0

Л ора и Стоян от „Бон Апети“ винаги предлагат интересни съчетания на продукти. Такъв е и случаят с тази салата, където зеленчуците и плодовете се комбинират със сирене „Дунавия“ вместо с традиционното в подобни случаи за други европейски кухни козе сирене. Тази салата е богата на вкусове и витамини, а още рецепти - на bonapeti.bg.

Цвекло с моркови и сирене

Необходими продукти:

  • 3 глави цвекло
  • 2 моркова
  • 1 ябълка
  • 1 круша
  • 1 лимон
  • 2 стръка мента
  • 200 г сирене „Дунавия“
  • 30 г тиквени семки
  • 50 мл зехтин
  • 1/2 с.л. мед
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Цвеклото, морковите и крушата се белят и се настъргват. Ябълката се настъргва, без да се бели. Плодовете, зеленчуците и настърганата лимонова кора се смесват в купа. Лимоновият сок се разбърква с меда и зехтина. Салатата се залива с получения дресинг.

Посолява се, прибавя се наситнената мента и се разбърква. Тиквените семки се запичат на сух тиган. Сиренето се реже на кубчета. Салатата се сервира със сиренето и семките.