0

Н а az-gotvia.bg има интересна рецепта, наречена „Дамски каприз“. Всъщност това е руло с месо, конкретно с пилешко.

Необходими продукти:

  • 5 пилешки филета
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • сол и черен пипер

За палачинките:

За червена:

  • 1 яйце
  • 2 с.л. лютеница
  • 3-4 с.л. брашно
  • 3-4 с.л. прясно мляко
  • сол

За зелена:

  • 1 яйце
  • 2 с.л. замразен спанак
  • 3-4 с.л. брашно
  • 3-4 с.л. прясно мляко

За бялата:

  • 1 яйце
  • 1 настърган на ситно морков
  • 3-4 с.л. брашно
  • 3-4 с.л. прясно мляко
  • сол

Още:

  • 50 г кашкавал
  • 50 г топено сирене
  • 1 червена чушка
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Разрежете филетата през средата и ги разтворете като книжка. Оформете ги леко с чукче за пържоли, овкусете със сол и черен пипер и ги наредете върху фолио. Смелете другото филе заедно с лука, чесъна, сметаната, яйцето, сол и черен пипер. Изпечете и палачинките, всяка от изброените продукти. Намажете филето с пилешка кайма, поръсете с магданоз. Вземете зелената палачинка, намажете я с пилешка кайма, поръсете с парченца топено сирене и магданоз и я навийте на руло. Червената намажете с пилешка кайма и наредете лентички от червената чушка, завийте. Същото направете и с морковената палачинка, намажете с пилешка кайма и настържете кашкавал, завийте.

Наредете готовите палачинки в единия край върху филето на кула (слагате две една до друга, а третата е отгоре). Завийте рулото внимателно заедно с фолиото и го оставете в хладилника за един час. Извадете го, отвийте фолиото и запечете на тиган с малко мазнина, хубаво отвсякъде. Вземете го и пак го завийте във фолиото, сложете го заедно с него в тавичка и печете на 200 градуса, около час. Извадете, махнете фолиото, поръсете с червен пипер и къри, полейте с малко олио и върнете за още няколко минути във фурната. Оставете да се охлади леко и нарежете на парчета. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.