0

О т древни времена се смята, че всяка зодия си има други звездни знаци, с които се свързва по-лесно и такива, с които й е много по-трудно, почти невъзможно. Практиката обаче е доказала, че за всяко правило си има изключения и те не са хич малко.

Но астролозите контрират, че често за връзките силно влияние има асцендентът, както и различни други позиции, в които влизат звездите ни в момента на раждането. Много любовни и семейни разочарования се обясняват точно с липсата на съвпадения в сходствата между небесните знаци. Ето някои общи разсъждения по темата за сродството на зодиакалните души, но друго е, когато стане реч за лично определяне на тези връзки. При това подреждане не се спазват основните връзки според стихията, която ги определя. Тоест не трябва винаги да се очаква, че зодиите ще бъдат групирани по водещи елементи, както е прието в традиционната западна астрология – Огън включва Овен, Лъв, Стрелец; Земя включва Телец, Дева, Козирог; Въздух включва Близнаци, Везни, Водолей; Вода включва Рак, Скорпион, Риби. И още веднъж трябва да се напомни, че много често правилата са по-малко от изключенията и все пак, като се замислим, има някакви сходства.

Овен

Овенът е влюбен в преследването. Обича предизвикателствата и се нуждае от партньори, които ще му предоставят такива. Те са страстни натури, но и много ревниви. Ако имате слабо сърце, не понасяте драмата и не можете да толерирате егоизма, връзката с Овен няма да е подходяща за вас. Овните не бива да губят времето си с хора, които само говорят без да действат. Те имат нужда от някого, който да бъде толкова деен, колкото и те самите. Партньор, който ще бъде до тях всеки път, когато имат нужда, както самите те биха постъпили.

Най-вероятните астрологични сродни души на Овен са Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец, Водолей.

Телец

Телецът държи на чувствеността. Той е предпазлив, внимателен, но и с много секси излъчване. Телците се нуждаят от партньори, които да им дават сигурност и да са силно ангажирани с връзката си с тях. Те обичат да се радват на силна физическа привързаност. Ако не можете да толерирате ината и склонността към рутина, човекът Телец няма да е подходящ за вас. На Телците им трябва някой, който знае как да ги успокои и който познава различните им настроения. Телците се нуждаят от партньор, който е наясно с техния темперамент и може да се справи с него, вместо да избяга.

Най-вероятните астрологично сродни души са Рак, Дева, Скорпион, Козирог, Риби.

Близнаци

За представителя на Близнаци любовта е постоянно променяща се, радостна игра. Близнаците са забавни и умни флиртаджии, които се нуждаят от партньори, които няма да имат нищо против тяхното непостоянство и няма да се опитват да ги манипулират. Трябва да изчакат партньора, който ще им позволи да бъдат себе си. Близнаците обичат своята собствена личност, те живеят според собствените си правила.

Най-вероятните астрологично сродни души са: Лъв, Везни, Стрелец, Водолей, Овен.

Рак

За Рака семейното щастие е от първостепенна важност. Раците имат желание да създадат любящо, здраво семейство и се нуждаят от партньори, които да им бъдат верни и да обичат да бъдат обгрижвани. Но Раците винаги са привличани от вълнуващите лоши момчета/момичета. Обичат да се забавляват в различните аспекти от живота си, а романтичните отношения не правят изключение. Родените под този знак искат приключения, но това, от което наистина се нуждаят, е стабилност. Те се чувстват най-добре, когато избягват несериозните хора и посвещават времето си на тези, които наистина са ангажирани с тях.

Най-вероятните астрологично сродни души на Рак са друг Рак, Скорпион, Козирог, Риби, Телец.

Лъв

Лъвът си пада по драмата. Тези хора са щедри и имат топли сърца, но винаги искат да бъдат доминиращи във връзката. Имат нужда от партньори, които да им се радват и да им се възхищават. Човекът, от когото се нуждаят, е този, който ги насърчава да бъдат и да дават най-доброто от себе си. Влюбват се в този, който им казва, че могат да постигнат всичко. Малко оказана подкрепа може да направи чудеса за Лъвовете.

Най-вероятните астрологично сродни души на Лъв са Везни, Стрелец, Водолей, Овен, Близнаци.

Дева

За Девата любовта е вид личностно израстване. Девите са трудолюбиви, искрени и нежни, нуждаят се от партньори, които могат да повишават самочувствието им и да не се възползват от тях. Човекът до Дева трябва да може да търпите критика. Девите са твърде срамежливи, за да направят първата крачка. Имат нужда от половинка, която ще ги изведе от зоната им на комфорт и ще ги насърчи да бъдат смели и да се впуснат в живота. За тях е важен този, който ще им покаже, че животът е твърде кратък, за да живеят само като наблюдатели.

Най-вероятните астрологично сродни души на Дева са Скорпион, Козирог, Риби, Телец, Рак.

Везни

За Везните любовта е романтична приказка. Те са очарователни, но лесно стават зависими от своя партньор. Имат нужда от половинка, която да се грижи за тях и да ги подкрепя. Падат си по романтиката. Имат нужда от някой, който знае как да държи страстта си под контрол, но ще се запалят, когато стигнат до спалнята. Пред тях не минават преструвките и драмата. Можем лесно да съблазним Везните, когато сме естествени.

Най-вероятните астрологично сродни души на Везни са Стрелец, Водолей, Овен, Близнаци, Лъв.

Скорпион

Скорпионите са дълбоки, но мрачни хора и обичат да стигат до крайности, за добро или за лошо. Те имат нужда от партньори, които да могат да понасят падения, както и възходи. Падат си по тези, които обичат силните страсти и не се страхуват от дълбоките води. Те обичат материалните усилия (дори повече от Девата). Хубави автомобили, модни облекла, вечери в скъпи ресторанти - всичко това ги впечатлява.

Най-вероятни астрологично сродни души на Скорпион са Рак, Риби, Телец, Дева.

Стрелец

За Стрелеца любовта е едно голямо приключение. Стрелците са неспокойни хора, философски настроени и винаги търсят нещо ново в живота. Трябват им партньори, които ще се присъединят към тяхната мисия в преследване на житейските удоволствия. Падат си по рисковете и вълненията. Ласкателството е много важно при Стрелците. Желанието им е да бъдат възприемани сериозно и обичани за това, което са.

Най-вероятните астрологично сродни души на Стрелец са Водолей, Овен, Близнаци, Лъв, Везни.

Козирог

За Козирога любовта е работа и цел едновременно. Козирозите са хора, които мислят сериозно върху изграждането на бъдещето си и вземат връзката си още по-сериозно. Те се нуждаят от партньори, които да са отговорни и зрели като мислене. Козирозите имат силно чувство за това, което е готино и ако мненията ни в това отношение съвпаднат, има голяма вероятност да ги впечатлим и спечелим.

Най-вероятните астрологично сродни души на Козирог са: Риби, Телец, Рак, Дева, Скорпион.

Водолей

За Водолея всичко е въпрос на свобода. Тези хора мразят правилата и ограниченията, съответно се нуждаят от партньори, които да уважават техния нетрадиционен подход към живота. Човекът от тази зодия може да не е перфектен за вас, ако търсите по-обичайна връзка. Визуализация и много разговори, ако се окажем типът, който Водолеите харесват. Тогава ще бъдем и този, който опознава и добрата им страна.

Най-вероятните астрологично сродни души на Водолей са Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец.

Риби

За Рибите всичко се свежда до дълбочината на чувствата. Те са супер емоционални и лесно раними. Нуждаят се от партньори, които могат да споделят своите чувства и да им осигуряват стабилност и ред в живота. Рибите си падат по духовните практики, но и по сълзите. Въпреки че не всички Риби са сладост и светлина, както често биват представяни, трябва да им покажем, че сме лоялен човек, който има добри намерения. В началото на свалката трябва да им покажем, че наистина не им мислим зло.

Най-вероятните астрологично сродни души на Риби са Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог.