0

Н а днешния ден се навършват 135 години от рождението на Адолф Хитлер. Около човека, сравняван с Антихриста и подпалил Втората световна война, и до днес витаят големи мистерии и черни окултни загадки. Оказва се, че ключови решения, вземани от него и от водачите на Третия райх, са били под давлението на астрологията и общуването с тъмни духове. Според историци Хитлер не се е съветвал персонално със звездобройци, ясновидци и медиуми, но за целта е бил създаден такъв щаб. Той бил под прякото ръководство на Хайнрих Химлер, шефа на СС. Съветването на Хитлер с кристалното кълбо започва още преди избухването на войната, причинила 70 млн. жертви.

Ернст Крафт

Малцина подозират, че войната даже можеше да бъде избегната, ако един талантлив прорицател не бе предупредил набиращия скорост лидер на Националсоциалистическата германска работническа партия. Швейцарският астролог Ернст Крафт е вербуван да работи за нацистката кауза, като се твърди, че изиграва ключова роля за последващите правилни военностратегически ходове. Но според мълвата най-големият му принос е една прогноза, която прави малко преди опита за атентат срещу райхсканцлера на 8 ноември 1939 г. По това време в Мюнхен, в бирария "Бюргербройкелер", се провежда ежегодна сбирка, отбeлязваща честването на годишнина от организирания от Хитлер през 1923 г. неуспешен опит за сваляне на правителството. Във въпросната вечер обаче германският политик напуска изненадващо бирарията 13 минути преди бомбата да избухне. Адската машина е заложена на една от носещите колони в мазето. Тя е предназначена и за водещите фигури на Националсоциалистическата партия на Германия, дошли да изслушат речта на Хитлер в мюнхенската бирария.

Астрологът Ернст Крафт помага на нацистите, но свършва в концлагер.

 Астрологът Ернст Крафт помага на нацистите, но свършва в концлагер.
bazonline.ch

Той излиза да говори от ораторския пулт, слиза и минути след това бомбата избухва, заложена точно отдолу. Силата й е изчислена точно, защото събаря част от тавана. Под развалините загиват седем високопоставени членове на национал-социалистическия режим и една сервитьорка.

Герой

Бомбата се оказва поставена от съвсем обикновен човек - Георг Елзер, бивш комунист, който прозира, че се готви голяма война и решава да я предотврати. От другата страна на барикадата обаче действат пророците на властта. Сред тях били медиуми, ясновидци, както и астрологът Крафт. Още на 2 ноември той изпраща своите актуални прогнози до Хитлер по близкия му сътрудник д-р Хайнрих Фесел. В тях звездоброецът изчислява, че между 7 и 10 ноември фюрерът ще бъде изложен на голяма опаснoст от взривно вещeство (заради Плутон, Марс и Уран). Съветва Адолф да избягва големите събирания, или, ако се появява, да не остава до самия им край. Веднага след атентата астрологът е доведен и разпитван от Гестапо по подозрение, че е участвал в заговора - иначе откъде ще знае всичко това. След като Крафт доказва невинността си, е назначен в СС и Министерството на пропагандата. В следващите месеци участва в пренаписването на предсказания на Нострадамус в полза на Германия, които обаче са използвани и от другия лагер с цел пропаганда. Крафт прави и едно свое фатално предсказание, че Германия ще воюва успешно до 1942-1943 г., след това ще настъпи обрат. Съветва Адолф Хитлер войната да бъде приключена дотогава, за да се задържат извоюваните позиции и територии. Никой обаче не е пророк в собствената си държава, гласи старозаветната соломонова мъдрост. Заради тези си прогнози астрологът е хвърлен в затвора. През 1945 г. приключва дните си в концентрационния лагер Бухенвалд, където е екзекутиран с куршум в тила.

Провидението спасява Хитлер - държи реч и си тръгва минути преди бомбата да избухне.

 Провидението спасява Хитлер - държи реч и си тръгва минути преди бомбата да избухне.
br.de/Bild: Scherl/Süddeutsche Zeitung Photo

Вилхелм Вулф

Немският астролог Вилхелм Вулф също е принуден да работи за Райха, като преди това е арестуван и репресиран. Той е натоварен със задачата да изготви подробен хороскоп не само на Хитлер, но и на висшия ешелон на властта. Вулф прави много детайлен анализ, ползвайки точния час на раждане на фюрера, даден му от тайното окултно общество – вероятно 18,03 часа на 20 април през 1889 г. в Браунау, Австрия. Гадателят дава важна информация за настъплението на немския ботуш.

Ала и Вулф, верен на своята дарба и принципи, също прави някои нелицеприятни прогнози за режима. Една от тях предупреждава за голяма опасност за Хитлер на 20 юли 1944 г. (тогава е големият атентат срещу него, част от мащабен заговор). Според другата астропрогноза Хитлер ще умре мистериозно преди датата 7 май 1945 г. Днес краят на фюрера е световноизвестен – той се застрелва в бункера си на 30 април през същата година от пророчеството, а любимата му Ева Браун се отравя.

Зодиак и свастика

За разлика от много свои колеги Вулф доживява края на войната и достолепните 91 лета. Той написва автобиографична и до голяма степен астрологична книга „Зодиак и свастика“, издадена през 1968 г. В нея разкрива, че е бил принуден да се присъедини към създадената още през 1935 г. „тайна изследователска фондация“. През 1940 г. тя е била присъединена към СС и се е занимавала с псевдонаучни изследвания, касаещи антропологичната и културна история на арийската раса. Главното й седалище се е помещавало в замъка на ужасите Вевелсбург, където се развивала идеологията за свръхчовека, създаването на супер расата, но и още викане на Дявола, ритуални самоубийства, оргии, генетични експерименти и какво ли не. Всичко това се вършело под шапката на тайната организация „Аненербе“, съществувала в Германия в периода 1935-1945 г. Тя била създадена за изучаване традициите, историята и наследството на германската раса с цел окултно-идеологическото обезпечаване на функционирането на държавния апарат на Третия райх. Към нея имало зачислени и спиритисти, медиуми, гадатели, балистични експерти, математици, астрономи и, разбира се, астролози.

Документи показват, че според плановете замъкът е трябвало да стане център на света, след като СССР капитулира. Там се събирали и всички реликви, включително и такива с приписвана магическа сила, търсени по цял свят от Хитлер.

Срутената при атентата бирария в Мюнхен, 1939 г.

 Срутената при атентата бирария в Мюнхен, 1939 г.
dhm.de

Пречупеният кръст давал власт над света

Другата голяма загадка на Третия райх е свързана със свастиката, изобразявана върху държавните знамена в периода 1935-1945 г. Окултният щаб, който непрестанно съветва Хитлер, му заръчва именно този знак да стане символ на неговата власт. Мистиците твърдят, че тя крие неподозирана сила за господство над моретата, земята и въздуха. В ранно християнското изкуство именно този тайнствен символ изобразява победата на Христос над смъртта.

Посветени хора, знаещи как да я използват, могат да обърнат поляритета на магическия символ за творение на зло. Именно нейният огледален образ е използвал водачът на Третия райх Адолф Хитлер и за малко да превземе света. Има сведения, че пръв я предлага известният окултист Карл Гаусхофер. Той е част от тайното общество "Туле", основано от починалия през 1923 г. в Мюнхен писател Дитрих Екхарт. Малко преди кончината си Екхарт изрича следното пророчество, получено по спиритуалистичен път от черни духове и извънземни (тогава има бум на модата за контакти с Отвъдните светове): "Следвайте Хитлер. Той ще танцува по музиката, която написахме. Дадохме му средствата да общува с Тях... Не ме съжалявайте. Ще имам по-голямо влияние върху историята от всеки друг германец..."

Древните вярвали, че свастиката е дадена на човека от богове, дошли от звездите. Истина ли е това остава загадка, но археолози откриват кръста с пречупени на 90 градуса рамене по цял свят. Според историците най-старата изобразена свастика датира отпреди 15 000 години. Намерена е и на повърхността на бивни, открити в Украйна през 1908 г. Предполага се, че тя е използвана като символ на плодородието, благосъстоянието, късмета и надеждата. Но ако се обърне посоката й, се викал Княза на този свят - Сатаната.

Фюрерът вярвал в Копието на Съдбата

Наред с немската икономика и дисциплина Хитлер се нуждаел от още една силна реликва, за да завладее света, твърдят метафизиците. Това е Копието на Съдбата. Наричано и Копието на Лонгин, това е една от най-старите и търсени реликви в целия християнски свят. Според съвременни митове се счита, че тази християнска реликва носи огромна сила и който я притежава в държавата си, ще се радва на невиждан прогрес и непобедима армия. Търсачите на реликви разясняват, че острието се е докоснало до кръвта на Христос - Сина на Бога при разпятието му.

Според легендата притежателите на копието вярвали, че им дава сила да контролират съдбата на света. Ала притежателят умира скоро след като копието напуска владението му. Да притежава мощната реликва отчаяно се стреми и Наполеон Бонапарт, но безуспешно. Дълго време с него разполагали австрийските императори. Накрая попада в ръцете на следващия „господар“ на света - Адолф Хитлер. На 30 април 1945 г. американските войници под командването на генерал Патън откриват артефакта, за който поне Хитлер смятал, че е автентичен. Случайно или не водачът на нацистите се самоубива в своя бункер скоро след това. Днес това Копие на Съдбата се намира в музея на двореца Хофбург във Виена. Освен него обаче има още две копия в света, за които се твърди, че са автентични.