0

Ф антомът на операта дойде в София с нова жена, научи „Телеграф“.

Неговата любима в култовия мюзикъл на Андрю Лойд Уебър – Кристин Дайе, ще се играе от Бриджит Костело, а не от Хариет Джоунс, която гостува у нас през април. От екипа на продукцията не коментираха какво е наложило замяната на звездата от „Красавицата и звяра“. Костело ще си партнира с Надим Нааман в ролята на Фантома.

БТА

Храна

На среща с медиите Бриджит Костело сподели, че за първи път идва в България и че от колегите си е чула само хубави думи след първото им гостуване у нас: „Казаха ми, че са влюбени в хората тук, в храната, във времето и че София е прекрасен град и нямат търпение отново да се срещнат с българската публика, която ги е приела по невероятен начин“.

БТА

Костело живее в Австралия, където преподава пеене на деца. „За мен е много полезно, че има и друг изпълнител на моята роля (Джорджа Уилкинсън, която се редуваше и с Хариет Джоунс през април – б.а.). По този начин имаш време да си починеш, да дадеш малко свобода на гласа си и на тялото си. Защото е доста натоварващо да пееш четири пъти в седмицата“, каза още тя.

Ефекти

До 5 септември „Фантомът на операта“ ще изнесе 9 представления в зала 1 на НДК. Със 100-членния си състав от актьори, музиканти и симфоничен оркестър, спиращи дъха пейзажи, смайващи сценични ефекти и повече от 230 костюма, мюзикълът представя на публиката едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като The Phantom of the Opera, Think of Me и Music of the Night. Забележителната Лара Мартинс е в ролята на Карлота, Валери Кутко, която отново влиза в образа на Мадам Жири.

Зрителите ще могат да видят Дъги Картър – в ролята на Раул, Арвид Ларсен – в ролята на Андре, Никълъс Гарет – Фирмин.

Към турнето за първи път се присъединяват актьорите Матю Макдоналд, Криси Пъркинс, Конър Пратчет, Чарли Смарт, Ари Олафсон, Браян Маккан, Клои Тейлър, Ема Бретън и Саймън Уитакър. Всички те ще пеят под палката на д-р Джон Ригби. От НДК обявиха пред „Телеграф“, че от Бродуей са дали разрешение български фотографи за първи път да снимат представленията на Фантома у нас.