0

Р ибата също може да бъде панирана с бира и ето една от рецептите за това. Както е известно, подобни рецепти са станали едва ли не запазена марка на много места за похапване в Англия, където ги предлагат с гарнитура пържени картофи. Но всъщност оригиналът идва от Белгия, където за пръв път са се сетили да сложат в панировката на рибата бира и след това да добавят пържени картофи за гарнитура. А пък, ако искаме да я побългарим, то хубавите български домати са идеалната гарнитура на която и да е панирана риба. Ето пример за риба с бира от receptite.com.

Необходими продукти:

  • 700-800 г риба
  • 2 белтъка
  • 1 непълна ч.ч. брашно
  • 200-250 мл бира
  • сол
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

Почистената и измита риба се нарязва на филета. Посолява се. Брашното се поръсва с щипка сол и постепенно се налива от бирата, докато се получи гъстотата на палачинково тесто. Прибавят се разбитите на гъст сняг белтъци и леко се обърква. Филетата се потапят в сместа и се пържат в сгорещеното олио.