0

П рез последните няколко години въпросът: “Модерни ли са чорапите на показ?” – не спира да провокира противоречиви коментари. Разбира се, спорните решения на подиума винаги предизвикват интерес, а най-добрите предложения се превръщат в абсолютен хит. През 2022/2023 независимо от материята и цвета, аксесоарът минава от графа сезонен на – абсолютно задължителен. И докато през топлите месеци фаворит бяха белите чорапи, подчертаващи тъмния загар, то през есента колекциите ще бъдат водени от меки и пастелни цветове, украсени от нетрадиционни изображения като чайник, телевизор, балони и изобщо каквото въображението ви успее да нарисува, както и от абстрактни форми, които ще намерят приложение в елегантния дрескод.

Палитра

Правило №1 е да съчетаете чорапите с обувките. Преди да изберете материя, дължина, цвят и декорация, съобразете ги с наличните маратонки, кецове, елегантни мокасини и пр. Не очаквайте, че един чифт чорапи ще се съчетае с всичко налично. Нашият съвет е да изберете една основна гама, а акцент да бъде оформеното каре или райе. На мода са топлите тонове като кафяво и бежово. Също така черно, сиво, синьо и зелено. Есенната гама ще ви допадне, тъй като не крие нищо ярко и прекалено забележимо. Ако сте със спортни обувки, то високият чорап може да бъде заменен със средна дължина, като така отново ще бъде видим. Не си мислете, че шарените модели са само спортни.

Холивуд

В Холивуд официалната кожена обувка винаги е съпътствана от няколко цвята – и това гарантира висока оценка за визията. Импровизирайте! По-склонни да залагат на нещо ново и различно са мъжете. Харесват им абстрактните форми, линиите и чорапите на точки, които през този сезон не са сред популярните. Жените пък са фенове на тайните послания – изображенията показват какво обичат и на какво симпатизират.

Фаворит

Особено желани ще са моделите, при които единият чорап е декориран по един начин, другият – по коренно различен, но е използвана една и съща палитра. Това радва учениците, най-вече при използването на преливаща картина. При тийнейджърите и студентите любими остават червеният цвят, оранжевото и жълтото, комбинацията на синьо и сиво, както и розовото.

При най-малките дължината е чак до коляното или сантиметри под него. Памучният чорап осигурява комфорт и удобство, красивата визия е допълнение към всички плюсове. Важно е обаче краката на децата да бъдат защитени – през есента температурите падат и съответно трябва да са добре облечени, а чорапите играят ключова роля. Работата на децата е да бягат и скачат, паданията не са изключени, а дългият чорап винаги може да предотврати една от драскотините. За финал – не правете компромис с качеството. Чорапите от добра материя ще останат дълго в гардероба ви, а цветовете им няма да избледнеят. Яркото ще носи щастие, а цялостният ви аутфит – лично удовлетворение.

Дантелата ни прави по-секси

Дългият черен чорап с дантела е задължителен в гардероба на всяка дама, която обича да демонстрира стила и перфектните си извивки. А и вероятно е сред любимите женски аксесоари в очите на мъжете, които са категорични, че черната класика не излиза от мода. През следващите месеци нежният пол ще може да избира – къси с дантела за мокасини, по-дълги за кубинки и боти и мега – за висок ботуш. Каквото и да изберете – не изневерявайте за тъмния цвят.