0

Ф аталната дознателка от РУ – Карлово, Люба Алексова заряза военния от 68-ма бригада „Специални сили“ Ангел Желязков, който уби заради нея полицая Добромир Лазаров. 38-годишната вече жена имала паралелна връзка с двамата униформени, които така и не успели да се разберат.

Полицаят от Сопот Добромир Лазаров остана завинаги на 44 години.

Убитият влюбен до уши полицай Добромир Лазаров.

 Убитият влюбен до уши полицай Добромир Лазаров.

Униформеният бе убит през нощта на 21 май 2018 г. в Пловдив, а като извършител на престъплението бе осъден окончателно от Върховния касационен съд военнослужещият Ангел Желязков. Армеецът заживял под един покрив с красивата полицайка, която месеци по-рано напуснала колегата си от МВР, с когото също преди това деляла покрив. Сега, освен че е зарязала влюбения до уши командос, Люба е напуснала полицията в Карлово и се е преместила на работа в Пловдив.

Люба Алексова смени визията за делата срещу военния, после се покри напълно.

 Люба Алексова смени визията за делата срещу военния, после се покри напълно.

Скандал

Във фаталната вечер - на 21 май, Люба и Ангел се прибрали в апартамента си в пловдивския квартал "Кючук Париж“. Красавицата не отговаряла на обажданията и на есемесите на Добромир. Полицаят се напил като куче, подкарал колата от Сопот и се озовал пред блока на военния няколко часа след това. Той дошъл, за да търси сметка на изгората си, която допреди това му се кълняла във вечна любов, обещавала му да живеят заедно, да имат брак и деца. След това го зарязала заради по-младия военен, на когото също давала подобни обещания. Около 23 часа между двамата конкуренти за сърцето на фаталната дознателка избухва скандал, който се пренася на улицата. Военният извадил армейски нож и пробол многократно полицая, който бил откаран в тежко състояние в болницата, където издъхнал. Добромир Лазаров остави момиченце сираче и близки в Сопот.

Мястото на убийството на униформения Добромир Лазаров в Пловдив.

 Мястото на убийството на униформения Добромир Лазаров в Пловдив.

Предели

Делото срещу Ангел Желязков стартира първо във Военния съд в Пловдив, после стигна и до София. Малко след убийството съдът освободи от ареста срещу подписка младия командос. Тогава адвокатите му го измъкнаха с аргумента, че бил намушкал с нож опонента си при самоотбрана. Година по-късно Военният съд под тепетата осъди Желязков на 4 години и 3 месеца затвор. Недоволни обаче останаха както прокуратурата и близките на жертвата, така и защитата на подсъдимия. Държавното обвинение настоява, че Желязков е извършил убийството умишлено, докато адвокатите твърдят, че не е имало превишаване на неизбежната отбрана. Така делото стигна до Военноапелативния съд в София, който се съгласява, че военният се е защитавал при схватката с полицая, но е прекалил в самоотбраната. За убийство при превишена неизбежна отбрана Наказателният кодекс предвижда до 5 години затвор и според втората инстанция присъдата на Желязков е прекалено тежка, тъй като наложеното му от съда в Пловдив наказание е близко до максималното. От събраните по делото доказателства по безспорен начин става ясно, че до трагедията се е стигнало именно заради любовния триъгълник, в който са се оказали подсъдимият, жертвата и полицайката Люба Алексова.

Приятели

Тя имала връзка с военния, но след като станали колеги с Лазаров, полицаят започнал да проявява силен интерес към нея, обяснил й, че я харесва. Тя го информирала, че има сериозна връзка с другия мъж и че могат да са само колеги и приятели. Полицаят обаче не се отказал и продължил да я ухажва. Купувал й дребни подаръци, черпел я на обяд. Постепенно отношенията им станали по-интимни, пише съдът и разкрива, че Ангел Желязков също разбрал за срещите на гаджето си и писал съобщение на приятелката на Лазаров, с която тогава имал връзка. Това обаче не отказало полицая от намерението му да спечели колежката си. Той споделил на Алексова, че е готов да се раздели с приятелката си, за да заживеят заедно. Младата жена обаче категорично отказала и му заявила, че няма намерение да напуска Желязков, въпреки че имали проблеми. Двамата колеги обаче продължили да се срещат, като Лазаров започнал да упреква Алексова, че заради нея и това, че не споделя чувствата му, той вече имал здравословни проблеми, споделил и намерение да се самоубие, останал и без приятелка. Така се стигнало до пролетта на 2018 г., когато полицаят заявил, че иска да се срещне с Желязков. Алексова обаче му заявила, че връзката им приключва, приканвала Лазаров да се събере със своята приятелка и признала, че не издържа вече на напрежението. Полицаят обаче не се отказвал от намерението си. Той имал и бивша съпруга, с която се свързал, тъй като била военнослужеща и от нея получил телефонния номер на Желязков. След това се обадил на военния и му казал, че ще го убие. Подсъдимият пък разговарял вечерта с Алексова и спокойно й казал да избере с кого от двамата иска да бъде. Тя му отговорила, че няма какво да избира и остава с него, след което изпратила съобщение на Лазаров да не я търси повече и да не й пише. Той пък й отвърнал, че няма да й прости.

Фатално

Така се стигнало до фаталната нощ, в която Лазаров се напил до козирката, метнал се в личния си автомобил и пристигнал в Пловдив, за да се саморазправи с опонента си. По-младият обаче надделял в двубоя пред блока и промушил фатално полиция. Успял да запази Алексова за себе си, но повдигнатото му обвинение и разкарването по съдилищата в крайна сметка довели до тяхната раздяла. Още повече, че командосът научил, че все пак Алексова е имала интимни отношения с полицая, макар й кратки. Желязков не е могъл да прости на любимата си изневярата и не е могъл да превъзмогне това, че заради нея се е вкарал в голяма беля. Двамата се скарали, а красивата фатална служителка на МВР взела решение окончателно да прекрати любовната си връзка с мъжа, убил заради нея. В крайна сметка през април стана ясно, че Ангел Желязков влиза в затвора със 7-годишна присъда за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежна отбрана. Това е окончателното решение на Върховния касационен съд.

*СНИМКИ: МАРИЦА, ТРАФИК, ПЛОВДИВ 24