0

С ирники са по традиционна руска рецепта, а нашенските златисти бухтички с извара са много подходящи да зарадват малки и големи. Иван Звездев предлага прекрасни идеи и за извара с тесто в сладък вариант, още на zvezdev.com.

Сирники

Необходими продукти:

  • 400 г извара или крем сирене
  • 70 г захар
  • 70 г брашно
  • 1/4 ч.л. течна ванилия (1 на прах)

Начин на приготвяне:

В купа се слага изварата и се разбива добре с миксер за 2-3 минути на средна скорост. Добавят се захар, брашно и ванилия и отново се разбърква. Сместа с набрашнени ръце се оформя като колбас. От него се режат питки с дебелина 2 пръста. Оформят се и се слагат в средно загрят тиган с малко олио. Пържат се 2 минути, след което се обръщат с шпатула и се слага капак. Задушават се още две-три минути на средно загрят котлон, като се внимава да не прегорят.

Готовите сирники се поднасят със сладко или пудра захар.

Бухтички

Необходими продукти:

  • 200 г извара
  • 2 белтъка
  • 50 г орехови ядки - 1 шепа
  • 1 непълна ч.ч. брашно - 80 г
  • 1-2 с.л. захар
  • кристална захар за овалване
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

В купа поставяме белтъци, извара и брашно. Разбъркваме с вилица, поръсваме със захар, слагаме и смлени орехови ядки. Омесваме тесто, от което оформяме малки топченца. Пържим на маслена баня за 1-2 минути или във фритюрник на 170 градуса. Овалваме ги в захар, докато са още топли.