0

К арго панталоните, които първоначално са били изработвани за нуждите на армията по време на войните през XX век, а по-късно са използвани като работно облекло, ще бъдат хит през 2023 г.

Характерно за тях са практичните джобове, в които могат да се поставят карти за ориентиране и различни инструменти. Днес този тип панталон се носи като спортно-елегантна дреха. Дамите го съчетават с топове или тениски.

Цвят

Комплект сако с широк панталон ще бъде сред най-желаните тоалети за коктейл или празнична вечеря. Като цикламеният цвят ще бъде черешката на тортата. Подходящо бижу за тази елегантна визия ще бъдат огърлиците. Чисто, семпло и достатъчно е всичко, което крещи от този тоалет! Плетивата на една кука ще бъдат супермодерни не само зимата, но и лятото. Пуловери, шалове и бански на една кука. Много от дамите със свободно време дори могат сами да си ги ушият. Този вид изработка носи самочувствие във визията на дамите, а зимата носи и топлина освен красота. 

Яка

През 2023 г. най-големият тренд за зимата ще бъдат якетата с голяма яка и с контрастна вътрешна част, в съчетание с гайки за колан и висока яка. Най-предпочитаните цветове за това яке са тъмнокафяво, съчетано с мръснобяла яка или подплата. Също и изцяло черния цвят, който е класически и ще бъде част от тенденцията за това яке. Водеща тенденция, която се появява изключително често на модните подиуми този сезон, са прозрачните творения. Резултатът? Ново определение за вечерна визия, съчетаваща елегантност и фин сексапил. Светът на модата е помислил и за по-смелите дами, които могат да заложат на изцяло прозрачните рокли, а други, не толкова смели, само на ризи.

Шик

Модата от началото на 2000 година ще бъде ултрамодерна през следващия сезон. Пайети, блестящи пера и тежки колиета от цирконий са украшенията, които дизайнерите охотно използваха в своите есенни и зимни колекции за 2023 г. Независимо дали ще изберете блясъка от главата до петите или ще решите да заложите само на един привличащ вниманието елемент, тази тенденция не може да бъде незабелязана. 

Гумени ботуши се връщат в гардероба

Отново на мода са гумените ботуши, които бяхме забравили. Те са подходящи както за разходка в парка, така и за официална вечеря. Единствено зависи с какво ще ги съчетаем. През деня те могат да се съчетаят с така модерните рипсови клинове или тесни дънки. А вечерта с къси панталонки с висока талия, съчетани с риза. Изберете си бежови или черни гумени ботуши, с които лесно можете да заместите зимните си ботуши. И смело ги съчетавайте с всичко от гардероба си, носете ги с плетени рокли, дънки, анцузи или дори с комплекти от туид!  

Токовете са квадратни

Обувките с нисък, квадратен ток и тази есен ще са много актуални. Така че няма да сгрешите, ако прибавите към гардероба си един чифт дамски обувки с квадратен ток от екокожа или кроко лак в цвят бордо, графит, зелено или друг дълбок и ярък нюанс. Ако пък искате да сте още по-актуални, дамските обувки със скулптурирани токчета и силно заострени или квадратни носове също са много модерни.