0

В секи човек на практика е в състояние да навреди другиму. Всичко зависи от неговото състояние, силата на волята и желанието. Ефектът на проклятието възниква не само с помощта на хората, които владеят магьоснически техники, но и по непредпазливост, заради някакво силно желание за отмъщение, чувство на завист или ненавист.

Такива способности притежават основно жените, а също така тежко болните, както и тези, които са на смъртен одър. В този случай клетвата се прехвърля върху жертвата с последната жизнена енергия на умиращия.

Посредници

Опитните магове, които знаят за „закона на бумеранга”, според който всяка злина рано или късно се връща при този, който я е причинил, извършват този ритуал, като поемат ролята на посредник. Магът „свързва” жертвата и поръчителя с невидима верига. Ако проклятието се завърти и се върне обратно, то улучва не посредника, а този, който го е направил. Мнозина забравят, че щастието не се гради върху чуждото нещастие и се радват, когато лошото сполети човека, когото са клели. Много тъпа и безразсъдна постъпка, защото това трупа негативна енергия, която рано или късно ще даде отражение. Завист, люта омраза, желание за мъст - внимавайте какво пожелавате на ближния, за да не ви сполети и вас.

Не всеки може да намери сили в себе си да прости. Но човекът, който държи на собственото си благополучие, и особено - на бъдещето на своите деца, трябва да е предпазлив в думите си. Нищо не наранява толкова, колкото непремерени думи, изречени от приятел или роднина. И нищо не е по-бързо от този бумеранг.

Разновидности

Както съществуват различни вируси и бактерии, така и проклятието има няколко разновидности. Най-опасни са циганските проклятия. Често може да чуете циганка да кълне някой, например, че не й е дал милостиня. Вместо да изпадате в паника, в този случай просто не трябва да гледате ядосаната жена в очите и да я отминете, без да й отговаряте. За циганката, която кълне, е важно да установи с вас контакт и ако избегнете това, думите й не могат да ви стигнат. Агресивното поведение от ваша страна може само да влоши ситуацията. Ето защо трябва да преглътнете думите, застанали на устата ви, и да се престорите, че казаното не ви засяга.

Далеч по-опасно е родовото (кръвно) проклятие. Родната кръв не само обединява и сплотява хората, но и може да превърне в заклети врагове тези, които с непредпазливи изказвания и постъпки провокират семейни разпри, правейки и себе си и останалите нещастни. По отношение на чуждите хора енергийното поле на човека притежава много по-големи защитни свойства, отколкото спрямо роднините. Притежавайки сходна енергия, постоянните взаимни претенции и скандали с близките правят човека уязвим.

Традиционните конфликти са свързани с наследства и делба на имущество, заради несъгласието на родителите да дадат благословията си за брак и т.н., и т.н. Взаимните роднински клетви водят до детска смъртност, раждане на деца с проблеми и затруднено развитие и много други.

Групово

Механизмът на родовото проклятие е най-сложен. То може да се усилва с всяко следващо поколение. Обикновено пикът на активността на родовите проклятия се проявява във вид на сходни нещастия или болести, преследващи целия род. Това са различни ендокринни и психически заболявания, драми и повтарящи се неуспехи в личния живот, хронични женски болести и безплодие, а също и ранно овдовяване или загуба на деца.

Носители на негативна информация са всички роднини, които носят гените на предците си. Но проклятието връхлита не всеки, а този, който е с най-слабо биополе или неговите деца. В езотериката родовото проклятие се определя като информационно-енергийно заболяване.

Инфекция

Има и битови проклятия. Те се предизвикват от лош поглед или възникнал внезапно скандал. Такава „инфекция” може да се получи в градския транспорт, на опашката в магазина, на което и да е обществено място, където възникват конфликтни ситуации. Ако „опонентът” се окаже с по-голяма енергийна сила, битовото проклятие е гарантирано. То може да предизвика главоболие, невроза, пристъп на безпричинен страх, безсъние, тревожен сън и кошмари, обостряне на хронични заболявания. Това проклятие може да бъде свалено и с народни похвати и средства за възстановяване на биополето. Главното е лечението да е своевременно и да не се прекъсва. Може да помогне съзерцаването на пламък на свещ, изгаряне на кичур коса, ароматерапия. Силната битова клетва често удря домашните любимци. В този случай те се явяват като „гръмоотвод” на енергийната атака спрямо стопанина.

Кокошка без глава „показва” маг женомразец

През 1936 г. в Нигерия започват да умират една след друга девойки и млади жени. Местните знахари са убедени, че над тях тегне проклятие. Те успяват да убедят в това даже Уорд Прайз, чиновник от английската колониална администрация, заемащ висок пост в тази страна. Прайз изпраща доктори в местността, където това се случва, но медиците не са в състояние да помогнат – не е от техните компетенции. В много от случаите те даже не могат да посочат причината за смъртта.

istock

Населението се моли усърдно и принася в жертва кози, овце и крави. Но нищо не помага. Уорд Прайз разказва в писмата си, че загадъчната болест се разпространява от къща на къща и предизвиква паника сред хората, които започват масово да бягат със семействата си. Тогава викат на помощ жрец, който заявява, че всичко идва от някой маг, който ненавижда жените. И декларира желание да помогне той да бъде разкрит.

Всички мъже се нареждат в кръг. Пред всеки от тях има поставен камък, а в средата – забит кол, на който жрецът връзва кокошка. Опръсква я с кръвта на поредната жертва и произнася заклинание да намери убиеца. След това я развързва и със светкавичен жест й откъсва главата. Птицата се стрелва към един от камъните и умира. Жрецът посочва: „Ти си този, от когото идва всичко!”. Помощниците на Прайз – доктор Робертсън и лейтенант Къмингс, които присъстват на ритуала, обявяват този метод за пълен абсурд и настояват да се повтори. Десет пъти различни кокошки падат мъртви пред един и същи камък. За присъстващите вече няма съмнение, че той е черният магьосник. Няма разследване, няма съд. Виновникът е наказан. Веднага след това смъртните случаи се преустановяват. За скептиците всичко опира до самовнушение. Повярвали, че злосторникът вече го няма, жените престават да се тормозят.