0

М етеоритният поток Персеиди ще озарява нощното небе до 24 август, като върхът му тази година е на 13 август, а според астролозите той помага и на влюбените.

Не случайно още в древността са го наричали звездния поток на любовта. Именно от него тръгва и поверието, че ако видиш падаща звезда и си пожелаеш някой да се влюби в теб, то това ще се случи. После това поверие е разширено за всички падащи звезди и за всякакви видове желания. Но така или иначе Персеидите се смятат за покровителите на любовта.

Вярва се, че Персеидите помагат на всички търсещи своята половинка, както и на влюбените, които искат да издигнат на по-високо равнище своите отношения.

Според световни астролози най-силно тази звездна помощ ще дойде на 11, 12 и 13 август, когато е пикът на метеоритния поток тази година и той настъпва точно в полунощ на 12 срещу 13 август българско време. На тези три дни се очаква да има най-силна активност от страна и на звездите, и на влюбените.

Астрологично се предполага, че най-облагодетелствани в това отношение ще бъдат представителите на стихията на въздуха, както и водните знаци. Но преимущество ще имат три зодии, всичките с двойнствен характер – Близнаци, Везни и Риби. Това не означава, че влюбени от другите знаци няма да имат успех, особено, ако си изиграят добро козовете.

Голямата тройка

В голямата тройка тази година, покровителствана от Персеидите, астролозите казват, че начело е знакът Близнаци. Белязаните от него са харизматични и обаятелни хора, които умеят да намират общ език с всеки. В любовта успехът за тях ще е по-лесно достижим от който и да е друг знак, смятат астролозите. Но и тук принципът е Господ дава, а в кошара не вкарва. Затова подчинените на стихията на въздуха Близнаци трябва да влизат в повече социални контакти, да бъдат активни в търсенето на половинка – с други думи трябва да бъдат себе си.

Персеидите помагат на Близнаците да разберат по-добре своята половинка. Хората от този знак най-накрая имат астрологичен шанс да осъзнаят защо любимият постъпва по един или друг начин. А знанието е сила. Сега любовта е навсякъде за Близнаците, но не трябва да разпиляват силите си напразно.

Везните са другият знак, подчинен на стихията на въздуха, който влиза в голямата любовна тройка, покровителствана от Персеидите. Падащите звезди помагат сега на Везните да открият най-добрите си страни. Родените под този зодиакален знак имат шанс да станат по-мъдри и по-внимателни – неща, които могат да са им полезни в любовта. Придобиват по-добър дар слово, което им помага не само да получат комплименти, но и да ги правят още по-добре.

Сега Персеидите дават шанс на Везните да излязат от затворения кръг между дома и работата. Представителите на знака имат шанс да привлекат и заковат вниманието на обекта на своите любовни мечти. А на обвързаните точно енергетиката на падащите звезди може да им помогне да възродят отношенията си, да ги върнат към предишната страст и да ги издигнат на още по-високо равнище.

Третият знак от голямата тройка, покровителствата от този звездопад, е подчинен на стихията на водата - Риби. Персеидите дават шанс на самотниците от този знак да намерят своята половинка, да открият любовта. Трябва да бъдат по-внимателни в търсенето, защото тук важи принципът де го чукаш, то де се пука. Могат да открият любовта именно сред познатите си, които досега не са забелязвали.

Останалите

За всички зодии тази година потокът Персеиди способства разрешаването на конфликтите в семейството, за уреждането на разногласията между партньорите, но само на интимно равнище. Краят на юли и почти целият август са идеално време за романтика. За любовни приключения, които могат да прераснат в дълготрайна връзка. Според астролозите не е изключен и служебен роман. Но трябва много да се внимава в работните връзки, защото често те са на принципа за играчката и плачката. Като цяло Персеидите покровителстват любовта и най-вече желанието за стабилни и дълготрайни романтични отношения.