0

В ъзрастта не е порок, но страхът от нея кара много хора да прибягват до меко казано порочни практики. Кралицата на поп музиката Мадона е известна с нечовешкия режим, който поддържа. Цял отбор от асистенти се грижи ежеминутно за нейната диета, тренировки и начин на живот. Мадона има железен график за хранене и хидратация – специални асистенти я будят дори през нощта в точно определен час, за да приема точно определено количество течности и минерали. Тя има разчертан график и  за ставане, и за изтощителни тренировки и репетиции. 

Сигурно звучи невероятно, но дори сексът при нея е по график. Тя е популярна с това, че излиза „на лов” за млади мъже с лимузина. Ако си хареса някой младеж, колата отбива и шофьорът го кани вътре. Следва една дежурна заучена реплика: „Знаеш коя съм и какво искам. Имаш само един шанс и той е сега!” Певицата твърди, че точно връзките с млади мъже са причината да изглежда безупречно на своите 62 години.

Режим

Освен строгия режим, който поддържа, Мадона редовно се подлага на козметични процедури, които гарантират запазването на младежкото й излъчване. Тя редовно прибягва към филъри и ботокс, като и за тази цел има назначен специален екип от експерти. Но... тя може да си го позволи, тъй като състоянието й наближава един милиард долара. 

През седмицата актрисата Дрю Баримор сподели, че за да се сблъска с най-големия си страх, е достатъчно да се погледне в огледало. Появата на нови бръчици или отпускане на кожата предизвикват панически атаки в жената, която стана звезда едва на невръстната седемгодишна възраст. Дрю преминава през много продължително лечение в психиатрична клиника, където екип терапевти са положили кански усилия, за да я убедят, че остаряването е нормален процес за всеки човек.

Модерният гуру на здравословния звезден живот е актрисата Дженифър Анистън. Тя твърди, че няма никакви корекции по себе си, а убийствената й форма се дължи на спартански режим, който включва точно определено време сън, отказ от всякаква храна след 12 часа на обяд, плюс редуване на сесии от медитация и йога. Джен дава съвети за здравословен начин на живот на по-младите си колежки. Една от най-известните последователка на режима на Дженифър е Рийз Уидърспун. Сходен подход има и бившата манекенка и актриса Елизабет Хърли, която не спира да залива социалните мрежи със снимки по бански, нищо че наближава 60 обиколки около Слънцето.

„Малко“ ботокс

Но не всичко в Холивуд се случва само със здравословен живот, диети и тренировки. Макар и с неохота, някои любимци на публиката признават и за по-сериозни намеси в начина, по който изглеждат. Инстаграм бомбата Ким Кардашиян уточнява, че понякога използва „мааалко ботокс”, епизодично филъри и доста грим. Тя държи да уточни в интервю за Allure, че не си е пипала скулите и устните, но признава, че е получила алергична реакция от инжектиране на хиалурон в задната полусфера, с която е известна повече дори, отколкото с лицето си. „Имам един съсед, който е дерматолог и ми каза, че шансът за подобна реакция е едно на милиард. Е, познайте какво стана – оказа се, че аз съм това едно“, споделя Ким. 

Комедийната актриса Ейми Шумър призна, че миналата година се е подложила на агресивна липосукция след раждането на сина си Джин. „Писна ми да гледам дебеланата в огледалото. Повече от две години след раждането коремът ми отказваше да се прибере. Когато наближиш 40, проблемите с теглото стават по-различни. Опитах всичко, включително и акупунктура, но нищо не помагаше”, казва Шумър, която дължи своята популярност точно на закръглените си форми, които изстреляха в Космоса рейтинга на готварското й шоу „Ейми се учи да готви”.

Операции

Много по-директна и безцеремонна за своите корекции е рапърката Карди Би. След забележки за „магическото” й вталяване и бурния растеж на бюста й, тя изригна с порой от псувни в профила си в Инстаграм. „Това си е моето тяло и ще правя с него каквото си поискам, така че може да го ду*ате”, казва Карди и признава, че забавя времето с повдигане на гърдите, корекция на задника и липосукция. 

Остаряването е кошмар за звездата от „Приятели” и хоръра „Писък” Кортни Кокс. Тя казва, че постоянно има нов филър, който я подмладява. „Това увлича. Започваш с един, после втори. Загубвам им бройката. Гледам филърите да са такива, които да се разграждат в тялото”, казва Кортни. 

Легендата Джейн Фонда признава, че напредването на годините е огромен проблем за нея и тя е прибягвала до „повече от едно” опъване на лицето. „Не се гордея с това, но ако ме питате сега, ще кажа, че не съжалявам и бих го направила отново”, казва тя в интервю пред Vogue. 

Корекции

Лош спомен от подмладяващи процедури има Джейн Сиймор, известна повече като „Д-р Куин лечителката”. „Пробвах ботокс, но се почувствах кошмарно и реших да залагам на природосъобразни методи за подмладяване. Тя все пак уточнява, че в „освежаването” на бюста й няма нищо природосъобразно. 

Топмоделът Бела Хадид, която е все още много далече от остаряването, казва, че човек трябва да се бори за младостта си още на съвсем млада възраст. Манекенката е започнала с корекции на тялото и лицето, когато е била едва на 13 г.

Кънтри звездата Доли Партън признава, че има много хирургически намеси в опитите си да постигне и да задържи имиджа си на надарена жена от Юга. „Истината е, че когато бях млада, не бях кой знае колко привлекателна и се заех да променя това”, казва тя в интервю за Harpers Bazaar.

Арсенал

Далеч от естествената красота е и певицата Кейти Пери, която признава за използване на различни методи, които целят запазване на младостта. „Прилагала съм лазери, имам филъри и подобряване на околоочния контур. Препоръчвам всеки да вземе мерки, колкото е възможно по-рано, защото времето не чака”, казва тя. 

За корекции признава и секссимволът Тайра Банкс. Тя уточнява в интервю, че с годините се е разделила с илюзията за естествената красота. „Трябва да кажа истината и тя е, че имам корекции и те не са малко”, казва манекенката, която уточнява, че с напредване на годините, по-често прибягва до филърите и екстеншъните. 
Скандалната певица Бритни Спиърс също признава, че се ужасява от остаряването и уточнява, че по тази причина устните й „не са нейните”, а са резултат от козметична намеса. 

„Още ме е страх да легна под ножа и залагам на природни продукти, но ако ми зададете подобен въпрос, като наближа 50, още отсега казвам – Ще направя всичко”, обещава актрисата Гуинет Полтроу. 

Но не винаги крайният резултат от корекциите в името на красотата е добър. 

Секссимволът от 90-те Мики Рурк има фейс лифтинг, нови устни, импланти в скулите, присаждане на коса и т.н., но в момента прилича на карикатура. Пластични хирурзи обезобразиха и красивата съпруга на Елвис Пресли - Присила. Неуспешен лифтинг и лоши филъри превърнаха наследницата на модния бранд Версаче – Донатела, в чудовище. Тя е на възрастта на Мадона, но двете ги дели една вселена.