0

Н ай-опасните дни през 2023 г. могат да объркат много неща, но могат и да са повод за размисъл и стягане на силите на всеки един човек. Астролози и експерти в областта на биоенергетиката определиха кои дни догодина ще са най-непредсказуеми и неблагоприятни от гледна точка на космическите сили. В тях трябва да сме най-внимателни.

Дявол

Догодина два пъти ще се появи петък, 13-и. Първият е през януари, а вторият е през октомври. В популярната митология това е денят на дявола, вещиците, вампирите и всякакви зли сили, които шестват по, на и под земята. Експертите в областта на езотериката съветват в тези дни да не се искат и дават гадания, да не се правят ритуали. А най-важното е да не пожелаваме на никого зло, защото то може като бумеранг да ни се върне. Добре е да избягваме всякакви скандали и свади, особено с непознати и отрицателно настроени личности. В тези дни има вероятност за извършване на проклятия и зли очи. Щетите могат да са най-големи. Трябва да се стараем да останем оптимисти в тези дни. Положителното настроение е много полезно, както и талисмани, които ни носят късмет. Червеният конец е универсално средство, а по родните земи мартениците, които сме запазили от миналата година, също вършат чудеса срещу уроки. Ако нямаме мартеница, можем да си сплетем червен и бял конец, по желание и син, който подсилва енергията на първите два.

Суперлуна

През 2023 г. три пъти имаме т.нар. Суперлуна – на 3 юли, 1 август и 31 август. Тогава спътникът се намира в пълна фаза и е най-близо до нашата планета, а това е време за разстройване на психиката не само на по-лабилните натури. За опасни от астрологична гледна точка се определят двете първи суперлуни – през юли и в началото на август. Първата е под знака на Козирога. Тогава се проявяват противоположни сили, но енергетиката на Луната е много объркваща и замъглява разума ни. В първия понеделник на юли ставаме по-неотстъпчиви, а и трудно можем да преценим кое е правилно и кое е фалшиво. На 1 август Суперлуната е под егидата на Водолей и затъмнява разума, а най-вече интелекта. Това е опасно време за нашата памет и за интуицията ни.

На тъмно

Затъмненията през 2023 г. са четири – по две лунните и слънчевите. Датите са 20 април, 5 май, 14 октомври и 28 октомври. Слънчевите са на 20 април и 14 октомври. Трябва да се пазим от грешки и лоши помисли.

Замъгляване на съзнанието ще има и по време на ретроградността на някои от бързите планети, особено на Меркурий. Планетата на комуникациите започва годината в ретроградна фаза, а следващите три й стартират на 21 април, 23 август и 13 декември. Венера започва ретроградността си на 23 юли, Юпитер – на 4 септември. Но последният ден не може да се смята за опасен, защото тогава Венера започва праволинейното си движения. 17 юли Сатурн започва да пътува на обратно по небосклона. Уран го прави на 29 август. Ретроградността на Нептун започва на 30 юни, а на Уран – на 29 август. Плутон тръгва ретроградно на 1 май. Началните дни от ретроградността на далечните и т.нар. бавни планети не се смята по принцип за толкова критична фаза. Но затова пък стартът на ретроградността на Меркурий и Венера винаги е най-опасният ден от тази им фаза на обратно движение.

Меркурий създава и няколко други критични момента, когато преминава през различните съзвездия, най-вече в тези, които са покровителствани от знаците на елемента Вода. Първият от тях е на 2 март, когато преминава в Риби. Следват 27 юни в Рак и 22 октомври в Скорпион

Венера ни лишава от успех на 20 февруари при навлизането си в знака на Овен. Следващите й подобни действия са на 5 юни под въздействието на Лъв и 9 октомври при транзита си в Дева. Последната лошотия на Венера ще е, когато планетата на любовта навлезе в трудното за нея съзвездие Стрелец на 29 декември.

Марс, последната от бързите планети, навлиза на 25 март в негативния за него знак на Рака. Това веднага се отразява зле на нашата мотивация. На 27 август Червената планета преминава във Везни, което допълнително зарежда този иначе прекрасен месец с негативни послания от космоса.

Трябва да се знае, че негативното за едни е позитивно за други. Трябва да се стремим към оптимизъм и да действаме на принципа на седем пъти меренето и рязането веднъж, а да не се придържаме към много често употребявания по родните ширини начин на действие на принципа първо да стреляш, после да питаш. Трябва да знаем, че всичко първо се случва в нашето собствено съзнание и после някъде другаде. При оптимизъм денят винаги ще бъде по-хубав. Стига този оптимизъм да не бъде на принципа един казал, че не може да стане по-зле, а оптимистът възторжено добавил, че може.