0

- Момчета, съвсем скоро се завръщате в България. С какви чувства ще посетите отново БГ Черноморие и ще пеете край морето?

- Винаги се радваме, когато имаме възможността да се върнем на българското море, да се плацикаме в Черно море и да се печем на слънце.

- Какво шоу да очакват българските фенове на 2 август на „Арена Созопол“?

- Очаквайте да видите седем невероятно красиви и талантливи мъже на сцената, готови да изнесат шоу, което няма да забравите. Обещаваме да дадем всичко от себе си и да се погрижим всички да скачат, танцуват, пеят, носят се в тълпата и се гмуркат в нея. Ако не си тръгнете потни и усмихнати, значи нещо се е объркало тази нощ.

- Били ли сте някога в Созопол преди?

- Преди десетина години имахме концерт на плаж Каваците в Созопол. По време на нашия саундчек забелязахме двама души да правят секс в морето недалеч от сцената. В този момент знаехме, че сме на идеалното място, на което да направим шоу.

- Вълнувате ли се да се срещнете отново с българската публика? Българите ви обичат, нали знаете?

- Винаги! Тази любов е взаимна.

 - Как се чувствате, когато имате участия на Балканите. Предполагам е по-различно от другите европейски държави.

- Всеки един концерт, който правим, навсякъде се чувстваме като у дома си.

В Борисовата миналата година

 В Борисовата миналата година
Zn Production

- По време на предишни гостувания у нас сте споделяли, че винаги се черпите с ракия. Ще пиете ли и този път?

- И този път? Никога не сме спирали да пием ракия. Всъщност дори започнахме сами да произвеждаме ракия – Maksuzija.

- Българската ракия по-добра ли е от босненската?

- И двете са страхотни по свой начин.

- Европа в последния месец бе завладяна от футбола. Гледахте ли UEFA EURO 2024? Испания спечели! Кой отбор подкрепяхте?

- Тъй като Босна и Херцеговина не участва на това европейско в Германия, нямаше за кого да викаме. Но ние винаги подкрепяме по-малките отбори. Много ни хареса как игра отборът на Грузия.

- Доволни ли сте, че Испания спечели UEFA EURO 2024?

- Топката е кръгла, публиката винаги е дванадесетият играч, а футболът е най-готиното нещо на света. Така че нека най-добрият отбор спечели, както и се случи.

- В София имаме големи екрани и гледаме футбол заедно на Stroeja Open Air. Били ли сте там? Обичате ли да гледате футбол заедно и спорите ли за мачове?

- Stroeja е любимият ни клуб в София както на закрито, така и на открито. Това е страхотно място да се събирате и да гледате футбол заедно.

Като група гледаме мачове заедно в различните места зад сцените, на които свирим. Въпреки че може да се запалим по мачовете, всички спорове обикновено са пред телевизионния екран, а не между нас.

- Българската група „Обратен ефект“ ще сподели с вас сцената в Созопол. Познавате ли ги?

- Ще ги видим за първи път и го очакваме с нетърпение да се запознаем с тях.

- Ще бъдете на турне това лято. Ще имате ли малко свободно време и какво правите, когато не сте на сцената?

- ​Да, нашето обширно лятно турне започна. Когато не сме на сцената, непрекъснато сме в движение към следващата сцена, така че ще имаме много малко време дори да си поемем дъх до септември.

- Какво означава за вас Dubioza Kolektiv?

- Семейство. 

- Ако някой не е чувал вашата музика, как бихте могли да я опишете?

- Трябва да дойдете на шоуто и да го чуете сами.

- Имате голям набор от хитове. Имате ли любима песен на Dubioza Kolektiv?

- Любимите ми песни са тези, които пиша в момента. Преди няколко дни написах новата си любима песен.

- Какво ще кажете на нашите читатели?

- Не забравяйте да си вземете бански костюми в Созопол на 2 август. Ще бъде потно шоу, а след това можете да се разхладите с освежаващо нощно плуване.

Концертът

Наближава големият концерт на на 2 август в Созопол, в който важно участие ще вземат още три великолепни и обичани банди – и „Обратен ефект“. 

В разгара на лятото шоуто на стадион „Арена Созопол“ се очертава да бъде повече от горещо – весело, шумно, танцувално и потно, а самите музиканти вече дори си представят и разхлаждащия му финал – с освежаващо нощно плуване. Затова напомнят на феновете си, да си носят и банските.

Музикантите от вече са на път със своето лятно европейско турне, което преминава през някои от най-шумните фестивални сцени, преди музикантите стъпят у нас на 2 август. 

Специално за събитието музикантите и организаторите от „Строежа“ обявяват кампания „на концерт с приятели“, която дава възможност на феновете да закупят билети в пакет с отстъпка(вижте падащото меню). Така 10 билета закупени в пакет ще имат 15 % отстъпка, а 5 билета накуп ще имат отстъпка от 10 % от общата им цена.