0

72 години човечеството официално търси G-точката, след като нейното наличие бе формулирано от германския гинеколог Ернст Грефенберг.

И до ден днешен обаче се спори дали тя съществува или е мит. Някои твърдят, че всичко е само фантазия, която жената си въобразява, че изпитва. Тази година италиански учени намериха въпросната G-точка и казаха, че тя всъщност е по-голяма и е в определена зона, която при някои пози може да се достигне. След това британски учени опровергаха наличието на G-точка и оповестиха, че става въпрос за фантазии, които жените изпитват с даден партньор. При това тези фантазии в повечето случаи са напълно подсъзнателни и са особено състояние, в което изпадат дамите, когато се възбудят сексуално. Любопитно е, че въпросната G-точка във фантазиите според британците може да бъде достигната и при липсата на партньор, само с подръчни материали като вибратори, но не единствено с тях. Затова пък с пръсти не се напипва, въпреки че това не би трябвало да е пречка, защото според италианците зоната е по-голяма, отколкото се очакваше преди тяхното изследване.

Повишаване

Твърди се, че женският оргазъм не е само мит. Докато при мъжа поради чисто физиологически причини оргазмът почти винаги е свързан с еякулацията, то при жената е съвкупност от фактори – както физически, така и психически.

Американският институт по сексология, носещ името на Кинси, установява, че с възрастта качеството на оргазма при жените се подобрява. Така 61% между 18 и 24 години казват, че са достигнали върха по време на полов акт. В същото време 65% от жените между 30 и 40 години са го признали. И 70% от тези между 40 и 45 години успяват да получат удовлетворение. От една страна това се дължи на по-доброто познаване на тялото си и на реакциите му в сексуалното общуване. От друга дамите над 40 правят по-рядко секс, но той е по-наситен на усещания и по-лесно се стига до върха.

Спецовете казват, че женският оргазъм е едно от най-сложните състояния на човека и се смята, че мъжете само могат да съжаляват как никога няма да стигнат до подобна емоционална вселена, дори и ефективно да си сменят пола.

Изследвания на „Кинси“ сочат, че оргазмът може да облекчи силни болки като зъбобол. Имало е случаи, когато жени изпитват оргазъм по време на менструални болки, които намаляват. При жената се отприщва цяла поредица от хормони, които действат по-добре от което и да е достъпно в аптеката обезболяващо хапче без рецепта. Използването на презерватив – независимо дали е на мъжа или от тези, които се продават за дами, не влияе на качеството на оргазма. В повечето случаи презервативът продължава половия акт.

Но 80% от жените твърдят как не могат да достигнат до оргазъм без пряка стимулация на клитора. Затова съветът е все едно го казва Казанова: колкото повече мъже се научат да намират с пръстите си и стимулират клитора, толкова по-малко незадоволени жени ще има.

Много

Изследването сочи, че жени, които практикуват различни видове секс, по-често изпитват оргазъм. Става въпрос да се занимават с орален, анален и вагинален секс, като първият е желателно да е двупосочен. Оралният секс е изключително важно условие, но не задължително, по пътя до женския оргазъм. Тук на почит са мъжките палави пръсти и език. Гинеколозите твърдят, че всяко влагалище е различно и няма шаблон какво, къде и как – мъжът трябва да го открие, а жената да го насочи.

Според проучването 85% от мъжете смятат как партньорките им стигат до оргазъм, докато от същите партньорки едва 64% казват, че това е истина, другите симулират. Съгласно изследванията на Алфред Кинси, на повечето жени са им нужни едва 5 сантиметра проникване в продължение на 20 секунди, за да стигнат върха. Но преди това има солидна обработка с други начини и органи.