0

В брой 64 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” на 22 юни, четвъртък, ще откриете:

Една прекрасна дама, кралицата на френското кино Катрин Деньов, грее от страниците на приложението „Златно време“. Блондинка с характер, жена с неостаряващ дух и изумителна външност, която наесен ще закръгли 80, но никога няма да й ги дадете. Ще прочетете за нейните принципи, ще попиете от духа на „Дневната красавица“, както остана в историята на киното тази красива и нежна актриса. Защо предпочита погребенията пред сватбите и защо не харесва етикетите – в приложението „Златно време“, което всеки четвъртък може да намерите в „Телеграф“.

Още една връстничка на Катрин Деньов гастролира в броя. И за неповторимата Йорданка Христова никой не би казал, че става на 80. Жена с дух, разкошна визия и усмивка – грандамата на българската естрада потегля на турне – ще видите кои са спирките.

Читателите на „Златно време“ помнят календарчетата и картичките с момичето с кошница с рози. „Телеграф“ отиде на гости при баба Вълкана от павелбанското село Габарево, за да вдъхне от аромата на нейния гюл и да чуе разказа й за времето, по което става фотомодел и лице на Долината на розите.

И още ретро вълна – дали наистина казармата е преход към възмъжаването – картини от една изложба.

Кмет дарява дома си за лазарет – кой е той и с какво го споменават варненци?

В любимата на читателките на „Златно време“ рубрика, посветена на турските сериали, днес ще ви разкажем приказка. При това в аванс. Тя е за Пепеляшка, която всеки момент ще получи предложение за брак от Яман в сериала „Наследство“ по „Диема фемили“. Бракът може и да е фиктивен, но чувствата – не.

Още един нов турски сериал тръгва към зрителите - „Моето прекрасно семейство“, но засега премиерата му ще си е там. Очакваме го да дойде и в България. А докато това стана, с любимата рубрика „В кухнята на...“, с която надничаме зад екрана, ще си опържим гюзлеми с Джан Яман и Демет Йоздемир – герои в сериала „Свободен дух“.

Рубриката „Ретро спорт“ е за даскал Джеймс Нейсмит, който измисля баскетбола, за да раздвижи и разнообрази учениците си в дъждовен ден.

Магическите птици – кои са те и какви са отличителните им знаци. Сирените омайват жертвите с ангелски глас, харпиите ги вцепеняват със зловонния си дъх.

Преди Еньовден проф. д-р Радостина Александрова от БАН посвети времето си на растенията. Само ще кажем, че 50% от лекарствата са свързани с тях. Останалото ще прочетете в приложението на „Телеграф“ - „Златно време“, всеки четвъртък като част от вестника.

Защо да миете лицето си с лайка и какви други отвари може да ви освежат и тонизират – още природна медицина.

И още:

- Практични съвети към любителите на риболова

- Как с помощна на изкуствения интелект нещо като паяк снима настроенията

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели!