се осъществяват придвижвания във времето и пространството, а следователно и да идват и си отиват извънземни. Но вече самата космическа агенция НАСА потвърди това.

Със съобщение на своя сайт nasa.gov и с кратка анимация, дело на учени от Университета в Айова, агенцията даде подробности за феномена.

Плазма

Джак Скъдър, специалист по плазмена физика в Айова, обяснява : „Това са магнитни портали. Ние ги наричаме Х-точки или електронни дифузионни региони. Те са места, където магнитното поле на Земята се свързва с магнитното поле на Слънцето, създавайки непрекъснат магнитен път между нашата планета и слънчевата атмосфера на 93 млн. мили, което е окол 150 млн. км разстояние. Има постоянен обмен, като ние получаваме слънчева плазма“.

Така на практика плазмените двигатели на научната фантастика са плазмени портали в магнитосферата на Земята. Те са много сходни с т.нар. чрвееви дупки, които според теорията на относителността са портали за бързо придвижване във вселената, където времето и пространството са с доста променена структура и визуално могат да се оприличат на нашето торнадо, но свързват далечни светове.

НАСА и Европейската космическа агенция – ЕКА, разработват система, която да открива всички магнитни портали на Земята. Оказва се, че някои от тях могат да съществуват за кратко време, а други да продължават с десетилетия. От последните е област около южния магнитен полюс, обхващаща големи части от Антарктида и южните океани. Там съществува феномен, където радиоактивното излъчване е толкова силно, че дори съвременните космически станции и спътници се повреждат често, преминавайки през него. (Между другото скептиците изтъкват това като пример, че мисията на „Аполо 11“ за кацането на Луната през 1969 г. е измислена, защото апаратът е трябвало да премине през тази област няколко пъти, а тогава дори не са имали технологиите да предпазят аеронавтите, нито пък оборудването на кораба и ако го е направил Луис Армстронг, то когато е стъпил на спътника, е трябвало да бъде мъртъв.) Проектът за определяне на тези портали се нарича - ММС (Магнитосферна мулти скала).

Един от следващите експерименти, който НАСА и ЕКА смятат да направят, е наистина да прехвърлят нещо през тези магнитни портали, но върху това тепърва ще се работи.

Гости

Според уфолози още от древни времена чрез подобни портали на Земята са идвали извънземни, които в много култури са възприемани като богове. Изследванията на НАСА и ЕКА показват, че тези Х-точки, магнитни портали, са разположени предимно в области около двата полюса. Повечето от тях се отварят на десетки и стотици километри над земната повърхност.

Така че, ако извънземни решат да пристигнат на нашата планета чрез тези портали, то те трябва се появят на стотици километри над повърхността и след това с корабите си да кацнат – тоест боговете да се спуснат от небесата.

Засега се доказва, че тези портали прехвърлят огромно количество магнитно заредени частици, които идват от Слънцето на Земята, но има и в обратната посока.

Уфолози смятат, че това е възможно и от други светове и слънца. Има и теория, че всъщност нашата звезда се използва за идването на извънземните. На планетата ни има много места, където не само магнитното поле е различно от това на съседните обширни райони, но и въобще цялата енергия. В България такива места има в Странджа, в Пиринския край, Родопите и др., а Перперикон е сочен като един от типичните примери за древен контакт между хора и извънземни.