0

Д жина Иванова пази в рамка оригиналния текст на Михаил Белчев на най-популярната си самостоятелна песен „Спомен за Козия рог“, разкри пред „Телеграф“ самата тя.

„Преди години Мишо правеше едно събитие, на което продаваше благотворително стиховете си в рамки и ми го подари. Сега стои закачен на видно място в студиото ни. Самият текст също ми го подари преди още повече време. Каза: „Написал съм нещо, което искам ти да изпееш“. Тогава се чудехме кой композитор да направи музиката и тъй като са страхотен тандем с Хайгашод Агасян, го дадохме на него, а аранжиментът е на Красимир Гюлмезов. Видеоклипът също стана много ефектен, в него вкарахме кадри от самия филм, а песента стана любима на много хора“, сподели певицата.

Джина и Джон празнуват рождения й ден с Кристина и Михаил Белчеви.

 Джина и Джон празнуват рождения й ден с Кристина и Михаил Белчеви.

Сянка

В същия екип с Хайго и Мишо тя е направила още два от шлагерите си - „Разговор с татко“ и „Сянката и аз“, само че аранжиментите са на Светослав Лобошки. „Песента за татко си я поръчах аз, като той почина. Вече имах песен за майка ми, която си отиде преди 25 г. - тогава сама си написах музиката и текста. Сега исках професионален автор да е“, добави тя. Именно с Михаил Белчев и съпругата му Кристина тя е решила да отпразнува рождения си ден на 10 ноември. „Преди два месеца си счупих ръката и заради това нямах възможност да приготвя нещо, отидохме на ресторант. Исках Хайго и Мари също да присъстват, но той беше жури на детски конкурс в страната и нямаше как, та с тях ще празнуваме отделно идната седмица. А Мишо ми подари страхотни обеци, ръчно изработени“, каза Джина.

Усмивката

Въпреки инцидента, който е преживяла, тя не е отказала нито един ангажимент. „То пък точно тогава се струпаха толкова много участия, особено с „Трамвай №5“, само не можех да танцувам, но потропвах с крачета. Сега на мода се връща диското и из страната правят големи такива партита. В Пазарджик бяхме с Роси Кирилова, а в Арбанаси – с братя Аргирови. На 24 ноември ни предстои в Плевен, пак с Роси. Като сме с нея изпълняваме и дуетния си хит „Кога, ако не сега“. Страшно много хора се събират, даже се наложи да отказват резервации, тъй като вече нямаше места. Голям интерес има, веселят се хората, танцуват. А аз не го очаквах. Бяха дошли хора и от други градове. „Усмивката“ я пеем по два пъти, с нея закриваме като бис“, разказва певицата.

Когато запее фолклорните си песни, целият площад се хваща на хорото.

 Когато запее фолклорните си песни, целият площад се хваща на хорото.

Концерт

Дясната си ръка Джина е счупила през септември в дома си. „Спънах се в един леген и се ударих в касата. Като отидох в „Пирогов“, казаха, че трябва да ме оперират, но отказах, тъй като си ме е страх. После бях при друг доктор, направихме нова снимка и се оказа, че тази дебелата кост под рамото е счупена на две парчета, но те са едно над друго и не са разместени. Сложиха ми една шина и така си пеех. Наскоро направихме нова снимка и докторът прецени, че трябва да махнем вече шината. Сега ми предстои раздвижване и рехабилитация. Вдигам я донякъде, но по-нагоре започва да пука. Даже на един концерт цял час държах микрофона само с нея, после едва си я свалих надолу“, сподели за неволите си Джина Иванова.

Записа 4-ти дует с Тодор Трайчев

Последното тв участие на Джина е в творчески портрет на естрадната легенда Тодор Трайчев. „Снимахме четирите ни дуета, иначе имаме повече. Най-новият се нарича „Ако ти си там“. Другите са „Далече си от мен“, „Дали не беше по-добре да спрем“ и „Понякога“. Всичките са посветени на съпругата му Даниела, която почина преди години. От тогава той постоянно излива любовта си към нея в стихове и песни. Написал ми е и два други текста - „Откажи се от мен“ по музика на Краси Гюлмезов и „Преди да съмне“, която аз си композирах“, разказа певицата. Творческата им дружба се ражда преди много години. В нейното домашно студио той отишъл да запишат два албума на дъщеря му Теодора като малко дете и покрай записите се сприятелили. Започнал да й предлага една, втора, трета песен и нищо чудно скоро да съберат общите си проекти в цял албум.