0

Б иячката на Холивуд, за каквато минава Ейми Джонстън, върти магични мечове за БГ режисьора Тодор Чапкънов, научи „Телеграф“.

Това нещо трябва да се случи във фентъзи екшъна „Мечът на Один“, където американската актриса трябва да играе главната роля. Филмът е обявен официално, но засега още не е стартирала неговата направа. Пред „Телеграф“ Чапкънов заяви: „За „Мечът на Один“ положението е малко особено. Обсъждали сме, говорили сме, но още няма развитие, предстои тепърва да се прави. Докато не кажат: „Прави го“, всичко в нашата работа е особено. Този филм е с частно финансиране и никога не се знае как ще бъде до последно. Ето, снимките на екшъна „Черният лотос“ също бяха отложени с няколко години заради ковид, та и с този не се знае“.

Що се отнася до „Мечът на Один“ филмът е с добро финансиране и първоначалният му бюджет според интернет киноенциклопедията IMDB е $7 млн. А това си е поне два-три пъти повече от който и да е БГ филм.

Огледалото

В момента Тодор Чапкънов е в Копенхаген, където започна снимките на скандинавския филм „Огледалото“. Пред „Телеграф“ режисьорът обясни: „Този филм ще снимам в Дания и Швеция. От една година работим по него. „Огледалото“ е драма за отношенията между баща и син. Родителят не е присъствал през по-голямата част от живота на сина си. Но сега се събират и трябва да намерят някакъв начин как да живеят заедно. Много хубав сценарий. Актьорите са датски и шведски“.

Език

Чапкънов разясни пред „Телеграф“: „Огледалото“ го снимаме на датски и шведски, но аз не говоря нито един от тези езици. Странно е, че народи от толкова близки страни, дори в ежедневието си, когато се срещат между тях, си говорят на английски. И ние така контактуваме. За мен е важно изпълнението и не мисля, че ще има някакъв езиков проблем“.

Вечерта преди да започнат снимките Тодор Чапкънов обясни за „Телеграф“: „Най-вероятно няма да мога да спя цяла нощ. Винаги се вълнувам първия ден и на всеки половин час през нощта се будя и се питам време ли е. Снимките ги започваме в неделя (б.а. - тоест стартираха вчера рано) от 7,30 сутринта“.