0

В секидневна под небето или как да трансформираме терасата до неузнаваемост - има няколко стъпки, чрез които ще превърнете скучния на вид терен в кът за релакс, изграден по правилата на прочутия бохо стил. За целта са ви нужни две седмици, в които да се посветите на екстериора, опознавайки последните тенденции и разнообразието, което предлагат дистрибуторите и пазарът. 

План

Правило №1 - колкото по-светло, толкова по-добре. Приветливата основа прави арената оптически по-голяма, създавайки още чувство за свежест, чистота и прохлада. Ако терасата ви разполага с бял дървен под, то вие сте уцелили шестица от тотото, поне в интериорен план. Нашият съвет е да осигурите необходимата среда, а след това да се заемете с допълненията. По отношение на плоскостите, които правят сянка - това могат да бъдат навеси тип рогозка, балдахин или красиви и идея по-арт чадъри, изпъкващи с нетрадиционен дизайн. 

Меката мебел е тотален хит. Не бива да се притеснявате от променливия климат. Винаги може да се снабдите с покривала за дъжд, изолиращи влага или прекалено силни слънчеви лъчи. Най-популярни са Г- и П-образните конструкции. Много често в самите мебели присъстват плетки, загатващи атмосферата на бохо. Задължително включете в списъка с покупки възглавници. Те могат да бъдат различни по големина и обем, обединени от обща пастелна палитра. Визията може да се разчупи с одеяла за по-хладните вечери например.

Мултикултурен стил

Много често масите са две на брой, като се използват и така популярните дуо модели. Високите не се препоръчват, макар че редица стопани използват терасата освен като място за отдих и като външна кухня, където готвят и хапват. Използвайте плетени подложки, фруктиери, буркани със свещи, изкуствени цветя или подправки. Всичко това, наред с любимата ви литература, може да разположите и на специална етажерка, изработена под неписаните правила на мултикултурния стил, който не бива да пропускате заради нескромната му уникалност. 

Бихте могли да създадете допълнителен уют с прегради, в това число такива от плат, както и чрез позиционирането на килим. Трябва да знаете, че този ход осигурява приказен краен резултат, но не винаги пасва на общия декор и цялостна фасада. Инсталирайте бяло или жълто осветление, разбира се, чрез миникрушки, разположени по целия таван. Ако всичко това не удовлетворява първоначалната ви визуализация - украсете стените! Отново плетки, пана, дори семейни снимки, изборът е във ваши ръце.

Люлката е забавление за малки и големи

Люлка и любима книга - неслучайно е очаквано добра комбинация, особено с чаша охладено вино след работния ден или с горещо кафе през уикенда. Не инвестирайте големи суми. Преди да закупите поредната играчка в своя дом, направете задълбочена проверка на моделите и съответните цени на база качество и удобства. Бихте могли да използвате възглавница от останалите в декора или да поръчате модела с близък до основния нюанс. И воаля - времето за релакс или пък забавление настъпи, насладете му се!