0

К иану Рийвс може да е безсмъртно същество. С това сензационно изявление излизат най-редовно американски парапсихолози.

Това е новина, която периодично се възражда. Слуховете се активизираха особено силно след смъртта на Уитни Хюстън през 2012-а. Няколко часа по-късно в Twitter тръгнаха слухове, че и Киану Рийвс е пострадал фатално при инцидент със сноуборд. Оказа се, че смъртта му в Швейцарските Алпи е мнима. Но парапсихолозите задъвкаха темата, сравнявайки снимки на актьора с 22-годишна давност, когато той се е снимал във филма „Чудесното приключение на Бил и Тед”, и днешни. Така те стигнаха до извода, че актьорът не е мръднал и продължава да изглежда като 25-годишен.

Киану, който е роден на 2 септември 1964 г. в Бейрут, Ливан, е дълбоко суеверен тип. Той вярва в призраци, летящи чинии, екстрасенси, спонтанно самоизгаряне на човека, както и в задгробния живот. Може би затова дискусията за неговото безсмъртие не му е така чужда.

Изследователите, които се занимават с темата, са съгласни, че безсмъртните същества на определено време променят своята същност.

Прилики

Именно така по всяка вероятност е правил, а може и да продължава да прави прочутият авантюрист граф Сен Жермен. Заравяйки се в историческите архиви, парапсихолозите открили, че Киану Рийвс удивително прилича на редица знаменити личности. Например на легендарния Карл Велики (крал на франките от 768 до 813 г.). Въпреки че се приема, че е роден 2 април 742 г. и е починал на 28 януари 814 г., според някои историци това са приблизителни данни. Независимо от това, че Карл имал в двора си личен биограф, в архивите отсъствали данни за произхода, детството и юношеството му. Той все едно се появявал отникъде чак в зряла възраст.

Като стана дума за възрастта му, ако се вземат за истина цитираните по-горе данни, излиза, че той е починал на 72 години, което е доста невероятно за онова време, когато за дълголетници са се смятали хората, достигнали максимум до 50 години.

Още нещо любопитно – така както бил напълно здрав и жизнеспособен, през 813 г. Карл изведнъж обявил за свой приемник сина си Лудвиг І (Лудвиг Благочестиви), а няколко месеца след това скоропостижно починал. И, което е най-странното, тържествено погребение нямало. Последната воля на краля била да бъде погребан веднага след смъртта му и така два часа след като го обявили за мъртъв, в проливен дъжд откарали тялото му и го заровили в набързо изкопан гроб. Приема се, че останките му са положени в катедралата в Ааахен.

Ако трябва да спорим с парапсихолозите, които допускат, че Киану Рийвс и Карл Велики са един и същ човек, можем да вземем описанията на владетеля, които го представят за рус, висок, с непропорционално дебел врат. Но те веднага контрират, че това било принципно виждане за владетелите, които непременно трябвало да се рисуват добре сложени и величествени, дори когато това съвсем не е отговаряло на истината.

В по-ново време за двойник на Киану Рийвс се приема знаменитият актьор Пол Муни, който умира на 72-годишна възраст през 1967 г. от сърдечно заболяване, но нито историята на болестта, нито други документи, които да потвърждават това, до ден днешен не са намерени. Същевременно от мемоарите на негови съвременници се разбира, че година преди смъртта му Муви, който бил забележително здрав за възрастта си, внезапно напуснал сцената, сбогувал се с приятелите си и се уединил във вилата си.

Независимо че тези примери са доста наивни като доказателство, не можеше да се отрече, че животът на Киану Рийвс е изпълнен с тайнствени и невероятни събития.

Благословия

След черна серия от нещастия, случващи се с негови близки, Рийвс в търсене на смисъла на живота отишъл в Ню Йорк в салона на известна ясновидка. Общуването с нея го разтърсило из основи. „Тя ми разказа за семейството ми, за моето минало и моите приятели, изобщо неща, за които не би могла по никакъв начин да знае – възхищава се актьорът. 

Цитираше ми имена, дати и събития, при това толкова специфични и с такива дребни детайли, че аз искрено повярвах в това, че някои хора на Земята действително притежават свръхестествени способности, така наречения благословен дар, и че ясновидството е нещо реално. Заедно с това аз разбрах също, че ясновидството – това е някакво ниво на енергия, което не е възможно да бъде разбрано и обяснено от научна гледна точка.

И че истинските екстрасенси (а не мошениците) смятат, че тяхната способност да виждат през човека се явява подарък от духовната природа. Признавайки това, те чувстват потребност да споделят този дар с тези, които се нуждаят от помощ. Да си „благословен” – това е огромна отговорност.”

На прощаване екстрасенската казала на актьора какво го очаква в бъдеще. Съобщила му също така, че той самият притежава голяма вътрешна енергия. Чак тогава Киану проумял, че халюцинациите, от които страдал дълго време преди това, са съвсем реални видения.

Кошмар

Първия път, когато имал сблъсък със свръхестествени сили, бил на петгодишна възраст. „Беше в Ню Джърси – спомня си Киану.- Аз си лежах на кревата, сестра ми спеше, на стола стоеше бавачката и ми четеше приказка. Изведнъж вратата се отвори и в стаята влезе... бял костюм с двуредово закопчаване. Да, точно така. Това беше само костюм, без крака, без тяло и без глава. Аз гледах втрещен ту него, ту бавачката. После той сякаш се разтвори във въздуха. Не спах цялата нощ, а на сутринта разказах на мама за случилото се. Тя повика бавачката, която нагло заяви, че всичко ми се е привидяло и тя изобщо не била в стаята по времето, когато твърдя, че това се е случило. Според мен излъга, не искаше да си признае, че е видяла същото, каквото и аз”.

През лятото на 2001 г., докато бил на снимки в Остин, Киану стоял на откритата веранда на един ресторант със своя колежка, когато точно пред тяхната маса във въздуха се материализирал призракът на Дженифър Сюм – годеница на Рийвс, загинала при автомобилна катастрофа през април същата година. През декември 1999 г. Дженифър ражда на Киану дъщеричка, която е кръстена Ава Арчър Сюм-Рийвс. Бебето е мъртвородено. Двете са погребани една до друга в Лос Анджелис, Калифорния.

Когато се окопитил от шока, Киану сграбчил ръката на актрисата до него и я попитал видяла ли е същото, каквото и той. Тя потвърдила. Но когато призракът изчезнал, колежката на Киану го помолила да не споменава нейното име, ако реши да споделя с пресата за това. Изглеждало й налудничаво и не искала да стане за смях.

Другият призрак, който често го навестява, е на приятеля му Ривър Финикс, умрял през 1993 г. Той му се явявал често нощем и му споделял различни неща.

В ролята на легендарен екзорсист и специалист по демони.

 В ролята на легендарен екзорсист и специалист по демони.
rancer.com

Много хора обаче възприемат всичко, което Киану Рийвс казва, само като безкрайна реклама на продължението на филма „Константин”, където той разследва свръхестествени мистерии и се лъкатуши на ръба между доброто и злото. Самият Киану отрича това и твърди, че ролята на екзорсист не е била рутинна за него. Докато репетирал, той се срещал с професионални екзорсисти и дори присъствал лично на няколко сеанса за прогонване на дявола, което му било от голяма полза. Сега вече имал силите да се справя и със собствените си демони.

Космически разум

В едно интервю Киану Рийвс отделя специално внимание на темата, че правителството (като събирателен образ) упорито крие истината за извънземните, а „кабинетните” учени поддържат тази заблуда. Според него само истински малоумници и наивници могат да предполагат, че освен нас във Вселената няма други разумни същества.

„Космосът е доста обширно понятие – упорства актьорът.- И навярно високоразвит живот съществува не само на нашата планета. Наистина, в това вярват само малък процент от хората, а останалите ще повярват в извънземните, чак след като се сблъскат с тях, подобно на сценария във филма „Денят, в който Земята спря”. Тогава вече ще им е пределно ясно всичко.”