0

М ного от родните звезди показаха завидни умения в писането на книги, макар да се занимават със съвсем различни дейности.

Любимите тийн влогъри Емил Конрад и Изи издадоха нови книги, кулинарната звезда Светлана Илиева има две четива зад гърба си, а актьорът Петър Байков дебютира с мечтания си проект „Снежанка (Версията на Петър Байков)“.

Приятели

Преди месец излезе новата книга на сензацията в социалните мрежи Емил Конрад със заглавието „Обратни мисли". „Много се радвам, че новата ми книга е вече реална, а не само това, което пишех на компютъра, и това, което скицирах за корицата на книгата. Избрах заглавието „Обратни мисли“ по няколко причини.

Една от тях е, че хората използват думата „обратен“ много често, за да ме обидят във връзка със сексуалната ми ориентация. От друга страна, обратни мисли изразява това, че в книгата съм написал неща, които много хора биха възприели за нетипични и наобратно на това, което са свикнали да виждат/чуват“, споделя самият той пред „Телеграф“. Целият процес на изготвянето й бил година и половина. „Не само писах, а и рисувах корицата на книгата и илюстрациите вътре. Чудех се как ще се приеме от хората главата „К*рви на екрана“ и „Как да станеш гей в България“, а и главата „Сам“, която за мен е много лична – те са сред главите, за които имам резерви как биха се приели. Но цялата емоция покрай това как хората възприемат нещо, което си създал, е част от това да създаваш изкуство“, допълва авторът.
Неговата приятелка Изабел Овчарова, също известна в социалните мрежи под псевдонима си Изи и участничка в тазгодишния сезон на риалити формата Hell's Kitchen, се оказа също пълна с таланти. Само на 18 години тя написва книга, от която продава хиляди бройки и оглавява класацията за тийн литература два дни след излизането й. Дебютната й книга „Щастливей", в която младата авторка споделя личната си история. „Слънчеви лъчи в мрака“ е заглавието на шестата книга на влогърката Изабел. Томът е от миналата година на книжния пазар. В книгата си Овчарова засяга теми, свързани с психичното здраве. Сред тях са депресията, ниското самочувствие, самотата, липсата на мотивация, травмите и комплексите, меланхолията и страхът да бъдеш различен от другите.„Слънчеви лъчи в мрака“ се състои от 33 глави, допълнени с места, на които читателите имат възможност да записват своите мисли. Поместен е още откъс от личния дневник на авторката. Зад гърба си Изи е с написаните книги - „Причината“, „Прочети, когато...“, „Розов изгрев след дъждовна нощ“ и „Винаги има и още...“.

Магия

Петър Байков е истински необикновен артист. Талантът му не познава граници – актьор, виртуоз в дублажа, певец, композитор и художник. С гласа си Петър дублира съвсем сам всички персонажи в специални издания на цели 6 филма на „Дисни“ и участва в озвучаването на множество други. След 5 продължителни години работа той е готов с дебютния си авторски проект – „Снежанка (Версията на Петър Байков)“. „Изненада! Вече може да поръчате предварително дебютната ми приказна книга и музикален албум в сайта ми! „Снежанка (Версията на Петър Байков)“ излиза в три формата: книга с фотореалистични илюстрации, музикален албум (аудиокнига) на CD и грамофонна плоча. Обичам ви и нямам търпение скоро часовникът да удари дванайстия час. Време за приказна магия“, зарадва самият той почитателите си, които тръпнеха в очакване за този негов проект. Вдъхновен от приказката на Братя Грим и творческия път на Уолт Дисни, Петър разказва историята през своята творческа призма, озвучавайки сам всички герои, създавайки собствена музика в оригинален саундтрак и илюстрации. Проектът излиза на книга и музикален албум (аудиокнига) на CD и винил и от 12 март за предварителна продажба, а на пазара от 29 март.

Колеги

Панелистът в сутрешното предаване по NOVA „На кафе“ Георги Блажев е съвременен български автор, отличаващ се със своя хумористичен поглед върху актуални социални теми. Първата му книга е „Произход на видовете през“ 2017 г., а през 2021 г. излиза и втората „И заживели обидено“. Разказите и стихотворенията в тях говорят на днешния език, като иронизират модерните “видове” на обществото. Те нямат претенции да разкриват дълбоко пазени тайни или да обидят някого, а са просто начин да напомнят на хората, че във всяка ситуация все пак има нещо положително и смешно. Хуморът на Блажев често е свързан с батките, веганите, инфлуенсърството, любимия му Ювентус и самия него, а книгите му влизат в родните класации на най-продаваните. Колежката на Блажев - Светлана Илиева, която набра популярност от предаването Hell's Kitchen, а след това стана част от екипа в „На кафе“, написа две кулинарни книги. „Тефтерът на баба“ бе дебютната й книга, която е препис от истинския тефтер на баба й и се превръща в една от най-успешните кулинарни книги в България. „Това беше подаръкът й за рождения ден“, споделя самата тя. Съвсем наскоро излезе и най-новата й книга - „Моят кулинарен свят“, с която звездата обеща да направи обиколка из страната. Изпълнителят Константин Трендафилов, познат като Папи Ханс, също има книги със стихосбирки със заглавията „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого“, „Затворисърце“ и последната му „Имам нещо да ти кажа“.

Георги Блажев с част от колекцията си от книги

 Георги Блажев с част от колекцията си от книги
Instagram

Светлана Илиева

 Светлана Илиева
Instagram

Журналист

Калина Паскалева освен модел, журналист и риалити звезда е и автор на три книги. Първата й книга излезе през 2014 г., която се казва „Дневниците на една курва“ , книга за мутренските години. Последва „7-те смъртни гряха“ през 2016 г., а 2018 г. се появи и последната й засега „Секретно“. Тя е роман изповед на жените, жертви на насилие, на децата, съсипващи живота си още преди да са го изградили, на престъпниците, прекрачили закона. Джулиана Гани е известна с титли от конкурси за красота и позиране на корици за списания, а се оказа изключително талантлива и в съвсем други сфери. Освен че красавицата показа завидни умения с гласа си и актьорското си поведение в риалити формата „Като две капки“ по NOVA, се оказа, че има и дарба да пише. Преди години тя написа стихове в книгата „Мъжете са отпадъци, само че не можем без тях“.

Калина Паскалева

 Калина Паскалева
Instagram

Джулиана Гани

 Джулиана Гани
Instagram