0

В ходното антре е помещението, което създава първите впечатление за интериора и атмосферата на вашия дом.

За това е важно да му обърнете специално внимание. Множество дизайнери твърдят, че антрето е визитката на всяко жилище. Обзавеждането на тази макар малка като територия стая изисква време и поглед от страна на компетентни по темата лица, които биха били полезни максимално в съчетанието на естетика и функционалност.

Семпло

Коридорът и антрето трябва да се разглеждат като отделно пространство. Гледайте на този терен като на индивидуален проект, не го приемайте като стая със закачалки. Модните тенденции последните години задават минималистично обзавеждане, по-семпъл и компактен избор на мебели и, разбира се, повече зеленина и по-малко декорации. Така че ако искате да сте в крак с тенденциите, следете тези три стъпки – по-малко мебели, повече светлина и светли тонове в помещението. Светлата цветова гама е желателна, тъй като прави пространството по-широко и по-просторно. Разбира се, присъствието на контрасти е приемливо, от значение е да не превръщате няколко цвята във водещи, спрете се на един, който да доминира, съчетайте го с тъмен или светъл нюанс и завършете с елемент на ярка палитра. Позната хитрост, която илюзионно разширява терена, е наличието на огледални повърхностни. Било то високо огледало, огледална стена или таван, или декорация с отразяващ ефект.

Рафтове

Мебелите в коридора не бива да заемат много място. Редно е да акцентирате или на две до три табуретки, или на диван. Фотьойлите също са алтернатива, като цветът може да е абсолютно контрастен на водещия. Украсете коридора с различни рафтове, върху тях може да поставите различни книги, фигури, кутии или свещи. Ако разполагате с достатъчно място, може да поставите скрит шкаф или гардероб, където да поместите връхните си дрехи, обувки и т.н.