0

О ще няколко идеи от rozali.com за това какво можем да приготвим с пилешко месо. Приготвянето е лесно и сравнително бързо.

Филе с гъби, лук и маслини

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе
  • 200 г консерва гъби
  • 3 с.л. олио
  • 1 консерва домати
  • сол, риган, черен пипер, къри, босилек, магданоз
  • 2 глави лук
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 10 черни маслини

Начин на приготвяне:

Пилешкото филе се нарязва на хапки, овкусява се със сол, черен пипер и къри, разбърква се добре. Загрява се олио в тиган, запържваме пилешките хапки до златисто и изваждаме в чиния. В тигана се добавя ситно нарязан лук и отцедените гъби да се задушат. Поръсваме с малко сол, риган и пържим за 4-5 минути. Сипват се нарязани на ситно домати от консерва със сока, поръсваме с кафявата захар да убие киселия вкус и босилек. Връщаме пилешкото месо в тигана и готвим на слаб огън, докато се сгъсти и остане на мазнина. Малко преди готовност се добавят маслините, за да се смесят вкусовете. Поднасяме със ситно нарязан магданоз.

Фрикасе с ябълки

Необходими продукти:

  • 250 г моркови
  • 2 глави кромид
  • 250 г гъби
  • 800 г пилешко месо
  • 75 г масло
  • сол на вкус
  • млян черен пипер на вкус
  • 500 мл бяло вино
  • 3 с.л. брашно
  • 2 ч.ч. пилешки бульон
  • 3 ябълки
  • 250 г сметана
  • половин връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Морковите се остъргват и заедно с кромида и гъбите се нарязват. Нарязва се на парчета и пилешкото месо и се запържва в маслото до златисто. Добавя се нарязаният кромид. Поръсва се със сол и черен пипер. Сипва се виното и се прибавят брашното, пилешкият бульон и нарязаните моркови. Прехвърля се в тавичка и се пече 30 минути. Обелват се и се нарязват на парчета ябълките. Прибавят се в тавичката заедно с гъбите и ястието се пече още десет минути. Накрая се слага сметаната. При сервиране се поръсва с нарязан магданоз.