0

34-годишният Даниел Димов определено е един от най-колоритните участници от петия сезон на „Игри на волята“, който зрителите на NOVA следят с интерес.

След като напусна предаването, Викинга, както наричат агронома заради респектиращия му ръст, прическа и сини очи, вече е готов с ново приключение. През май той ще атакува базов лагер на Еверест. Пред екипа на „Мачкаст“ той сподели: „Предстои ми изкачване на базов лагер на Еверест. Върхът е доста висока летва, не толкова физически, а финансово, защото да го изкачиш струва 80 000 евро. Изкачването до базовия лагер ще бъде през месец май. Фен съм на Непал и едно място, което със сигурност искам да посетя“.

Братя

За „Игри на волята“ признава, че предаването е отворило очите му, че е готов за социалната игра, но пък е срещнал много приятни хора. Но и с много неприятни. „Игри на волята“ е едно огледало на отношенията и извън предаването. Научи ме да бъда по-подготвен и да предусещам нещата“. Признава, че един от най-тежките моменти е бил, когато Гатьо и Цецо е трябвало да отидат в друго племе.

„За мен те двамата са като братя. Странно е да го кажеш, при положение че сме били заедно само 2 седмици. Но 24 часа с един човек не са като да прекараш с него час или два. Вторият ми най-труден момент беше отпадането, разбира се“. С Гатьо са приятели и до днес. Чуват се почти всеки ден, а като се върне от Англия, Дани ще посети своя авер в Пловдив.

34-годишният мъжага споделя, че животът му след предаването е станал много интересен. „В началото за мен беше шок. Беше странно. София е 3-милионен град, а си ходя сякаш съм в родния си град. „Здрасти, Дани“, „Как си, Дани“... В началото ми беше странно, а сега ми е приятно. Снимам се с всеки, който пожелае. Защото и аз съм фен на много хора и искам да имам снимка с тях“. Викинга споделя, че неговите фаворитки за победа в Игрите са Денислава и Ива. „Те са най-комплексните в този сезон. С оглед на факта, че Ива вече не е вътре, Денислава има всички шансове да спечели“.

Трансформация

Даниел е един от най-запомнящите се образи в петия сезон на „Игри на волята“, а физиката и 202-та му сантиметра височина респектират всеки. Не винаги е било така обаче. Един от най-преломните моменти в живота му е бил преди 10 години, когато е тежал 150 кг. „Аз играя от дете компютърни игри. Като студент ежедневието ми беше една конкретна игра - World of Warcraft. Толкова се бях пристрастил, че забравих да ходя на университет месеци наред. Само играех и пращах мой приятел да ми купува ядене - сладко, газирано и бургери.

Не усетих как на 22-23 години бях 150 килограма. Да, аз съм висок, но 150 килограма са си 150 килограма. Отидох на един контролен преглед при лекар. Той ми каза: „Момче, ти си на 23, но метаболизмът ти е като на 40-годишен мъж. Ако не се спреш и не си обърнеш внимание, на 32-33 имаш предпоставки да получиш инфаркт и други заболявания“. Вече беше затлъстяване. Доста се уплаших, тъй като не ми се умираше. На кой му се умира? Спрях рязко да играя, заради това си татуирах цялата ръка с тази игра. Да помня, че не трябва да се пристрастяваш към подобна игра. Това е вид наркотик“, искрен е Дани.

Той съветва всички геймъри да знаят границата и да не прекаляват компютърните игри, защото е опасно за здравето им. За свой „спасител“ посочва Стратимир Георгиев, чийто режим го е вкарал във форма. „Влязох в неговия режим и за 100 дни успях да трансформирам тялото си от тюфлек до това, което съм сега. Той обаче ме научи как мога да поддържам всичко това и целогодишно, за да изглеждам добре. Благодарен съм, че го срещнах, той ме подготвяше и за „Игри на волята“.

Щастие

Даниел признава, че вижда себе си като човек, който е изпълнил повечето от мечтите си. „Искам да плувам с акули в Египет. В момента си създавам контакти, за да мога да го направя. Искам да скоча и с парашут. Искам всичко, за което съм мечтал преди, да го направя сега. Искам да срещна жената на живота си. След 10 години искам да съм поне толкова щастлив, колкото съм в момента“, споделя Викинга и казва, че не е спрял да вярва и да търси истинската любов.

Връща се у нас след 13 г. живот на Острова

Тази седмица Даниел е предприел важна крачка за себе си - пътува за Англия, за да си прибере багажа и да се завърне в България след 13 години живот на Острова.

“За мен Англия, не искам да казвам, че е затворена страница, но искам да я затворя засега. Омръзна ми, 13 години от живота си прекарах там. Доста ми дадоха и Лондон, и Англия като цяло, но стига. Моят път е в България. Аз съм от българите, които искат да се върнат в родината си“, сподели ни Дани.

Написал книга в стила на Дан Браун

Даниел е изключително талантлив. Във визитката му пише, че е пишел любовна проза, вдъхновен вероятно от бившата си съпруга.

Признава обаче, че в момента няма муза, за която да твори лирика. Но пък издава, че е написал книга в стила на Дан Браун. Именно той е и сред любимите му автори. „От художествената литература фаворит ми е Дан Браун. Изчел съм всички негови романи. Написал съм книга, подобна на неговите, но засега не съм я издал, защото когато я писах, нямах възможност да го направя. От книгите за личностно развитие тази, която промени живота ми, е „Нова земя“. Тази книга преобърна мирогледа ми и виждането ми за живота. Също и книгата на Марк Аврелий.