0

Т я можеше да е блестящ виртуоз и да извлича „душата на пианото“. Като малка Еда Едже усърдно свиреше с часове, комбинирайки тези упражнения с уроци по балет и танци. Това е заслугата да излъчва изящество и да е любима звезда на екрана.

Сред дребните пороци на турската актриса, която обикнахме като Йълдъз от „Опасно изкушение“ - типичната блондинка, готова да се вмъкне в леглото на шефа си, за да постигне успех в обществото. Но образът на празноглавката претърпя развитие и тя трябваше да „изстрада“ лесните си успехи. И да порасне.

В живота Еда Едже няма такива проблеми. Отгледана в любящо семейство, където не е изпитвала лишения, но и не се е къпала в лукс, тя продължава да е скромна и изпълнена с доброта. От нея ще излезе чудесна майка – по примера на нейната собствена. Двамата с баскетболиста Бурахан Танджер вдигнаха сватба и без да чакат „направиха бебето“. В редица интервюта Едже споделя, че раждането на всеки персонаж на екрана е като бременност.

Пороци

Критикуват я, че в такива моменти, когато е под стрес или обратното – кипи от щастие, излиза от контрол и бързо прави бузки и коремче. Но скоро след това си налага строг режим и успява да влезе във форма. Дали това ще се случи сега, когато е бременна и не си налага ограничения, предстои да се види. Но 33-годишната актриса и нейният съпруг са сред най-обичаните светски хора в родината си, така че Турция, а и многобройните й почитатели по цял свят, ще я приемат и с наднормено тегло. Пък и тя самата неведнъж е споделяла, че иска поне три деца, така че – да свикваме. Все пак досега 167-сантиметровата блондинка, която е също толкова чаровна и като брюнетка, успяваше да застопори теглото си на 52 кг. И когато прескочи границата, се стреми да се върне обратно.

Детство

Еда е родена на 20 юни 1990 г. в Истанбул. Актрисата си спомня детството си с нежност и благодарност. Баща й е инженер. Той се грижи за прехраната на многодетното семейство, а майката е домакиня и отглежда с много любов четирите си деца. На 29-ия си рожден ден Еда пусна в Инстаграм снимка, на която каките я държат на ръце при изписването от болницата. Тя ще разчита на техните съвети и сега, когато сама изпитва в движение какво е да е семеен човек. Преди да се залюби с баскетболиста, Еда имаше и други връзки, но никога не е обичала да говори за личния си живот. А в крайна сметка неуспешните връзки са опит и тя пристъпва към брака съвсем осъзнато.

Психология

Въпреки че е следвала психология в университета и това е професия, с която спокойно може да се занимава някой ден, когато приключи с филмовата си кариера, все пак голямата любов на Еда е сцената. На нея се качва още в училищния театър. Талантът на 13-годишното момиче веднага е забелязан и така тя участва в първия сериал. Но спомените й за това не са чак толкова вълнуващи. Никак не й допаднало да прекарва с часове в гримьорната, а и снимането на филми не е забавление. След първата роля дори мислела да се откаже категорично от екранните превъплъщения. Но апетитът идва с яденето – днес Еда и не помисля да се отказва, вече е пристрастена. Но успехите не я главозамайват. Обратно на екранната си героиня Йълдъз, тя е поела юздите на живота в свои ръце още на 19, когато сама започва да се издържа, за да не зависи от никого. И тази нейна мания никога не я е напускала. Всъщност има и изключения – например сватбените рокли, които смени една след друга в големия ден. И във всяка от тях беше перфектната булка.

Любопитни факти

  • Родителите на Еда Едже имат голяма разлика – бащата е по-възрастен с 20 години от майката.
  • Често сравняват актрисата с американската й колежка Ашли Бенсън, която е с половин година по-голяма от нея и с три сантиметра по-ниска.
  • Еда Едже не реагира на писанията за нея в жълтата преса, но се разяри, когато прочете, че едното й куче струвало 18 000 турски лири и се сопна, че това са глупости.
  • Актрисата е потисната от половата дискриминация в турската филмова индустрия, където повечето режисьори, продуценти и ръководители са мъже.