1

- Г-жо Паскова, как един известен спортист и след това популярен изпълнител като вас може да стане толкова духовен човек - обърнат към вътрешния свят на хората и сетивен за посланията от Космоса?

- Точно на Коледа - 25 декември 2021 г., ми се продиктува текст, който звучеше като натрапчива мисъл в съзнанието ми. Смятам, че това е космическа информация, пречупена през моята духовна призма и през моето ниво и осъзнатост. Втората част от юбилейния ми концерт в зала 1 на НДК ще бъде излъчена по една от националните ни телевизии на 3 март. Там зрителите ще могат да чуят тези послания, прочетени от артисти, с филмова музика написана от композиторите Никола Кръстилов и Светослав Лобошки, с много интересни картини, някои от тях на българския художник Васил Горанов. Попитах известна българска контактьорка кой ми диктува тези послания, а тя ми отговори, че са дадени от българските канове от висшата светла божествена йерархия, за да знаем кои сме и да опазим българския дух!

- Кога се получават тези послания? Вечер, през деня, по време на работа?

- По различно време, имаше случай, когато шофирах - спирах и записвах по светофарите. Например една вечер гледах звездите и така тръгна едно послание. В него става въпрос за катаклизмите, които предстоят, че времената са разделни и последни, в които живеем. То гласи: „Дошли са вече времена разделни - едните вярват, други се присмиват. Дошли са вече времена последни - едни остават, други си отиват. Смирено коленичих и с наведена глава, с ръце повдигнати към небесата, извиках силно, Боже мили, отмени това, да бъде мир и радост по Земята“!

- Защо според вас получавате такива послания? Превръщате ли ги в песни?

- Няма как да се превърнат в песни, защото те са много дълги. Но със сигурност зная, че трябва да достигнат до българите. Много скоро ще бъдат качени в интернет пространството и съм убедена, че ще въздействат на много хора. В тях се говори, че българският народ е избран от Бог, че живеем на земя, която е частица от Рая, че носим светлина в душите си, да запазим изконните си ценности като традиции, фолклор и че езикът ни е свещен.

- Кога за първи път тръгнаха откровенията свише към вас?

- Когато започна пандемията от COVID-19, ми се даде много силна молитва за България, отново в рима и така започна всичко. Зная, че не всички ще разберат смисъла и подтекста в него, но аз разделям хората на три категории - дълбоко заспали, полузаспали и будни. Когато някой от будните, от т.нар. будители тръгне да казва истината, тогава има шанс полузаспалите да си отворят и второто око. Обаче при дълбоко заспалите абсолютно няма шанс, колкото и камбани да звънят и сирени да вият, няма как да се осъзнаят. Според мен много е посегнато върху българската история, а един народ, за да има национално самочувствие, трябва още от ранна възраст да учи историята си. Нашата история е открадната и затова тези послания идват, за да ни кажат кои сме ние.

- Каква е енергията на нашите традиции?

- Българските народни хора лекуват Земята и телата ни. Те вдигат вибрацията и работят за Светлата Сила. Традициите, които са ни завещани от дедите ни, са родова памет. Не трябва да заменяме нашите традиции с чужди - например с Хелуин, с тикви, пуйки и кокошки, които нямат сила за нас, българите. Другото - нашата си традиция, може да е нещо много елементарно на вид, но то за нас има магическа сила, то ни пази и закриля.

- Има ли някаква тайна, скрит код в българските народни песни?

- Те също са част от родовата ни памет, защото в тях има всичко - и мъката, и болката на българина, и хубавите моменти, и историческите моменти, и традициите са вътре, и любовта - всичко се възпява в песните. Плюс това говорим за този неравноделен ритъм - над 40 неравноделни ритъма имаме в нашата музика. Фолклорът е наше национално богатство! Българският фолклор е закодиран в нашето ДНК. В нашите шевици има кодове. В нашите хора също има кодове, играейки ги, ние набиваме в Земята тези кодове и работим за Светлата Сила на природата.

- Има ли шанс по-голямата час от българския народ да запази тази сила?

- Хората се активираха и започнаха да правят клубове, да играят народни хора. Винаги съм казвала, че това е защитна реакция на населението на България, да си опазим фолклора.

- Как усещате за себе си космическата енергия?

Когато човек усети Светлината в себе си, той трябва да я споделя и с околните. Когато се е докоснал до истината, няма как да остане в илюзията и в матрицата, в която живеем.

- А какво се случи с вас на Кръстова гора и кога беше това?

- През 2012 г. бяхме група на Кръстова гора. Когато отидох на Кръста, там имаше хора от едно село, в което съм имала участие на площада, и те ме познаха. Заговорихме се с тях и след като се поклоних на Кръста, с един отец влязохме в параклиса на Св. Йоан Богослов, за да изпеем песента „Богородице Дево”. Пеехме на двуглас, когато едно момче извика: „Елате да видите какво има навън”. Излязохме и видяхме върху покрива на параклиса гълъбче с кръст на гърдите в лилав цвят.

Гълъбът с лилав кръст, който видяла певицата на Кръстова гора.

 Гълъбът с лилав кръст, който видяла певицата на Кръстова гора.

То се разхождаше, а ние го снимахме и едва тогава видях, че това не е кръст, а птицата Феникс - символ на Възкресението. По едно време пилето хвръкна и право над моята глава. Инстинктивно се наведох, то ми разпиля косата, помислих, че ще ми кацне на главата. То отиде на един друг параклис, после на едно дърво, постоя малко и изчезна. Изтичах със снимките при игумена и монасите на манастира да питам дали случайно те не са ги нарисували тези неща. Те бяха изумени от видяното. Бяха категорични, че не е тяхно дело. Заведоха ме при малкия параклис, за да ми покажат гълъби, които отглеждат от малки - сиви, кафяви, бели. Такъв гълъб нямаше. Качихме снимката на фотошоп и се оказа, че кръстът не е изрисуван, а краските са естествени. Тогава разбрах, че съм получила благословия свише!

- Като знамение ли възприемате появата на този гълъб с лилав кръст?

- Все си мисля, че това беше Светият Дух.

- Има ли други чудеса, които са се случили след това?

- Много неща. Искам един ден да напиша книга за моите чудеса. Едно от тях е снимка, която са ми направили на един събор, където пях. Над главата ми има бял гълъб, който свети в тъмното. Така се вижда на снимката. Не можем да си го обясним. Как е станало по нощите. А една нощ сънувах баба Ванга. Разговарях с нея, тя ми говореше на нейния диалект. Много неща от думите й забравих, но някои запомних. Те обаче са лично за мен, тя ми каза да не ги казвам. Важни са, но трябва да ги задържа за себе си. Този разговор с нея беше много ключов. В съня си видях Ванга като на една известна снимка, на която сочи с пръст. Като отидох на гроба й, видях същата снимка и се разплаках. Така ме посочи в съня ми.

- Има ли новини от музикалната ви кариера?

- Готова съм с 19-ия си албум. Песните са записани, но миналата година не ми остана време да направя видеа, за да издам албума. Сега трябва да намеря време да снимам клиповете, за да се появи на пазара. В него ще има 13 нови песни. Мисля, че почитателите ще бъдат приятно изненадани. Албумът ще има разнообразно звучене - автентичен и авторски фолклор. Много е силен тандемът на авторите Росица Узунова и Пламен Велинов.

- Има ли послание за България, което искате да предадете чрез това интервю?

- Българите сме много интелигентен народ. Няма да успеят да ни заличат въпреки мрачните прогнози на много анализатори. Пазят ни свише и всеки, който ни е наранил - рано или късно ще си плати! Ето малка част от едно послание за финал: „И много важно е - родовата памет да опазите, Българския дух да не погазите! Български народни песни да се пеят, кръшни български хора да се люлеят, защото с тях лекувате телата и радостно трепти Земята! И традициите си също запазете, че в тях магична сила скрита е от вековете! И нека знаят вашите деца, че българинът носи в душата светлина! И скоро идват тези времена, че ще знаят всички по света, че народ от Бог избран сте! И оттук ще дойде Светлината, която се разпръсква по Земята!“

Космическото послание на Коледа

Че защо срамуваш се, народе мой,

да носиш българското име свято?

Нима не знаеш, че народът си на Ной

и семето човешко тука е посято?

Осоговецът е казал, че над всякоя държава

свети на небето по една звездица

а над българския род тогава

Бог постави небесната царица

Галактиката Млечен път

Земята ни да брани, с безброй,

безброй звезди огряни,

за да знаят всички, че от Бога

сме избрани.

И една по една ще гаснат звездите,

ала Божият пояс вечно ще свети

и на Млечният път ще останат следите

като светъл саван за Вселената мъртва

да огрява с лъчите.

И още казано е, че като птица Феникс

Бог от пепелта България възкреси я

и цена прескъпа ще плати всеки,

който нарани я.

И няма как да бъде изпепелена,

защото от самия Бог е сътворена!

И не е важно, че малко сме на брой,

а важна е кръвта във наште вени,

важните сме всички ние - Те и Тя и Той

осъзнатите и с вяра окрилени.

Вече знаеш, българино, кой си.

Това е истината, скривана през вековете,

разказвай смело за това, не бой се,

за да знаят дъщерите български и синовете.

Затова ходи със вдигната глава,

че именно в България роден си,

където и да ходиш по света,

с гордост ти разказвай откъде си.

Не виждате ли, изкупуват нашата Земя,

на безценица се тя продава,

скоро идват бедствията по света

и всички знаят, че България оцелява.

Не остана много, връщайте се у дома,

че неслучайно тука сте родени,

силата за вас е в родната земя

само тук сте защитени, окрилени.

Наближават писаните времена,

светлината мрака ще разпръсне

придобитото ни тук остава, запомни това,

но важно е избран да си

и душата да възкръсне!

Посланието е записано от Поли Паскова.