0

М еркурий – планетата покровител на Девата, дава на тази зодия гъвкав ум.

Девите имат потребност от ред и най-добре я удовлетворяват, като намират място на всеки предмет, мисъл или чувство. Те сякаш са родени да създават методи и структури. Не държат на всяка цена да са номер едно, достатъчно им е само да дърпат конците иззад кулисите. Падат си по тайните и чистотата – духовна и физическа.

Независимо, че минават за тихи и кротки, в някои случаи може да избухнат по съвсем незначителен повод, за някоя дреболия, която стотици други хора биха отминали незабелязано. И хич не са от хората, които ще оставят делата си на произвола на съдбата.

Готови са да се борят за каузата си. Надарени са с фантазия, която им помагат да се справят в трудния делник. Работата, с която се захванат, извършват с любов и себераздаване. С постоянство и търпение успявате да се справят с трудностите и проблемите, но не обичат да рискуват, залагат на сигурността. Не са им чужди дълбоките чувства, но предпочитат да не им дават външен израз.

Любов

В любовните взаимоотношения се стремят да бъдат честни, лоялни, внимават да не дават поводи за ревност и очакват емоционална топлота и преданост.

Ще ви трябва много време, за да разберете истинското мнение на Девата за вас. Може да ви обсипва с мили думи, а връзката ви да продължи не повече от седмица, от друга страна може да не ви направи нито един комплимент, а да се окажете влюбени до уши.

Пред мъжете Деви трябва да говорите колкото е възможно по-малко и да се усмихвате колкото може повече. Повечето Деви са толкова самовлюбени, че ако не дай Боже ги прекъснете по време на разговор, е възможно да ви намразят до края на живота си.

Мъжът Дева може да излива монолози с часове, но не го оставяйте да прави това – намерете начин да си тръгнете, в противен случай много скоро ще се разочаровате от него. С Девата можете да живеете дълго и щастливо само, ако още в самото начало изясните статута на взаимоотношенията си и си оставите свой собствен свят, в който да не го/я допускате. Те не обичат проявите на прекалена загриженост, нито прекалените глезотии.

По астрологична дефениция представителите на зодия Дева не се отличават със стабилно здраве - напротив - често боледуват. Един от житейските уроци, които трябва да усвоят, е да ценят здравето си и да се научат да го поддържат винаги в добра форма.

Склонни са към апатия, безпокойство и песимизъм. Сякаш от този знак има най-много песимисти в зодиака. Имат лабилна нервна система, често са напрегнати, не могат да се отпуснат.

Според Девите доброто материално състояние се постига не толкова с добри приходи, колкото с пестеливост и икономии. Девите могат да похарчат много повече за чужди или полупознати хора, за да не ги помислят за скръндзи, отколкото за себе си и семейството си.

В ранна младост предпочитат Телец и Козирог, връзките им са случайни, чувствени, стабилни и кратки. В средната си възраст Девите обикновено са се реализирали професионално, не са така съсредоточени в ежедневните си задачи и имат добра съвместимост със Скорпион и Лъв – те оценяват инлектуалността на Девата. В зряла възраст Девата намира много добър съвпад със Стрелеца, който е чувствен и добродетелен идеалист.

Флирт

За да съблазните Дева, използвайте класическия сценарий – вечеря на свещи с бутилка изискано вино. В секса, както и навсякъде другаде, Девата предпочита предварително да знае правилата – какво ви харесва, какво не ви харесва и до къде може да се стига с експериментите. За да продължи връзката ви по-дълго, е добре непрекъснато да го/я хвалите колко добър/а любовник е. Девите не винаги успяват да почувстват партньорите си и на моменти затварят очи и сами изживяват екстаза си.

Жената Дева в леглото няма илюзии за секса или за невероятни желания. За нея това са напълно естествени неща. Не обича мъжете тип "бързи завоеватели". Предпочита този, който има достатъчна самодисциплина и е способен да чака, докато връзката логично не стигне до неизбежните сексуални взаимоотношения.

Разбира се, тя не разпределя всичко толкова стриктно. По-скоро ще ви каже, че е важен и романът, и този, който търси само физическа близост, но не разбира и не цени истинското значение на заниманията с любов. Тя гледа на процеса на ухажване не като на етап, който трябва да се премине колкото може по-бързо, а като на грациозна, очарователна увертюра към кулминация, в която не свири само един инструмент, а цял симфоничен оркестър. С удоволствие ще лежи в постелята, но не се готви по този повод да слуша сантиментални рапсодии, ако продължим с музикалните сравнения.

Дръжте се естествено, тя сама ще установи необходимите граници. В тези предели тя е способна на много. В състояние е да превърне една целувка в нещо подобно на полов акт по еротичност.

Мъжът Дева в леглото не залъгва момичетата. Ако тя се постарае да си спомни как е започнало всичко, ще разбере, че сама е предложила среща. Той сякаш е прекалено плах. Двамата са се запознали само, защото някой ги е представил един на друг или са били колеги. Най-добре да бъдете точни на срещата и да не закъснявате, а и по-нататък да се придържате стриктно към това правило – пунктуалността е крайно важна. Освен на нея той се възхищава и на тактичността, самообладанието, добрите маниери и способността да се говори на най-различни теми. Той предпочита сам да избере мястото на срещата и ще се представи прекрасно.

Знае как да възбуди една жена и да провокира еротична реакция. Методите му са по-скоро естетични, отколкото чувствени. Но ако нещо се провали, ще обвинява обстоятелствата, а не себе си.

Подаръци

Девите се гордеят с добрия си вкус. Не позволявайте безпокойствата на Девата да завладеят и вас. Родените под този знак вечно се тревожат за нещо. Безполезно е да ги убеждавате, че опасенията им няма да се оправдаят. Те ще продължават да се безпокоят – така се защитават от възможни неприятности.

Мъжете и жените, родени под този знак, ценят полезните и практичните подаръци. Те често си имат хоби и непременно се вълнуват от някакви въпроси. Девите рядко извършват някакви постъпки под влияние на моментното настроение – във всеки случай се стараят да го избягват. Планират внимателно всичко и обмислят предварително ходовете си. Прекрасно се подготвят за важни събития.

Девиз: Аз анализирам

Стихия – Земя

Качество – Подвижен

Скъпоценни камъни - Жълт сапфир, яспис, хелиотроп, тигрово око, цитрон

Метал – Живак

Цвят – Жълт

Планета управител - Меркурий