0

Л егендарният Робърт де Ниро сватосва по-младия си колега Леонардо ди Каприо с индианка в новия филмов хит на Мартин Скорсезе „Убийците на цветната луна“.

Русокосият актьор прави поредната си силна роля в комбинация с останалите двама титани на седмото изкуство 30 г. след като се събират за първи път в „Животът на момчето“. Още в началото на лентата разбираме, че героят му е работил като готвач на пехотата, а след края на войната се връща при чичо си, за да стане таксиметров шофьор. Тъй като много обича паричките, роднината му го насочва към богата индианка, която може да оправи живота му.

Богатство

В началото на XX век петролът донася богатство на племето Осейдж, чийто народ за една нощ се превръща в един от най-богатите в света. Богатството на тези индианци веднага привлича бели пришълци, които манипулират, изнудват и крадат колкото се може повече пари от Осейдж, преди да прибегнат и до убийства. Базирана на истинска история и разказана чрез невероятния романс на Ърнест Бъркхарт (Леонардо ди Каприо) и Моли Кайл (Лили Гладстоун), „Убийците на цветната луна“ е епична криминална уестърн сага, в която истинската любов пресича пътя си с неописуемо предателство.

Екип

Филмът е режисиран от носителя на „Оскар“ Мартин Скорсезе и по сценарий на Ерик Рот и Мартин Скорсезе, базиран на бестселъра на Дейвид Гран и с участието на Робърт де Ниро и Джеси Племънс.

Създаден от Apple Studios, „Убийците на цветната луна“ е продуциран заедно с Imperative Entertainment, Sikelia Productions и Appian Way. Продуценти са Мартин Скорсезе, Дан Фридкин, Брадли Томас и Даниел Лупи, а изпълнителни продуценти са Леонардо ди Каприо, Рик Йорн, Адам Сомър, Мариане Бауер, Лиза Фрешет, Джон Атууд, Шей Камър и Нилс Юл. Останалите роли в тричасовата и половина историческа криминална драма са поверени на Джеси Племънс, Танту Кардинал, Джон Литгоу, Брендън Фрейзър, Кара Джейд Майерс, Дженай Колинс, Джилиан Дион, Уилям Бело, Луис Канселми, Татанка Мианс, Майкъл Абът младши, Пат Хийли, Скот Шепърд, Джейсън Исбел, Стърджил Симпсън.

Защо не още един „Оскар“

Ето и част от първите коментари на зрителите, гледали „Убийците на цветната луна“: „Остави ме без дъх“. „Страхотен, напоителен, дълбоко хуманен и многопластов, много актьорски и - разбира се - мафиотски филм за осмисляне на някой неделен, дъждовен и безутешен следобед“, „История за оцеляването насред интриги и алчност. Много добре разказана. Не че съм очаквал нещо по-малко от Скорсезе. Страхотен Робърт де Ниро. Смущаващо добър Ди Каприо (защо не още един "Оскар"?)“. „Имаше момент по време на филма, в който щях да се разплача не от драматична сцена, а от магията и все още вълнуващите умения на един от последните големи майстори на киното да въвеждат в епоха, история, конфликти, да произвеждат разказ в картини, цветове, звук“. „Скорсезе продължава да ни разказва глави от историята на Америка, по-интереси от всеки учебник за епохата, с новия си филм“.

*По темата работиха: Лео Богдановски и Светослав Свиленов