0

П евецът Краси Аврамов, известен като Човека глас, тръгва на турне през следващата година в Индия, Китай и други големи азиатски държави.

Дотогава ще работи над филма си от концерта в Пловдив, сподели самият той пред „Телеграф“.

Ангажимент

Краси Аврамов засега забавя турнето си, тъй като има доста ангажименти у нас.

„Най-важното е сега да излезе филмът от концерта. Иначе имаме покани за турне от няколко държави. Но чак април или май ще се случи това. Канени сме в Китай и Индия, все още преговаряме с техните продуцентски къщи. Ще тръгнем 30 души от България, но всяка страна ще ни предоставя нещо различно“, споделя самият той.

„През останалото време ме канят на други корпоративни събития да пея. Там вече съм другият Красимир, който пее комерсиално, тъй като това се търси. Надявам се да бъда толкова ангажиран с това, което обичам, че да нямам време за комерсиалните си концерти“, разкрива Аврамов.

Спектакъл

Общо 120 български и чуждестранни изпълнители участваха в концерт-спектакъла „Български свят“ на певеца Красимир Аврамов в Античния театър в Пловдив на 13 септември. “Всичко мина по план. Когато правя такъв тип събитие, не жаля средства, време и т.н. Независимо от всичко имам план, който трябва да изпълня по точен начин.

Екипът се подбираше с години. Последните 8 месеца, заедно с аранжора с Румен Бояджиев-син и на Добромир Кисьов, работехме денонощно, говорехме по всяко време. 3-4 ч. Сутринта си беше нормален час за разговор“, разказва звездата. Краси залага на добри имена, които са се доказали в своето поприще. „Керън Брикс цигуларката е световно име. Между 2005 и 2009 г. работех с нея на различни концерти, на Оскарите включително. Тя е такъв професионалист, че не можех да си представя да работя с някой друг. Барабанистът Такуя е японец, когато му споделих моята идея, разбрах, че той ще се справи. Сигурен съм, че зрителите по телевизията ще усетят присъствието му. Съчетанието между мен и него беше уникално“, допълва той.

Предизвикателство

Краси залага на народните гласове в спектакъла си, но по различен начин. „Не избрах всички български песни, които слушаме всеки път. Исках да напиша музика за гласове, които са различни от това, което сме свикнали да слушаме. Правя и аудиоалбум от концерта - споделя той. - За всички беше едно голямо предизвикателство, но се справиха отлично. Имах честта да работя с Надка Караджова още като дете. Сега работих с дъщеря й. Филмът от концерта, който ще излезе, ще научи другите страни на нашата култура. Продукцията все още не е готова. Първо ще има представяне в киносалон за приятели и близки. След това вече ще излезе по наша национална телевизия“, добави певецът. Освен в България продукцията ще се излъчва и в чужбина, откъдето вече има няколко запитвания, като Индия, Катар и др.

Албум

12 камери успяват да пресъздадат усещането от този концерт, с над 2500 нотни листи. Всяка заря и всеки един огън е изстрелян по нота, като екипът качва два тира с осветление и звук. „Подготвям този концерт от 2010 г. Наистина е изпипан всеки малък детайл. В спектакъла влязоха както мои стари песни от албума „Мълчаливи гласове“, така и нови. Това са 13 години и си заслужаваше, защото всичко беше така, както исках“, казва Краси. „Танцьорката Катя Тошева, която е прекрасна, е известна в Индия. Взима само първи места на всички големи фестивали“, споделя звездата. Предишният концерт на Човека глас в Античния театър в Пловдив бе през 1998 година.

План

Краси рядко има свободно време, но когато му остане такова, той обича да го прекарва с приятелите си. „На рождения ми ден бях с много мои близки и празнувахме до късно, слушахме хубава музика. Аз сам приготвих част от вечерята, много им хареса“, казва Аврамов, който празнува празника си на 5 ноември.

„Нямах изненади за рождения ден, защото аз не обичам. Близките ми ме познават и знаят, че винаги при мен всичко е планирано, дори и рожденият ми ден. Винаги им казвам, че не искам подаръци. Това, което искам, си го купувам, за мен важното е да имам приятели до себе си“, допълва той. Преди да духне свещичките на тортата, той не си пожелава нищо, но за сметка на това през целия ден е мислел за това, което иска най-много. „Важното за мен е проектът на спектакъла „Български свят“да стане световен, България да бъде още по-оценена по света“.

Обича да почива в Белград

Краси сподели, че любимото му място, на което се чувства като у дома си, е Белград.

„Много добре си почивам, когато съм там. На това място се зареждам истински и много обичам да съм там. Предполагам, че другата седмица ще имам възможност да отида за няколко дни“, споделя певецът. Миналата година той засне клип към хитовата си песен Parole именно там. „Обичам да пътувам. Трябва да отида и до Щатите, защото съм гражданин на Америка и имам някакви задължения и там. Но сега е толкова натоварено, че няма да се случи. Може би в началото на следващата година“, допълва Аврамов.