0

Б улчински рокли във викториански стил и със силно подчертана талия ще триумфират през сезон есен/зима. Семпли, елегантни и много шик, тоалетите с класическа форма, заимствани от най-емблематичните сватбени визии в историята, са основен избор за представителките на нежния пол, очакващи титлата „съпруга”.

Шедьовър

Любопитна подробност е, че роклята, с която е облечена Кейт Мидълтън на сватбата си, се превръща във вдъхновение за десетки дизайнери, които взимат елементи от модела и създават нови шедьоври. Оказва се, че дългият ръкав през по-студените месеци е тенденция, която „отваря врати” – тази част бива превърната в акцент, с фина или едра дантела, цветя, мъниста, камъни, пайети или друг вид релефна декорация.

Instagram

При някои от линиите се наблюдава насищане на елементи, това е съвсем умишлен ход от страна на шивачите. Повечето булки желаят наистина дръзка и забележима визия, следователно е една от причините да не се задоволяват с крайно опростен модел за най-важния ден в живота си. Кралската дреха се отличава с V-образно деколте, решение, което жените са готови да прегърнат. Добрата новина е, че отдавна наличието на пищен бюст не е изискване. Не на последно място се нарежда дългият шлейф. Булките, които се отказват от него, се броят на пръсти, а останалите се наслаждават на наистина приказна визия, надхвърлила дори най-смелите им очаквания. В повечето случаи огромният блясък се създава с парче плат – без нищо излишно. Той просто е идеалното допълнение към белия гардероб. Или иначе казано – черешката на тортата! За това говори и зашеметяващият тоалет на принцеса Даяна. Той е дело на британските дизайнери Дейвид и Елизабет Емануел, които умело са пазели в тайна проекта ѝ. Облеклото е с най-дългия шлейф в историята на кралските сватбени рокли - впечатляващите 7,62 м.

Линия

Разбира се, новите линии спазват едни от основните правила при изработването на тоалети от толкова висок клас, съчетавайки перлите, камъните и ръчно изработените елементи с модерни за времето решения. Голи рамене, асиметрични форми, цепка до бедрото или друг акцент е избор за мнозина, желаещи да бъдат както красиви, така и секси в сватбения си ден. През 2024/2025 година ключова роля ще имат бижутата. Много от тях ще са направени по поръчка, отговарящи на тоалета, т.е. изработени със същите мъниста например. Дантелата и по-специално обемните украси, шити на ръка, оскъпяват тоалетите. В зависимост от сложността на дизайна цените варират между 1500-8000 лева.

Релефните декорации са основна тенденция.

 Релефните декорации са основна тенденция.
Instagram

Обикновено това са уникатите, които са покрити от глава до пети с камъни, наподобяващи скъпоценни такива. Основата им е в бежов цвят, загатваща за голо тяло, а разположението на блясъка отново е на ръка. Изработката може да продължи няколко месеца.

Съчетанието на камъни и пайети придава допълнителен блясък.

 Съчетанието на камъни и пайети придава допълнителен блясък.
Instagram

Красивата дължина е удобната, не правете компромис.

 Красивата дължина е удобната, не правете компромис.
Instagram