0

Х ората все повече започват да си купуват различни символи, талисмани и фигурки, които да стоят около тях близо в живота им, защото вярват, че им носят късмет и променят изцяло енергията около тях.

Има голямо разнообразие от фигурки на животни, които са изработени от кристали, стъкло, дърво или различни минерали, които се продават в магазини за сувенири или подаръци.

Символи

Според различните култури различните животни имат определена символика.

Жаба - В китайската култура тя също е призната за носеща благополучие и още преди хиляди години е била бродирана върху дрехите за късмет и успех. Дори великият японски режисьор Акира Куросава „Кашемуша – Сянката на воина“ „Седемте самураи, по който е създаден после „Великолепната седморка“ и други шедьоври) е бил наричан Голямата жаба като знак на особена почит.

Например котката е символ на дома, а бухалът - на мъдростта.

Слонът пък в индийската култура е приет като символ на щастието и богатството. Още от хиляди години богатите семейства в Индия притежавали тези животни, ето защо фигурка на слон се подарява, когато искате тя да донесе благосъстояние на тези, на които я поднасяте. Слончетата, поставени в офиса, пък ще донесат късмет и успехи в бизнеса.

Златната рибка носи късмет, спокойствие, мъдрост, дълъг живот и щастие. Тя е един от осемте свещени символи на Буда, които представляват плодородие, изобилие и хармония с потока на живота.

Къща

В Древен Египет златни рибки са били държани в къщата като символ на семейното щастие.

Според индийската култура фигурката на бик, независимо дали е поставена в дома или носена като аксесоар, е символ на късмета и доброто здраве. Бикът също така е символ и на мъжествеността.

Днес хората все по-често се връщат към тези традиции и търсят връзка с природата, от която да почерпят сили и увереност, че светът е благосклонен към тях и украсяват дома или офиса си с тези символи на късмет.

*Автор: Д-р Евгени Евтимов