0

П расковен мъх – цветът на 2024 година, който от 1999 г. насам институтът “Пантон” обявява, ще властва в модата и интериора през следващите дванадесет месеца. Нежният, топъл и създаващ усещането за уют нюанс спазва точния баланс на границата между розово и оранжево. “Неслучайно на червения килим известните личности избират този нюанс за бляскав тоалет, който същевременно излъчва елегантност, невинност и дискретност. Ще бъде използван от много дизайнери, в много индустрии и модни трендове. Предвижда се да бъде водещ цвят на едно от най-ярките събития в света - летните олимпийски игри в Париж. Ще даде отражение на събития, които привличат световното внимание. Влиянието му води до нови технологии, материали, текстури, ефекти в модния дизайн, в графичния дизайн и текстила, в социално-медийните платформи. Рефлектира във всички многобройни аспекти и области на живота ни. Той е търсен, анализиран и създаден от експерти, обобщава нуждата на човечеството от цвят, който да бъде в хармония с потребностите в точно този период от време”, коментира художничката Майа Ананиева.

Гардероб

Топлата линия ще се прилага от дизайнерите в строго официалната, елегантната, спортната, офис и ежедневната визия. Панталони, блузи, сака, връхни дрехи и аксесоари – от зимните шалове, необходими през първите месеци от годината, до банските костюми, с които мъжете и жените ще се разходят през лятото, ще бъдат “рамкирани” от съветите на “Пантон”. Дамите ще бъдат сюрпризирани със специални колекции за важни поводи като рождени дни, сватби и кръщенета. Материите ще бъдат разнообразни, моделите също, но цветът – само един! Нашият съвет към бъдещите абитуриенти е да бъдат в крак с модата, залагайки на прасковата гама. Момичетата биха могли да се възползват от глава до пети, а момчетата да изберат забележим аксесоар – папийонка, вратовръзка или кърпичка. По-ексцентричните – кецове, комбинирани с костюм. Бижута, чанти и т.нар. ще спазят тона.

Лице

Майсторите с четките подготвят поредица от изненади, базирани на разнообразни съчетания. Най-популярни ще бъдат подчертаните очи с блясък. Червилото задължително се използва с хидратиращ продукт и молив за по-дълготраен период и красив ефект. За онези, които нямат никакви задръжки, а доза смелост – коафьорите ще приложат прически като дължина до кръста, права линия или каре, със или без бретон, на кичури или цялостно боядисани в цвета на годината.

Уют

У дома бихте могли да го приложите във всяка една от стаите. Розовият нюанс може да разшири оптически пространството във всекидневната или трапезарията, да бъде акцент в кухненското помещение или да дава заявка за гостоприемството ви в коридора. Най-приложим според специалистите в областта ще бъде в банята. Имайте предвид, че особено добре се съчетава с дървени елементи и зеленина, стига параметрите да позволяват наличие на допълнения.