0

К расиви и функционални, през тази година тоалетките ще се наложат на пазара в светла цветова гама, метални акценти и допълнително осветление. Очертава се хит да бъдат мебелите с релефни покрития и закрити шкафове. Без краен минимилизъм, според интериорните дизайнери те ще се впишат във всеки стил, непроменяйки основния облик на дома - индустриален, скандинавски, винтидж и пр. 

Вид

Тоалетките могат да бъдат персонализирани според нуждите и предпочитанията ви - по ваш избор на форма, размер и бюджет. Според някои може дори да се използват за попълване на по-неизползваемите ниши в спалнята, където домакините най-често ги позиционират.

Популярни са както моделите с прави линии и остри ръбове, така и идея по-заоблените. Първите се характеризират с изчистен дизайн, не залагат на детайли, които да отклонят фокуса от крайните очертания, докато вторите се стремят към създаването на допълнителен уют. В повечето случаи огледалата не са част от основната конструкция. Те се купуват или изграждат по поръчка. Изискват специално бяло осветление. Откритите крушки са предпочитани, правейки препратка към професионална среда за грим и грижа. Известният трик е да ги монтирате в близост до прозорец, като така се очаква оптически да увеличите пространството на стаята.

Столовете могат да бъдат част от тоалетките или отново по поръчка. През 2023/2024 ще са на мода табуретките в няколко основни цвята като кремаво, светлорозово, небесносиньо и мръсно сиво. Ако типът на табуретката е ракла, то това ще ви даде възможност за повече съхранение.

Декор

След избора на основен цвят, вид на повърхност, форма и материал следват рафтовете и шкафовете. Нашият съвет е да изберете затворени - от една страна, защото продуктите, които използвате - крем, сенки, червила и пр., няма да бъдат видими за посетителите на дома ви и следователно няма да създадат един “кич” кът, от друга, защото по този начин ще ги предпазите от домашната прах. 

Запълнете ги с твърди органайзери, за да допринесете за реда. 

Декорирайте скромно и стилно откритата част - например с най-използваната козметика, но в съчетание с цвете, свещ, книга или любим сувенир. Така мястото, което ще ви служи за разкрасяване, ще задоволи и най-високите ви очаквания, провокирайки още комплименти за избора от страна на близките и посетителите на дома ви.

Интересът към винтидж расте

Като че ли някои дами се чувстват като кралици, заобиколени от интериора в миналото - така някои дизайнери обясняват непрекъснато нарастващия интерес към винтидж моделите, характерни за отминалите години. Ретро тоалетките, особено онези в бароков стил, са фаворит за мнозина. Красивият почерк на съвремието отново ги превръща в отличен ход, особено когато са разположени в спалнята или коридора. Цветовата гама включва предимно бяло, розово и зелено. За разлика от масовите тези са по-скъпи, но с гарантирано качество и цена.