1

Д иамантите, златото, в това число и сиромашкото, ще ни носят късмет и финансов напредък през 2024 г. Това разкри пред „Телеграф: Чудеса и Вяра“ Мариана Мръвкова, консултант и лектор във Фъншуй академия.

Идната седмица на 31 януари е Международният ден на бижутера. По този повод, а и във връзка с настъпващата година на Зеления дървен дракон експертката издаде актуалните езотенденции в накитите.

Промени

„Драконът е единственото митично същество от китайската астрология. Неговата свръхестественост подобава на най-скъпия и здрав камък на планетата - диаманта“, обясни Мариана. По думите й носенето му ще подпомага хората да преминат предстоящите трансформации, които този източен зодиакален знак вещае. „Тези промени ще бъдат в положителна посока, но само за дейните. Онзи, който стои на едно място и чака нещо да му се случи в живота, няма да има подкрепа от Вселената“, коментира посветената дама.

Тя издаде и с кой камък (кристал/минерал) можем да активираме в положителна посока дадена сфера от живота си.

Любов

За любов съветва винаги да носим розовия кварц. Разяснява, че това е камъкът, който ще ни помогне да отворим сърцето си и да привлечем подходящ партньор в живота. „Розовият кварц може да хармонизира отношенията и на семейните двойки с проблеми. В тази сфера е добре да се добави и любимият камък на Пушкин – карнеолът“, споделя Мръвкова, която изработва индивидуални талисмани и амулети.

Безработните тя посъветва да носят цитрин. Може да бъде под формата ключодържател или някакво бижу като висулка, обеци или гривна.

Здраве

А онези, които желаят да бъдат по-здрави, да се обърнат към природната сила на ахата. „Аметринът също влияе добре както на физическото здраве, така и на душевния ни баланс“, уверява арт терапевтката.

Препоръчва още гранат за заземяване на онези, които прекалено витаят в облаците. А за подпомагане обратния процес - духовно израстване и усъвършенстване, Мариана предписва аметист.

Защита

„За лична защита можем да се обърнем към хризолита. Той пази от уроки и негативни енергии. Понякога някой може да ви се радва, но несъзнателно да ви завижда и така да спъне делата ви“, категорична е Мръвкова.

А за привличане на парите съветва всички бизнесмени да имат пирит на бюрото си.

„Това е т.нар. сиромашко злато, което се добива в Родопите. Миньорите, като са го намерили, помислили, че са открили злато, откъдето идва и името му. Колкото по кубообразен е камъкът, толкова по-силна и добра енергия ни носи“, информира Мариана.

Сребро

Разкрива, че тази високосна година се носи не само сребро, каквато е традицията, но и злато. Изключението идвало от характера и елементите на Дракона, чиято година настъпва на 10 февруари. „И в нашата академия препоръчваме среброто, но Драконът сега иска злато и това си е“, заключи с усмивка Мариана Мръвкова.