0

„Обичам бижутата – златни и диамантени. Та аз съм жена!”, казва Моника Белучи, а първата дама на САЩ в периода 1961-1963 Джаки Кенеди подчертава - „Перлите са винаги уместен избор”. Оказва се, че дори най-семплото бижу остава траен отпечатък, стига да бъде подбрано правилно, подчертано от избора на тоалет и носено с финес и самочувствие.

През предстоящите студени месеци една тенденция ще завладее дамските колекции – дуо блясъкът на злато и перли ще намери място в „съкровищата“ на дамите, които се ръководят от последните тенденции, подчертаващи личното усещане на красота и стил.

Линия

Златистите нюанси ще бъдат водещи във всички линии – гривни, пръстени, обеци, колиета и др. Разбира се, те могат да бъдат представени и в миналогодишния хит на розово злато. Всяко украшение се характеризира с определени форми, гривните например ще бъдат твърди, почти без допълнителни елементи. Плетката ще играе ключова роля, като най-популярни ще бъдат т.нар. възелчета. По един или максимум два.

Представителките на нежния пол, които обичат и се стремят към по-пищна визия, ще могат да съчетават този тип гривни с допълнителни меки украшения. Съществуват две топлинии – комбинацията на перли и злато, което предполага по-обемни бижута или носенето на няколко нежни колиета, едно от които задължително по шията, за да я издължи. Обикновено звездите залагат на три броя меки колиета – някои от които с камъни, буква или символ с търсен ефект.

По френски

Дизайнерите избират „извънземни форми“ за пръстените. Тежки, по-големи и отново комбиниращи злато и перли – те ще се превърнат във фаворит. Важно е при носенето на подобно бижу, което стопроцентово ще прикове погледите в ръцете ви, да заложите и на красив маникюр – класическо червено или френски. Подобни модни решения съпътстват и обеците, които се връщат към една популярна и обичана форма – идеални кръгове или елипси.

Перлите, в различни размери и позиционирани на различни места, отново ще бъдат основен акцент – за щастие и на творците, стоящи зад шедьоврите, и за дамите, които залагат на тях.

Опаковаме бижутата в слонова кост и розово

Бижуто за подарък е клише, но гарантира усмивка. Неслучайно украшенията се нареждат сред най-търсените и продавани подаръци, особено около коледните и новогодишните празници. През декември опаковката е специална, изисква повече старание и идея. За да бъдете в крак с тенденциите, заложете на миникутийки в бяла палитра – снежно, мръсно бяло или слонова кост, съчетана с подходяща панделка.

Златото не отстъпва първото място и в декора – затова съчетанието с розово набира все по-голяма популярност. Ако сте ценители на класиката, то не се колебайте и изберете изчистен вид – той никога не излиза от мода.

*Автор: Стефани Тонева