0

И зиме, но и лете свинските ребърца са си истинско пиршество за сетивата, а и се готвят лесно, което доказва Ути Бъчваров с още една рецепта, видяна на uti.bg и bnt.bg. А най-лесно е, когато някой майстор ти ги направи, какъвто безспорно е популярният ТВ готвач и актьор.

Карамелизирани ребра на барбекю

Необходими продукти:

  • 1 кг лента свински ребърца
  • 2 с.л. кетчуп
  • 1 ч.ч. тъмна бира
  • 1/2 ч.л. млян джинджифил
  • 80 г карамелов сос
  • 5 скилидки чесън
  • сух риган
  • лют пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Сложете лентата с ребрата да се вари. В тигана с карамеления сос сложете кетчуп, на вкус: сух риган и лют пипер, също чесъна, тъмната бира и джиндифила. След като поврат ребрата, ги сложете на барбекюто да се изпекат. Като не забравяте от време на време да ги мажете със соса.