0

С нимката, която сами си правим с телефона, т.нар. селфи, не е това, което беше. Достъпни приложения дори и за средна ръка телефон вече могат да махнат 10 години от възрастта ни или пък да ни дадат блясъка на филмови звезди.

Причината е бурното развитие на т.нар. генеративен изкуствен интелект (ИИ) в последното десетилетие. За незапознатите да обясним. Изкуствен интелект, простичко казано, е компютър, способен на това да взема решения подобно на човек, базирайки се на информация, с която предварително е бил обучен.

Обучение

В конкретния случай приложенията за снимки са обучени с милиони и дори милиарди предварително качени в тях изображения на хора, от които те извличат цветове, стилове, осветления и композиции. Така много бързо изглеждащите за самите нас посредствено селфита могат да добият творчески финиш за по-атрактивно представяне в социалните мрежи или за изненада на близък и любим.

Изданието Сайбърлинк разглежда най-добрите селфи генератори към момента. Независимо дали искате да създадете перфектна профилна снимка за социалните мрежи, да експериментирате с различен външен вид, или просто да се забавлявате творчески тези приложения изцяло ще променят представата ви за това що е то селфи през 2024 г. И ви помага да изпитате от първо лице мощта на изкуствения интелект и какво той може да извърши с едно просто натискане на бутона.

MyEdit

Благодарение на своята гъвкавост и качество MyEdit е най-добрият цялостен ИИ селфи генератор. Това си е истинска ИИ електроцентрала, която дава на вашите изображения различни стилове само с няколко кликвания. Независимо дали търсите забавна нова профилна снимка или професионална портретна фотография MyEdit осигурява изключително качество. Способността му да генерира реалистични или артистични аватари го прави безценен инструмент за всеки, който иска да подобри присъствието си в мрежите. Неговата лекота на използване и високо качество на продукцията го правят отличен избор за индивидуални потребители. И както всеки ИИ, и този с течение на времето се обучава и става все по-добър.

Вкарвате няколко свои селфита. Изкарвате с лекота професионална снимка за автобиография или профил в социалните мрежи.

 Вкарвате няколко свои селфита. Изкарвате с лекота професионална снимка за автобиография или профил в социалните мрежи.
iStock

Snapbar

Snapbar е идеален избор за тези, които искат да подобрят онлайн присъствието си, особено в бизнеса и маркетинга. Способността му да създава подобрени от ИИ снимки го прави безценен инструмент за промоционални дейности, събития и лична реклама. Функцията за персонализиране гарантира, че всяка снимка е пригодена да отговори на специфичните нужди, което я прави идеална за професионалисти, които искат да направят впечатление онлайн. Качеството на селфитата е впечатляващо и предлага яснота и креативност във всеки образ. Тук не става дума просто за селфи, а за създаване на образ, който да говори на аудиторията ви независимо дали за бизнес или за лични цели.

Fotor

Fotor е иновативна платформа за всеки, който иска да създаде отделна своя идентичност в различни онлайн платформи. Неговият ИИ генератор се откроява със своята простота и ефективност, което позволява на потребителите да трансформират личните снимки в различни аватари. Независимо дали се стремите към игрив анимационен аватар или по-излъскана и професионална визия за бизнес платформи като LinkedIn гъвкавостта на Fotor се грижи за всички нужди. Приложението е идеално за потребители, които искат да запазят профилите си в социалните медии жизнени и актуализирани с най-новите тенденции. То е лесно, бързо и интуитивно за употреба.

Селфи в огледалото лесно се превръща в маслена картина.

 Селфи в огледалото лесно се превръща в маслена картина.
iStock

Lensa

Lensa бе едно от първите приложения на пазара и се превърна в популярен избор за генериране на AI аватар благодарение на огромния си набор от стилове и лекота на използване. Това е особено привлекателно за тези, които обичат да експериментират с различен външен вид, от игриви и въображаеми до по-сложни и професионални. Възможността на приложението да генерира много персонализирани аватари от един-единствен набор от 12-13 селфита е ценена високо от потребителите. Lensa е идеална за тези, които искат да изследват творческите граници на генерираните от ИИ аватари. Неговият абонаментен модел предлага добро съотношение цена-качество, като се има предвид бройката аватари, които в крайна сметка се генерират. Едно истински творческо решение на достъпна цена.

Ако харесвате фантастични герои, лесно се превръщате в такъв.

 Ако харесвате фантастични герои, лесно се превръщате в такъв.
iStock

Dawn

Dawn AI се откроява с уникалния си подход, който позволява на потребителите да виждат себе си по много креативни и неочаквани начини. Силата на приложението се крие в способността му да трансформира прости селфита в широк спектър от артистични изпълнения, вариращи от реалистични до напълно фантастични филмови герои. Обучението на AI с потребителски селфита е лесно и ефективно, което го прави достъпен за широка аудитория. Освен това непрекъснатите актуализации на приложението и удобният за потребителя интерфейс допринасят за положително и ангажиращо преживяване. Dawn AI е идеален за тези, които обичат да експериментират с цифровата си идентичност и да се наслаждават на изненадващия елемент на изкуството, генерирано от ИИ.