И зиме, но и лете свинските ребърца са си истинско пиршество за сетивата, а и се готвят лесно, което доказва Ути Бъчваров с още една рецепта, видяна на uti.bg и bnt.bg. А най-лесно е, когато някой майстор ти ги направи, какъвто безспорно е популярният ТВ готвач и актьор.
Карамелизирани ребра на барбекю
Необходими продукти:
- 1 кг лента свински ребърца
- 2 с.л. кетчуп
- 1 ч.ч. тъмна бира
- 1/2 ч.л. млян джинджифил
- 80 г карамелов сос
- 5 скилидки чесън
- сух риган
- лют пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сложете лентата с ребрата да се вари. В тигана с карамеления сос сложете кетчуп, на вкус: сух риган и лют пипер, също чесъна, тъмната бира и джиндифила. След като поврат ребрата, ги сложете на барбекюто да се изпекат. Като не забравяте от време на време да ги мажете със соса.