0

Д имитър Бербатов е най-прочутият БГ двойник на световна знаменитост, а и самият той си има родно известно име, с което напоследък го оприличават.

Двамата прочути двойници на Бербо са холивудският ас Анди Гарсия и българският му колега Бойко Кръстанов. Още от времето, когато футболистът риташе в „Тотнъм“, все го сравняваха с Гарсия, а през 2007 г. тв предаване сравни двамата и за целия свят това стана официално.

Telegraph.bg

Самият Бербатов често си пускаше снимки, които го оприличаваха на актьора от ролята му в „Кръстникът III”. Преди пет години двамата се срещнаха и в живота. Направиха си снимки, размениха си и комплименти. А Бербо покани Гарсия да му дойде на звездния мач в София, където трябваше да играе срещу отбор, предвождан от португалската звезда Луиш Фиго. Гарсия много бе заинтригуван от идеята, но се наложи по това време да бъде на снимки на другия край на света. Все пак звездата от кубински произход пристигна на снимки у нас в края на 2021 г. и остана очарован от страната ни. Особено от един уличен музикант, който го трогна с изпълнение на мелодията от „Кръстникът“, но това вече е друга история.

Telegraph.bg

Освен американския си двойник, Бербо има и български такъв. Митко се припозна в актьора Бойко Кръстанов. Това стана с нашумяла игра в онлайн пространството, която показва на кой български актьор приличаш. Той беше споделил кратко видеостори, отговарящо на въпроса „На кой български актьор приличаш?“. След няколко секунди смяна на най-известните лица от родното кино и театър, накрая над главата му се появи снимка на Кръстанов. Футболистът очевидно се е зарадвал на резултата, тъй като го обнародва публично. След това добави, че и Башар Рахал отдавна бил забелязал приликата между двамата.

365 дни

Всъщност отново се заговори за двойниците у нас и по света, когато наскоро италианската и холивудска звезда Микеле Мороне пристигна да снима тук и си пусна снимка с Димитър Илков, който е не само негов дубльор, но и двойник. Илков нашумя с ролята си в сериала „София ден и нощ“ по NOVA. Пред „Телеграф“ Димитър разкри, че е станал много близък с италианеца и се разбирали прекрасно. Микеле Мороне придоби световна слава с ролята си във филма “365 дни”. Италианският артист беше у нас за снимките на фантастичния трилър с работно заглавие “Подчинение” и с Меган Фокс в главната женска роля.

Telegraph.bg

Коса

Още с първата си мащабна изява у нас в сериала „Стъклен дом“ Калин Врачански стана известен със сравнението, че е българският д-р Хаус. Английският актьор и музикант Хю Лори и Врачански наистина имат удивителна прилика. Няколко години по-късно, в предаването „Като две капки вода“ по NOVA, Калин тегли ролята именно на своя холивудски двойник. Самият той разкрива, че първоначално е помислил, че е някаква шега, но впоследствие се оказва, че е една наистина странна случайност. За него било много забавно да играе колегата си.

Telegraph.bg

Друг актьор, Явор Бахаров, също е сравняван със световна звезда - испанския музикант Даниел Дихес. Последният се прочу у нас с участието си на Евровизия, където обаче не постигна особено големи успехи. Но той пък стана единственият участник в конкурса, на когото два пъти му е позволено да пее на финала една и съща песен. Това се случи в Осло на 29 май 2010 г., докато Дихес пееше, на сцената се качи прочутият провокатор Жауме Маркет и Кот, известен още и като Джими Джъмп, който прекъсна шоуто. Така Дихес отново изпълни всичко отначало след края на колегите си. Бе класиран 15-и от 25 финалисти. Що се отнася до Бахаров, засега няма данни къдрокосият актьор да се готви да пее нито на Евровизия, нито на друго официално събитие.

Telegraph.bg

Икони

Българската Марлене Дитрих – така наричат понякога Койна Русева. Още от студентка във ВИТИЗ тя е сравнявана с холивудската звезда от немски произход. Дори веднъж на церемонията по раздаването на театралните награди "Аскеер" Русева се появява на сцената, облечена във фатално червена рокля и с цигара - досущ като Дитрих.

Telegraph.bg

Гергана Малкоданска, която е синоптичка по NOVA, поразително прилича на друга холивудската икона - Никол Кидман. Много пъти по улицата е била бъркана с актрисата. Дори често й се е случвало по улицата да я припознават и да я заговарят на английски, като се обръщат към нея с името Никол, разказва самата тя.

Telegraph.bg

Гол

Най-приличащият си двойник на легендарната футболна звезда Кристиано Роналдо се оказа българин и също риташе футбол. Става въпрос за Даниел Златков, но той за разлика от португалския си колега предпочиташе не да е нападател, а защитник. След като престана да играе футбол, Златков премина в бойните спортове. Англичани го сложиха в челото на класация за най-добри двойници, а испанци го снимаха в реклама, и то точно в ролята на Кристиано.

Telegraph.bg

Елвис

Цветелин Атанасов е бил на 8 години, когато родителите му донасят от Англия двоен албум с хитове на Елвис Пресли, който се оказва съдбоносен за живота и кариерата му. Още от ученик той започва да се прави на Краля на рока – Елвис, като успешно пее неговите песни. Печели няколко конкурса за млади таланти, но големият му успех идва на международния конкурс за двойници на Пресли през 1993 г., когато измежду 200 участници го обявяват за най-добър млад двойник на легендарния изпълнител, а лично кметът на родния град на Елвис го удостоява със званието "почетен гражданин на Топилоу, Мисисипи“. До днес Цецо си остава признат като един от най-добрите двойници на Елвис.

Съседка

Алекс Богданска също откри своята двойничка. И Севал Сахрин е модел, но е от южната ни съседка. Преди няколко години туркинята спечели първо място на конкурса за красота „Мис Турция 2018“. А самата Богданска твърди, че я оприличават още на холивудските актриси Натали Портман и Гал Гадот. Феновете й обаче са категорични, че най-много си прилича с миската от Турция.

Барби

Илиян Илиев стана популярен още като дете модел, след като спечели редица титли от конкурси за красота в България и чужбина. Той е единственият българин, който е сравняван с мъжката версия на куклата Барби – Кен. Парагвайско списание го постави на 37-о място в глобална класация за най-красивите модели за 2012 -а, а година по-късно японско списание определи Илиев като един от моделите с най-симетрични лица в света. Момчето твърди, че няма никакви пластични операции и всичко по него е естествено, освен удължената коса.

Синът на Блатечки негово копие

Синът на Асен Блатечки и Диляна Попове е абсолютно копие на баща си, кълнат се фенове.

Малкият Борил е умаленият Асен. Детето споделя, че мечтае да стане актьор като родителите си.

Преди повече от година Джулиана Гани откри двойника на сина си – Давид.

Блондинката показа на последователите си в социалните мрежи момченце, което много прилича на рожбата й. За капак се оказа, че „двойникът“ има подобно име – Давидик. „Не знам как е възможно дори, но според мен наистина Давид има своя малък сладък двойник от Русия! Вие вярвате ли в силата на вселената, или мислите, че е просто съвпадение?“, написа в Инстаграм плеймейтката.