0

Т я е една от най-чаровните актриси и в момента я гледаме в една от най-ярките й роли в сериала „Казвам се Фара“. Демет Йоздемир е изключително въздействаща в образа на млада докторка от Иран, която е имала обещаваща кариера в родината си, но е била принудена да напусне страната си, откъдето в момента искат да бъде екстрадирана като престъпник.

Нелегално пребиваваща в Турция, принудена да работи като чистачка и да се грижи за детето си – Керимшах, което е родено с рядко заболяване - тежък комбиниран имунодефицит (ТКИД) и трябва да живее в стерилна среда, докато не му намерят донор, тя става свидетел на убийство. Тогава неочаквано намира закрилник в лицето на дясната ръка на шефа на мафията и както може да се очаква, между Демет Йоздемир и Енгин Акюрек пламва любов. В тази връзка ние, зрителите, сме от страната на булката, както се казва. Демет Йоздемир има български корени и може би затова е една от най-обичаните турски актриси у нас. Но докато преди бяхме свикнали да я виждаме в по-лековати и забавни роли (“Ягодова любов“, „Стая 309“), сега тя доказва огромния си талант и като драматична актриса. Ролята на докторката Фара е в пъти по-силна от тази на адвокатката Зейнеп в „Домът, в който си роден, е твоята съдба“.

Нашето момиче е родено на 26 февруари 1992 г., зодия Риби. На 32, тя има зад гърба си един кратък неуспешен брак. Висока е 170 см, тежи 56 кг. С кафяви топли очи.

Семейство

Биографията на Демет Йоздемир заслужава внимание. Красавицата е родена в Измит, който принадлежи към областта Коджаели в Турция. Родителите на момичето вече имат две деца: брат Волкан и сестра Дерия. Когато най-малката дъщеря на двойката навършва осем години, двойката решава да се разведе и майката се мести с децата в Истанбул. Там Демет започва да ходи на танци – казва, че й е в кръвта по майчина линия, тоест от България. И докато в един от период от време за прехраната на семейството се грижи най-вече каката на Демет, когато тя среща половинката си в живота и също отлита от семейното гнездо, Демет трябва да намери начин да се осигури финансово. В началото това се случва чрез танците. Но младата Демет е амбицирана да постигне успехи в актьорството. На 20-годишна възраст е забелязана и поканена да участва в рекламата на авиокомпания. След този успех настъпва промяна в нейната визия.

Красавицата не признава да е прибягвала до пластични операции. Опитни специалисти отбелязват, че тя все пак е променила лицето си чрез процедури, включително присаждане на кост на брадичката.

Маратон

Йоздемир бързо започва да получава изгодни предложения. През 2017 г. тя е лице на козметична марка, а след това рекламира шампоани. От 2013 г. се снима във филми, но истинска слава и стабилност в актьорския й път се появява благодарение на ролята й на Аслъ в „Ягодова любов“, 2015 г., където си партнира с Юсуф Чим. В „Стая 309“ си партнира с Фуркан Палалъ, изиграва и ролята на Санем в комедийния сериал „Свободен дух“, а във филма „С кого танцуваш?“ показва, че танците не са били напразно. В поредицата „Между света и мен“ играе с Керем Бурсин, като платформата Disney+ осигурява високи рейтинги на проекта.

Въпреки голямата си популярност Демет няма намерение да се мести никъде от родната си Турция, така че не е трудно да се досетите къде живее актрисата - в Истанбул. Именно там кариерата й процъфтява. През 2023 г. тя зарадва феновете, като се появи в запомняща се роля на силна жена и майка в сериала „Казвам се Фара“, за който вече стана дума.

Личният живот на привлекателни и популярни хора винаги привлича вниманието на феновете и тези, които просто следят социалните новини. А красивата Демет изглежда има безброй такива фенове по света.

Като се има предвид успехът и търсенето на главни роли във филмите, актрисата не избягва слуховете за афери с партньори. Приписваха й афери с Керем Бурсин и Яман Таджироглу. Кокетирането на екрана в „Ягодова любов“ се пренесе и в реалния живот. Същото се случи и с Фуркан Палалъ.

Аферите на снимачната площадка допълнително увеличават популярността на чаровницата – така емоциите са по-истински. Тя е и желано лице от редица козметични компании. Демет Йоздемир неизменно присъства в десетката във всички класации на най-популярните турски актриси.