Н а az-gotvia.bg има интересна рецепта, наречена „Дамски каприз“. Всъщност това е руло с месо, конкретно с пилешко.
Необходими продукти:
- 5 пилешки филета
- 1 глава лук
- 3-4 скилидки чесън
- 1 яйце
- 2 с.л. заквасена сметана
- сол и черен пипер
За палачинките:
За червена:
- 1 яйце
- 2 с.л. лютеница
- 3-4 с.л. брашно
- 3-4 с.л. прясно мляко
- сол
За зелена:
- 1 яйце
- 2 с.л. замразен спанак
- 3-4 с.л. брашно
- 3-4 с.л. прясно мляко
За бялата:
- 1 яйце
- 1 настърган на ситно морков
- 3-4 с.л. брашно
- 3-4 с.л. прясно мляко
- сол
Още:
- 50 г кашкавал
- 50 г топено сирене
- 1 червена чушка
- магданоз
Начин на приготвяне:
Разрежете филетата през средата и ги разтворете като книжка. Оформете ги леко с чукче за пържоли, овкусете със сол и черен пипер и ги наредете върху фолио. Смелете другото филе заедно с лука, чесъна, сметаната, яйцето, сол и черен пипер. Изпечете и палачинките, всяка от изброените продукти. Намажете филето с пилешка кайма, поръсете с магданоз. Вземете зелената палачинка, намажете я с пилешка кайма, поръсете с парченца топено сирене и магданоз и я навийте на руло. Червената намажете с пилешка кайма и наредете лентички от червената чушка, завийте. Същото направете и с морковената палачинка, намажете с пилешка кайма и настържете кашкавал, завийте.
Наредете готовите палачинки в единия край върху филето на кула (слагате две една до друга, а третата е отгоре). Завийте рулото внимателно заедно с фолиото и го оставете в хладилника за един час. Извадете го, отвийте фолиото и запечете на тиган с малко мазнина, хубаво отвсякъде. Вземете го и пак го завийте във фолиото, сложете го заедно с него в тавичка и печете на 200 градуса, около час. Извадете, махнете фолиото, поръсете с червен пипер и къри, полейте с малко олио и върнете за още няколко минути във фурната. Оставете да се охлади леко и нарежете на парчета. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.