О ще няколко идеи от rozali.com за това какво можем да приготвим с пилешко месо. Приготвянето е лесно и сравнително бързо.
Филе с гъби, лук и маслини
Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе
- 200 г консерва гъби
- 3 с.л. олио
- 1 консерва домати
- сол, риган, черен пипер, къри, босилек, магданоз
- 2 глави лук
- 1 ч.л. кафява захар
- 10 черни маслини
Начин на приготвяне:
Пилешкото филе се нарязва на хапки, овкусява се със сол, черен пипер и къри, разбърква се добре. Загрява се олио в тиган, запържваме пилешките хапки до златисто и изваждаме в чиния. В тигана се добавя ситно нарязан лук и отцедените гъби да се задушат. Поръсваме с малко сол, риган и пържим за 4-5 минути. Сипват се нарязани на ситно домати от консерва със сока, поръсваме с кафявата захар да убие киселия вкус и босилек. Връщаме пилешкото месо в тигана и готвим на слаб огън, докато се сгъсти и остане на мазнина. Малко преди готовност се добавят маслините, за да се смесят вкусовете. Поднасяме със ситно нарязан магданоз.
Фрикасе с ябълки
Необходими продукти:
- 250 г моркови
- 2 глави кромид
- 250 г гъби
- 800 г пилешко месо
- 75 г масло
- сол на вкус
- млян черен пипер на вкус
- 500 мл бяло вино
- 3 с.л. брашно
- 2 ч.ч. пилешки бульон
- 3 ябълки
- 250 г сметана
- половин връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Морковите се остъргват и заедно с кромида и гъбите се нарязват. Нарязва се на парчета и пилешкото месо и се запържва в маслото до златисто. Добавя се нарязаният кромид. Поръсва се със сол и черен пипер. Сипва се виното и се прибавят брашното, пилешкият бульон и нарязаните моркови. Прехвърля се в тавичка и се пече 30 минути. Обелват се и се нарязват на парчета ябълките. Прибавят се в тавичката заедно с гъбите и ястието се пече още десет минути. Накрая се слага сметаната. При сервиране се поръсва с нарязан магданоз.