0

Н ай-известната драг кралица в България Елза Парини сподели пред екип на „Телеграф“, че в ежедневието си се облича като мъж. „Да, това е моето лично убежище, което пазя от светлините на прожекторите“. Сценичният образ на Елза се ражда в началото на 90-те, когато заедно с група приятели започват да се преобличат като жени и създават свое собствено шоу. „Можеш да си представиш какво беше това за онова време. Атракция голяма, кабаре с много музика, костюми, беше забавно, имаше комедиен момент, но представено всичко без излишна пошлост“, спомня си Елза. Признава, че светлините на прожекторите никога не са били самоцел, просто работата й по онова време я превръща е разпознаваем образ. „Медиите тогава ни забелязаха, предизвикахме интереса им, все пак мъже, облечени като жени, и започнаха да ни канят по предавания. Все аз ходех, другите колеги срам ги беше, притесняваха се и така моят образ стана медиен“, разказва тя. За първи път се вижда в женски дрехи на снимка от детската градина. „Там съм на около три и лелките са ме облекли като момиче, това е първият път. Иначе като малък се е случвало да слагам дрехите на майка ми“, спомня си с усмивка Елза. 

Танк 

Преди да се превърне в най-обсъждания човек, Елза постъпва на военна служба като танкист. Всъщност първите кабарета като жена прави именно по време на полагаемите отпуски от казармата. „Успявах да се измъкна от тази военна служба две години. Тогава така беше, всички получаваха повиквателни, аз - не, заради някакви премествания ме бяха изтървали. Но пък дойде време да си вадя паспорт, да, ама паспорт ти дават с акт за раждане, а той трябва да има печат от военна комисия, ама моят няма. Ходих така без паспорт две години и накрая се предадох“, с усмивка споделя Парини. Има само хубави моменти от поделението в Сливница. Смята, че това се дължи на позитивната й същност, на чувството й за хумор и самоиронията, която притежава. Това са качества, които са й помагали във всичко, дори когато се е случвало някой да се опита да я обиди или унижи с позитивното си отношение и остър език, успявала да го сложи на място. „Смятам, че хората се отнасят с теб така, както се поставиш. Аз съм направила така, че да ме уважават“, категорично заявява Елза. 

Новини 

Макар да няма журналистическо образование, в последните години Парини се изявява като журналист. Пише статии в собствената си медия. Това да направи лайфстайл новинарски сайт е най- естественото продължение на всичко онова, което е правила през живота. „Дълги години съм водила радиопредаване, след това имах рубрика в един сайт и се почувствах готова да направя моя медия. Пиша авторски неща, винаги проверявам новините, искам да добавя нещо от мен, да го разработя“, обяснява тя. Успоредно с медията продължава да блести на сцената като водеща на комедийното шоу „Ала-бала. „Това е уникално шоу, много е забавно. Моята роля е на водеща. В момента сме на участие в Търново. Вчера бяхме например в Русе, гледаха ни 800 човека на живо“, споделя тя. 

Моменти 

Последната новина около Елза Парини е, че планира да издаде собствена книга. Само трябва да намери съмишленици, професионалисти, за да й помогнат в писането. Представя си, че може да опише живота си в забавни и пикантни истории. „Обмислям да напиша книга от доста време, но смятам, че вече назря моментът“, добавя още тя. В свободното си време, ако изобщо остане такова, обича просто да се излежава в къщи. Харесва й спокойствието на дома. „Работата ми е такава, че понякога хората и шумът ми идват в повече и предпочитам да остана в къщи с хубав филм. Преди четях и книги, но сега предпочитам филмите“, споделя Елза. 

Превърна рождения си ден в спектакъл

Драг кралицата Елза Парини отбеляза 50-годишен юбилей със спектакъл, посветен на живота й. „Беше много забавно. Аз играх роля на една т.нар. неморална жена, поставена на съд за това. Съдията постоянно ме обвинява в различни провинения, а аз с помощта на гостите, разказвайки различни истории, трябваше да се защитя“, обяснява тя. Ролята на режисьор и водещ на шоуто бе поверена на дългогодишния й колега от радиото Димитър Горчев, с когото заедно създават сценария за вечерта. 

Гримира се сама 

Сценичният грим на Елза отнема близо час и половина. Научила се е да се гримира сама, понякога в екстремни условия успявала да се оправи и за 30 минути. „Разбира се, за сесии, за интервюта ползвам най-добрите гримьори, но за шоу мога и сама“, разказва тя. И добавя, че да се научи й отнело близо 8 години. „Преди това в общи линии се правех на индиански вожд“, шеговито обяснява Парини. Сценичният й образ е на блондинка, има и тъмни визии, но като цяло е избрала русото за свой цвят и той съпътства в живота й. „Русото е добро оправдание винаги когато сгафиш“, завършва драг кралицата.