0

Т ака наречената Воинска диета доби огромна популярност през 2016 година и се превърна в един от фаворитите. До днес този хранителен режим е сред най-предпочитаните начини за отслабване, помагащи за бързата загуба на тегло. Тази диета е нискокалорична, помага "по войнишки" да отслабнем с 4-5 кг за седмица (по-точно за три дни провеждане на специален режим на хранене плюс 4 "почивни" дни) без каквито и да било изморителни упражнения или медикаменти. Тази диета е много подходяща, ако например се готвите за сватба или някакво друго важно събитие, за което трябва скоростно да влезете във форма и да се отървете бързо от корема и досадните паласки. Друг плюс на режима е, че използваните продукти не са скъпи и са по джоба на всеки, дори можете да спестите малко пари, пише biomall.bg. Ако следвате тази диета в продължение на месец, ще успеете да свалите 15 кг.

Правила

Според правилата на тридневната Воинска диета трябва да се приема храна 3 пъти дневно, а менюто е строго регламентирано и се състои от химически съчетаеми комбинации на продуктите, които ускоряват метаболизма и стимулират горенето на мазнините. Така се достига бързо намаляване на теглото. Необходимите продуктови комбинации са прости и достъпни (трябва само веднъж да идете на пазар).

Продукти

В режима на Воинската диета влизат ябълки, банани, месо и кренвирши, фъстъчено масло, яйца, зелен лук, броколи, грейпфрути, кафе или чай, а също и ванилов сладолед. От подсладителите е позволена стевия. Може да пиете колкото искате билков неподсладен чай или просто чиста вода (негазирана). През четирите "почивни" дни е разрешено да се яде каквото си искате, но е желателно да не се превишава лимитът от 1500 ккал на денонощие. След това курсът на "боеца" срещу мастните отлагания може да се повтори.

Средностатистическата жена изгаря около 1800 ккал на ден, ако специално се занимава с физически упражнения или тежък труд. Воинската диета снабдява организма с по-малко от 1000 ккал на ден, заради което се намалява теглото. Смята се, че за да можем да се избавим от 1 килограм подкожна мазнина, трябва да изразходим 7000 ккал повече, отколкото сме изконсумирали. На основата на тази аритметика е формулиран и режимът на тази диета.

Преимущества

Това е една много лесна диета. Точно това е привлекателното за хората, които нямат време да контролират храненето си и да смятат всяка погълната калория. Воинската диета обещава много бързи резултати. Ястията са изключително лесни за приготвяне, не изискват кулинарни таланти и навици. Всички продукти е лесно да се намерят и купят, разходите за тях са минимални.

Недостатъците

Менюто не е "гъвкаво". Ако имате алергия към някой от продуктите, няма да може да го замените. В диетата не са предвидени похапвания между основните хранения. Какво ще стане, ако имате внезапен пристъп на апетит? От гледна точка на диетата това е лошо. Авторите й по никакъв начин не са обосновали съчетанията на продуктите, чийто продължителен прием може да доведе до дисбаланс на хранителните вещества с различни усложнения за организма

Меню

Ден първи:

Закуска: 1/2 грейпфрут, един тост (за предпочитане от пълнозърнест хляб), 2 с.л. фъстъчено масло, чаша кафе или чай (с кофеин, без захар, без мляко или сметана)

Обяд: 1/2 консервирана риба тон, 1 филийка хляб (пълнозърнест) или тост, чай или кафе

Вечеря: 80-90 г месо по избор, 200 г зелен боб, малка ябълка, половин банан, една топка ванилов сладолед

Ден втори:

Закуска: 1 яйце (приготвено както пожелаете), един тост (или филийка пълнозърнест хляб), 1/2 банан

Обяд: 200 г извара, едно варено яйце, 5 солени бисквити

Вечеря: два кренвирша, 100 г моркови, 200 г броколи, половин банан, половин топка ванилов сладолед

Ден трети:

Закуска: едно парче нискомаслено сирене (тип чедър), 5 солени крекера (бисквити), малка ябълка

Обяд: 1 яйце (както го обичате), един тост (или филия пълнозърнест хляб)

Вечеря: 1 консерва риба тон, 1/2 банан, 1/2 топка ванилов сладолед