0

П ри обзавеждане на нова кухня или ремонт на стара възможностите за промяна са безброй.

Домакините са категорични, че преобразяването на любимото им кътче от дома е възможно, подчертавайки, че колкото по-семпъл е интериорът, толкова по-голямо е възхищението от крайния резултат.

Pixabay

Класика

Червеното е класика не само в модните линии за дрехи. Ако досега не е имало червен акцент в кухнята, то промяната ще е изключително забележима. Нашият съвет е да се спрете на два, най-много три цвята. Червеното си пасва с тъмни нюанси, така контрастът е по-силен. Повечето домакини избират да съчетаят червените шкафове със сребриста посуда.

Pixabay

Понякога е изключително трудно да намерите място, където да съхранявате всички кухненски принадлежности. Рационален вариант е да използвате стените, за да монтирате на тях стойки за ножовете, тиганите или подправките например. По този начин ще спестите място, а кухнята няма да изглежда претрупана. Опитайте се да обзаведете дома си по най-добрия начин.

Изпипайте детайлите, първоначално планирайте стъпките. Ако е необходимо, начертайте разположението на мебелите на бял лист, така ще ви е далеч по-лесно да се ориентирате със свободната територия.

Pixabay

Абсолютен факт е, че в модерното строителство кухнята е неразделна част от отворената дневна зона, но в борбата за малко повече сантиметри за кътовете за отдих понякога точно кътът, отреден за кухня, лекичко бива пренебрегнат и ощетен.

Pixabay

На практика не само са такива причините, поради които се налага да влязат в сила всички научени, чути или видени някъде трикове и хитрости, които да направят от малката кухня добре организирано и функционално помещение! Ето защо запретнете ръкави и осъществете намисленото. Разположете повече шкафове и рафтове, създайте си обстановка, която провокира интереса и желанието да творите в стаята. За акцент боядисайте една от стените – нашият съвет е да заложите на черен цвят.

Елементи

След като приключите с неприятната част, а именно боядисването, лепенето на плочки или реденето на паркет, е време да декорирате помещението. Ако кухненските шкафове и уреди са разположени в единия ъгъл, то поставете масата и столовете по средата на стаята. Бъдете смели, но и семпли. Стъклени столове, висящи лампи и растения – ето така ще омагьосате гостите си.

Pixabay

Ако имате минибар, то не изпускайте възможността да го преобразите. Не забравяйте, че един от най-лесните начини да създадете визуална представа за по-просторно помещение е като го осветите добре.

Приключения

Не всеки дом разполага с просторна и широка кухня, в която кулинарите да се вихрят свободно. Малките кухни обаче са също толкова уютни и предразполагащи към кулинарни приключения.

Ключът за идеалната малка кухня е практичност, затова декорът и обзавеждането й се свеждат именно до този критерии. Да бъде светлина - използвайте този оптически трик, за да направите кухнята визуално по-просторна. Дръжте завесите дръпнати и се стремете да пускате възможно повече светлина в стаята. Функционалните мебели спестяват място.

Pixabay

Направете рафтчета от вътрешната страна на вратичките на кухненските шкафове. Използвайте сгъваема маса с "падащ" плот, която да разгъвате само при нужда. Превърнете кухненския барплот едновременно в кухненски остров, на който да режете зеленчуци, оборудван с чекмеджета и шкафове за съхранение на посуда.

Това е в сила при обзавеждането на по-малки кухни, ако разполагате с площ – то развихрете въображението си и създайте мечтаната нова визия.