0

С ъвършената и неостаряваща Моника Белучи казва: “Обичам бижутата - златни и диамантени. Та аз съм жена!” През 2022 г. редица дами ще получат възможността да се потопят в света на кралиците на красотата, постигайки бляскава визия със сочените за техни най-добри приятели - Техно Величество скъпоценните камъни.

Блясък

Коледа е един от поводите да изненадате любимата си и ако все още нямате идея за подарък, който стопроцентово ще я усмихне, фокусирайте вниманието си към последните изложения на бижута. Няма твърда линия, носят се колиета, гривни, пръстени, дори брошки. Въпросът е жената да намира очарование в украшенията, допринасящи за нейното самочувствие. Ако разполагате с неограничен бюджет, заложете на часовник. Идеята обаче е да прилича повече на елегантно бижу, отколкото на аксесоар за ежедневието. Загърбете суеверията, че е на раздяла. На мода са сребърните, златните и дуо предложенията. В дизайна си включват редица елементи, не се характеризират с опростена схема, а напротив - линиите целят да са забележими. Друг вариант са гривните. Тази година на ред са твърдите, без закопчаване. По възможност изберете няколко тънки модела, които взаимно може да се съчетаят. Хитовите комбинации се наложиха още през изминалата година, но продължават да са актуални. А и кой мъж не харесва секси блясъка, разкриващ нежните форми?

Релеф

Пръстенът е отличен подарък, но трябва да внимавате - дамата може да си помисли, че имате сериозни намерения, докато за вас това е проява на мил жест. Най-искани са пръстените, които са по-обемни и груби, съчетават плетка и камъни. Колкото по-релефни, толкова по-добре стоят на пръстите. Целта им е да ги издължат и да подчертаят женствеността. Тук по-купувани са сребърните или онези в нюанси на розово злато.

Възможно е да ги съчетаете с обеци. Забравете за дългите обръчи, висящи модели и пр. Съвременните дами не изпитват необходимост да “шокират” с визия, те искат да направят впечатление със стил, затова минимоделите с винт взимат преднина, изкачвайки се на първо място. Разбира се, и тук може да се играе с изработката, добрата новина е, че повечето от тях пасват на всеки аутфит. Т.е. дали дамата ще е на строго официално събитие, или на ежедневна среща - няма значение. Тя и бижутата са неразделни.

Акцент

Колиетата не са за всяка дама, затова направете проверка ще паснат ли на стила и личното й усещане за красота, ще се съчетаят ли с гардероба й... Ако искате да изпъкнете, подарете огърлица, но имайте предвид, че избраницата ви ще я разходи не повече от 20-30 пъти на събития като бал, сватби и пр. Колиетата ще им харесат, ако включват скъпоценни камъчета, разположени в най-ниската част при деколтето или странично. Ако искате ярък акцент, може да заложите на цветен камък. Проверете какво послание носят нюансите - малкото ви усилие ще бъде оценено. А пъстрият оттенък може да бъде съчетан със сребро или злато, за по-дръзките жени - и с двете. В крайна сметка инвестицията дори по време на криза си заслужава. Казва го и световно признатата Донатела Версаче: “Някои казват, че по време на кризата трябва да убеждаваме хората да инвестират в мода, да купуват по-малко, но по-скъпи неща. Не съм съгласна! Инвестирайте в бижута, в кон може би, но не и в дрехи.”

Брошката - кралица на украшенията

Казват, че брошката пленява с красота, характер и загадъчност. Първоначалното й предназначение е по-скоро практично - за прикрепяне на дрехите, а след време придобива значимостта си и като украшение. Днес обаче тя е търсена, а интересен факт е, че жените насочват вниманието си към En tremblant - френски термин, означаващ треперене. Той определя вида, най-често флорален, при който центърът на цветето на брошката е прикрепен към механизъм, който му позволява да се движи и трепти. Декорират се най-често с диаманти.