0

В се повече хора осъзнават каква сила крият цветовете. В едни дрехи например се чувстваме по-добре, а в други сме потиснати. Причината за това е, че всеки цвят носи енергия с определена дължина на вълната. Тя влиза в хармония или дисхармония с нашите тела и енергийни центрове (чакри). Езотерици обясняват още феномена и с цвета на аурата (енергийната обвивка около телата ни). Зографите я рисуват като ореол.

Счита се, че той се мени, но като цяло всеки от нас си има един приоритетен цвят на аурата. Всичко това е от значение за работната ни среда, за дома. Според метафизиката цветът на колата също е много важен и донякъде на подсъзнателно ниво предопределя поведението на водачите, влизайки във връзката с тяхната аура. Кабалистът Ели Маринова разяснява, че във всеки човек и около нас действат четирите стихии на Сътворението: огън, земя, въздух и вода. Всяко от числата от 1 до 9 принадлежи към една от стихиите, която от своя страна кореспондира и с някой от основните цветове. На база всичко това – стихиите, съответстващите им цветове и числа - може да се направи нумерологично изчисление какъв цвят на колата съответства на дадения човек. „Няма човек, който да е изграден само от един елемент. Нашите елементи и цветове се съчетават помежду си и така се подрежда палитрата на живота ни. Също така няма лоши и добри цветове, всичко зависи от природата на всеки“, коментира посветената жена. Тя прави уговорката, че трябва да се гледа и цветът на купето също дали хармонира.

Иначе гаданието се базира на числото Път на живота. За човек, роден на 3.12.1965, изчислението е следното: 3+1+2+1+9+6+5=27. Полученото накрая се редуцира до едноцифрено число чрез ново сумиране 2+7=9. Така човекът с тази дата на раждане има Път на живота – деветка, и съответно за него се отнася хроматичният анализ и съвети за цветовете в орбитата на това число. Според Маринова е добре да се погледне и деня на раждане - например човек, роден на 23-то число (2+3=5). Така би било добре да се види и езоанализа и съветите за числото 5.

Стихия огън

Шофьорите с число Път на живота (или рожден ден) 1, 3, 9 са с елемент огън и всички негови цветови съответствия. Те са доста добри в реакциите си на пътя, но нерядко прекалено самонадеяни, резки, невъздържани и склонни към риск.

Огънят е дух и вдъхновение. Той ни дарява с усет и желание за динамика. Той е вдъхновена творческа сила, която ни кара да търсим авангардни и иновативни решения, тласка ни да вървим напред. Лошата страна на огъня е нетърпението, желанието нещата да се случват непременно тук и сега, което води до прояви на гняв и недоволство от забавянето, до недовършване на започнатото, тласка ни към необмислени действия. Съотнесено всичко това към поведението ни пътя, е предпоставка за ПТП.

Единицата е първичният огън, първият пламък, искрата, получена от огнивото и кремъка, това са и искрите на фойерверка.

Тройката е топлещият огън в огнището, на който можем да си приготвим и храна, и който не бива да остава без надзор.

Девет, това е огънят в доменната пещ или пък огънят, който изригва от земните недра във вид на лава. Тук присъства и универсалният бял цвят – нажеженият до бяло огън, с който трябва да се внимава много.

Всички огнени, ярки и агресивни цветове са приоритет на елемент огън.

Червеното подбужда инициативата, дарява вдъхновение за нови идеи. Но цветът може да провокира агресия, защото алено, кърваво и ръждивочервеното са цветовете на бога на войната Марс. Червеното също е цвят и на Слънцето, дарител на живот, но и унищожител на живота.

Кралско червеното и пурпурът са цветовете на Юпитер, на успеха и късмета, но и на възгордяването, на отсъствието на чувство за мяра и граници.

Огнено жълтото събужда интелигентността и пъргавината на ума, мотивира ни за творчески успехи, но то също може да провокира напрежение.

Огнено оранжевото дарява със силен творчески импулс и мотивация за постигане на целите, но цветът е агресивен и с него също трябва да се внимава.

Препоръка: хората под знака на огъня и съответните му числа е добре да избират автомобилите си с балансиращ стихията цвят. Например топъл земен цвят, като земно и тревисто зеленото във всичките му нюанси, светло пастелно жълто или слонова кост, кафяво, охра, умбра, сиво, тъмно- и светлосиньо.

Стихия земя

Шофьорите с Път в живота (или дата на раждане) 4, 6, 8 са под знака на земята и обикновено гледат да спазват всички правила. Земята е търпелива, дисциплинирана и дисциплинираща, бавна и инертна. Тя трудно приема промените и трудно се адаптира към тях. Но именно земната стихия ни дава сигурност и стабилност, дарява ни с добра памет, с търпение и усет за етапите, които са необходими за постигането на целите. Но тя налага строги ограничения и правила. Разгневена, земята предизвиква злополуки, аварии и катастрофи. Ето защо тези хора обичат да шофират повече сред природата. Но ако са под стрес или са ядосани, трудно се отърсват. Причината е, че паметта на земния елемент е силна – досущ барелеф, издълбан за векове напред в камъка.

Хората под орисията на числото 4 са стабилни като сградите, зелените или узрели ниви, градините, документите и дипломите.

Шестицата е добре устроеният и удобен дом, парковете и красивите декоративни градини. Нейният основен цвят е тъмноиндигово синьото.

Хората под знака на осмицата са като голямата земя, големия свят като континенти, океани, планински масиви. Обичат да играят на едро, да пътуват надалече, а цветовете им са розовото, зеленото и черното. Въобще всички топли земни цветове са приоритет на елемента земя. Тук присъства и черното, с което е добре да се внимава.

Земното зелено във всичките му нюанси и пастелно жълтото даряват чувство за покой и сигурност, подпомагат концентрацията и ни помагат да бъдем по-ефективни.

Кафяво, охра, умбра – даряват чувство за сигурност, също подпомагат концентрацията.

Розовото и зеленото успокояват, даряват ни здравословен усет към парите и материалните ценности.

Тъмните цветове, кафяво, сиво, синьо ни обгръщат с чувство за сигурност, но може да ни направят инертни и трудно адаптивни. Черният цвят скрива на дълбоко всичко, а понякога това е опасно.

Препоръка: хората, родени под знака на Земята, с рожден ден или Път в живота 4, 6, 8 е добре да избират по-активни цветове за своите превозни средства, които подбуждат инициативата – червено, но не твърде агресивно, жълто и оранжево. Тук добре влияят и морско зеленото или тъмносиньо. Металикът като нюанс също е много подходящ.

Стихия въздух

Шофьорите с число 5, 11 (Път на живота или ден на раждане) са с елемент въздух. Те имат бърза реакция, но са склонни към авантюри. Въздухът е динамика и ум. Той предизвиква у нас желание за промени, дарява ни адаптивност и възможност за комуникация на всички нива, с усещане за лекота и свобода, тласка ни към прогрес. Но въздухът е прекалено нестабилен, той говори за повърхностност и липса на концентрация на пътя.

Въздухът на хората, орисани от 5, може да се определи и като прохладен бриз, и като вятъра на промяната, който разчиства улиците от листа и боклуци, като ги трупа отстрани на пътното платно. Понякога това е бурята, торнадото, ураганът. Така че да внимават с натискането на педала на газта!

Въздухът на 11 носи на крилете си гръмотевичната буря, мълниите и светкавиците. След такава буря светът сияе от красота и чистота. Цветовете на 11 са електрик и аквамарин. За тези хора шофирането има ролята на ритуал катарзис.

Цветовете на небето са приоритет на въздушните хора. Тук също присъства белият цвят, който е универсален.

Светлосиньото успокоява и ни прави мечтателни, но и разсеяни.

Светлосивото и светлозеленото успокояват, но сивото може да вкара някого в депресия.

Белият цвят на въздуха ни помага да видим всичко ясно, дори твърде ясно. На бял фон се вижда дори и най-малкият дефект.

Препоръка: за хората с Път или рожден ден под знака на въздуха е подходящо да изберат за колите си водни цветове, които помагат за концентрация на вниманието - синьо-зелено, морско синьо и зелено, аквамарин, лилаво, пастелно оранжево.

Стихия вода

Шофьорите, орисани от числата 2, 7, са с елемент Вода. Водата е емоция, а овладяната емоция ни дарява с мъдрост. Водата е люлката на живота. Тя е мека и нежна, но изключително търпелива и постоянна. Водата винаги върви по пътя на най-малкото съпротивление, може да си проправи път и през най-твърдата скала, да подкопае и най-здравия бряг. Водата е живот, но тя е и безмилостна стихия, която разгневена, помита всичко по пътя си. Водата ни дарява с интуиция и прозрения. Тя прониква на всички полета и свързва материалното с духовното, дарява ни с мъдрост, добра памет и богато въображение. Но често водата е твърде дълбока, потайна, инертна и самовглъбена. Тя може да породи изкривени фантазии, представи и страхове. Ето защо тези шофьори са сред най-добрите, но страхът нерядко сковава действията им. За щастие водата има очистваща и самоочистваща се дарба.

Хората под знака на 2 са като бистро планинско ручейче, което си проправя път през камъни, коренища и треви и накрая, събрало мъдрост, се влива в многобагреното море. Съотнесено към трафика, то тези хора намират подходящ маршрут и при най-голямото задръстване. Цветът на 2 е меко пастелно оранжевото на морския залез.

Хората в орбитата на 7 са дълбоки и потайни. Притежават мъдрост, интуиция и прозрения, но често могат да попаднат в незнайни дълбини, от които трудно намират обратния път към реалността. Да внимават повече за дупки по пътя си, задънени улици и тапи.

Всички студени цветове и нюанси са приоритет на елемент вода.

- синьо-зеленото дарява концентрация и спокойствие

- лилаво - също носи спокойствие. Това е цветът на Меркурий в неговия аспект на познание и откривателство, цветът на Юпитер в най-царствения му вид, цветът на Венера като символ на чувственост

- морско синьото дава спокойствие и сигурност, сбъдване на желания

- морско зеленото дава надежда за изпълнение на желания

- пастелно оранжевото на 2 дарява мъдрост и спокойствие, помага ни да учим лесно и бързо, да трупаме знания и материални блага.

Препоръка: тези, които са с рожден ден или Път на живота под знака на водата е добре да изберат въздушни цветове за своите автомобили, които ще им помогнат да виждат нещата по-ясно – светлосиньо или зелено, светлосиво или аквамарин, бяло или слонова кост.

​Ели Маринова e един от най-популярните нумеролози и кабалисти в България. Изготвя рождени нумерологични карти и прогнози за периодите в живота и за текущите 12 месеца. Наред с това дава гадателски консултации за всякакви проблеми чрез Кабала, карти Таро, астрология и китайската система И-Дзин. Тя е специалист и по етнорелигиозни и окултни практики. За консултация и контакт с Маринова: eli-taro.com, tvoetotaro.com, телефон: 0896 530 106.