Л ора и Стоян от „Бон Апети“ винаги предлагат интересни съчетания на продукти. Такъв е и случаят с тази салата, където зеленчуците и плодовете се комбинират със сирене „Дунавия“ вместо с традиционното в подобни случаи за други европейски кухни козе сирене. Тази салата е богата на вкусове и витамини, а още рецепти - на bonapeti.bg.
Цвекло с моркови и сирене
Необходими продукти:
- 3 глави цвекло
- 2 моркова
- 1 ябълка
- 1 круша
- 1 лимон
- 2 стръка мента
- 200 г сирене „Дунавия“
- 30 г тиквени семки
- 50 мл зехтин
- 1/2 с.л. мед
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Цвеклото, морковите и крушата се белят и се настъргват. Ябълката се настъргва, без да се бели. Плодовете, зеленчуците и настърганата лимонова кора се смесват в купа. Лимоновият сок се разбърква с меда и зехтина. Салатата се залива с получения дресинг.
Посолява се, прибавя се наситнената мента и се разбърква. Тиквените семки се запичат на сух тиган. Сиренето се реже на кубчета. Салатата се сервира със сиренето и семките.