0

Р ибките са най-тихите домашни любимци, които човек може да избере. Te са приятни за гледане и имат натурално успокояващ ефект, Ето и няколко съвета за бъдещите притежатели на рибки.

Отглеждане

1. Помислете за размера на аквариума. Големият аквариум може да се стори като проблем за хората, които тепърва започват да гледат рибки. Но той има своите предимства: ако филтърът се задръсти или нагревателят се развали, водата ще остане годна по-дълго време, през което ще можете да решите възникналия проблем.

Личен архив

2. Планирайте предварително Вземете си сладководни рибки, те са по-лесни за отглеждане от соленоводните. Но първо се погрижете за аквариума: посъветвайте се със служител в магазин за домашни любимци (или прочете книга по въпроса) за подготвянето на водата, пускането на филтъра и създаването на най-добрата атмосфера за вашия бъдещ сребрист приятел.

Водорасли

3. Избор на рибка Малките, спокойни видове като неон, тетра кардинал, гупа, плата са най-добрият избор. Златните рибки имат нужда от повече внимание. Светлините в аквариума засилват цветовете на рибките. Но не ги оставяйте пуснати през цялото време, защото могат да предразположат аквариума към водорасли.

4. Хранете рибките пестеливо. Не прекалявайте с храненето на своите любимци. Неизядените гранули ще замърсят аквариума.

.

 .
Pixabay

5. Как да сменяте водата? Трябва да сменяте една пета от водата поне веднъж седмично. Още по-добре ще е, ако сменяте половината вода. Но не източвайте повече от това количество, защото ще развалите крехкия баланс на полезните бактерии, които поддържат рибките ви здрави.

* Автор: Д-р Евгени Евтимов