0

К ГБ – някогашните тайните служби на Съветския съюз, имат принос и към развитието на окултните науки, разбира се не директно. Но така се получава, че те са основната причина Ернст Мулдашев да се превърне не просто в забележителен лекар и учен, а един от най-знаменитите мистици на нашето време.

Агентите се изплашили, че при него хората проглеждат без разрешение на партийните ръководители, и решили да го заточат в Сибир. Там той обаче открил как да стигне до боговете и казва, че е благодарен на КГБ за заточението, защото то преобръща живота му и му дава нов смисъл. Това разказа преди време самият Мулдашев в София.

Проф. Мулдашев е известен по цял свят и навсякъде спорят дали е гений или шарлатанин. Той е първият, който прави успешна трансплантация на око и сега пациентът вижда с него, макар и доста слабо. Но голямото му научно откритие се нарича алоплант. Всъщност това е вземане на тъкани от мъртви, обработването им и вкарването в живите. Прави го по начин, който стимулира организма. И се случва слепи да прогледнат, сакати да проходят. Измислил е 96 алопланта, с които лекува различни болести. Но казва, че и до ден днешен не му е ясен механизмът, по който те действат, защото това е дар от Бога. Точно по този начин му се явила и идеята за алопланта - като божествено откровение.

Казва: „Макар че съм създал алоплантите, аз не съм съвсем наясно с тях. За да изобретиш нещо, трябва да разбереш неговата философия. След това в нашата област е необходима общомедицинска подготовка и накрая - специализирани познания, например очна хирургия. Философският аспект е друг поглед към новите знания. А новите знания са стари, отдавна забравени знания. Преди всичко това е великата тибетска медицина“.

Якутия

През 80-те години Мулдашев е заточен в Якутия. Било му е забранено да работи научна дейност - нито да се занимава с лекарската си практика, нито да прави експедициите си. Остава му само да бъде еленовъд. Трудно, но упорито усвоява тази професия. А покрай нея се запознава и с местните митове и легенди, започва да се интересува от тайните на природата, скрити в Сибир. И прави връзка между предишни свои търсения - както медицински, така и философски и приключенски.

Той изповядва теорията, че хората и въобще животът на Земята произхождат от една обща матрица, от която е тръгнало всичко. Убеден е, че тя се намира в пещерите под остров Пасха в Тихия океан. Смята, че след това се появява втора матрица, която е в Тибет. От нея вече излизат напълно готови хора, които се раждат със знания и не им е нужно да учат, а трябва само да приложат заложеното в гените им.

Затова Мулдашев смята, че човек може да бъде регенериран и неговите алопланти могат не просто да спасят тежкоболни, но и да подобрят положението на далеч по-здрави.

Атланти

Ернст Мулдашев е известен не само с научните си открития в областта на медицината, но и с търсенето на връзка между старите цивилизации и днешния свят. Той смята, че на планетата ни са съществували атланти. Потомците на древната Атлантида се разселили по земята и някои от тях предали знанията си, други запазили познанието в скривалища. Точно тях той търси. Прави експедиции в Сирия, Египет, Тибет, Сибир, Хималаите и др.

При едно от посещенията си в Тибет буквално ахва, когато му показват древен медицински атлас с майсторски изрисувани човешки органи. Мулдашев си спомня: „Тези невероятно точни рисунки навярно са дело на атлантите.

Екипът на професора издирва атлантите и Минотавъра в Крит и се твърди, че открил гиганти.

 Екипът на професора издирва атлантите и Минотавъра в Крит и се твърди, че открил гиганти.

Впрочем такъв атлас бе открит и в Руската автономна република Бурятия. Във времената на социализма, когато книги от този род бяха обявени за антинаучни и вредни, находчиви хора го спасиха от унищожение, включвайки го в музейна сбирка. Уникатът все още съществува“.

Мулдашев говори и за хората уникати, като твърди, че една от тях е Ванга, която притежавала особена енергия. Ученият отсича: „Много хора притежават особена енергия. Екстрасенсите например чувстват енергията на другите хора. Но пророческата дарба е атрибут от Бога, тя не е присъща на човека. Много лошо е да казваш на даден човек какво ще му се случи в бъдеще. Смятам, че досега Господ е дал пророческата дарба само на трима души: Нострадамус, Едгар Кейси и Ванга. Но прави ли ви впечатление, че никой от тях не е предсказвал съвсем точно?! Те са говорили завоалирано, защото са разбирали, че абсолютните констатации са позволени само на Бога“.

При последното си посещение у нас Мулдашев заяви: „Когато пристигнах в България, ме обзе много приятно чувство - от хората, от тяхното излъчване, от погледа на очите им. Вие сте многострадален народ. Съхранили сте не само своята история и манталитета си, но и душата си и поради това не сте се претопили в други народи. Запазили сте детското в себе си. Точно това ви е спасило. Оптимизмът е кодиран в гените ви. България е една от първите държави, където ще започне духовното възраждане, описано в много древни книги“.

Катаклизъм

Според Мулдашев на Земята има хора, чиито шансове да оцелеят в условията на евентуални глобални катаклизми са огромни. Те обитават пещери в Тибет, външността им е като на всички останали, а това, което ги отличава, е способността им да мобилизират вътрешната си енергия. Тези същества живеят без каквито и да било проблеми в много тежки условия - страхотен студ и перманентен глад. Оцеляването им се дължи на състоянието сомати.

Сомати е самоконсервация на организма при ниски температури с цел съхранение на човешкия род в екстремални ситуации. „По всяка вероятност ние сме потомци на древни хора, оцелели след Всемирния потоп, защото са били в сомати“, обяснява проф. Мулдашев. И после обяснява: „Сомати не е обикновено замразяване. При замразяване в организма се образуват микроскопични ледени кристалчета, разрушаващи клетките и причиняващи смърт. А при сомати водата в организма се трансформира в четвърто агрегатно състояние, неизвестно и по-скоро необяснено засега на науката. Именно водата в този удивителен вид може напълно да спре обменните процеси в клетките и да приведе организма във вид, в който се запазва милиони години и впоследствие оживява. В това няма нищо фантастично, в природата съществува хибернацията, т.е. зимният сън“, припомня професорът. Той твърди, че в основата на хибернацията е именно феноменът сомати, приспиващ мечките (и други животни) в мразовитите месеци.

Вода

Мулдашев преди време съобщи след завръщането от поредната експедиция, че в тибетски пещери са открили рисунки на „водни хора“. На тях са изобразени телесни части, напомнящи съдове, в които се налива някаква течност. „Предполагаме, че флуидът е вода“, заяви професорът. Известно е, че водата е 90 на сто от организма на бебетата. С течение на времето количеството й намалява и при зрелите хора достига 75-80 процента. Знае се също, че във водните молекули се записва и съхранява информация. Поради това хипотезата, че водно-информационната структура е основата на човешкото съществуване не звучи като чак такава абсолютна фантастика.

Главните действащи лица в споменатите рисунки са гигантски извънземни. Те поднасят към разчленени човешки тела водна прана (в индуистките разбирания праната е жизнена енергия, циркулираща между всички живи организми и неживата материя), „преписват“ цялата информация, съхраняваща се в тяхната вода, и я пренасят в макет-съд с вода, чиято форма имитира едно към едно съответния орган. После съединяват макетите в едно цяло човешкото тяло и привеждат водата в тях в четвъртото агрегатно състояние. Т.е. животворната течност запазва получените отвън сведения. Последната фаза представлява отстраняване на макетите - остава леко полюшващо се лепкаво водно човешко тяло, съдържащо цялата информация за хомосапиенс, смята Мулдашев.

Професорът обяснява и вижданията си за медицината: „В близкото бъдеще медицината вече няма да е бизнес. Защото търговията с човешкото здраве е противопоказна на Бога. А това е най-страшното нещо. В близкото бъдеще ще бъдат премахнати преградите пред научните разработки. Много специалисти имат нови разработки, но не могат да ги направят достояние на целия свят. Главното препятствие е пазарът, начело с фармацевтичните фирми“.

Той е булгар

Ернст Мулдашев е роден на 1 януари1948 г. в башкирското селце Верхне-Серменево.

Баща му е татарин, майка му е украинка. Баба му пък е казвала, че татарите са само прозвище на народа му, а истинското им име е булгари. Завършил е медицина. Сега е световноизвестен хирург офталмолог. Директор е на Руския център за очна и пластична хирургия в Уфа. Преди години кметът на този град нарушава забраната на КГБ и кани учения да основе там клиниката по офталмология. Днес град Уфа е най-известен именно с тази болница. Мулдашев е автор на книги, в които описва тайни, свързани с древни цивилизации.

Минотавърът го пуска

Преди няколко години Ернст Мулдашев бе на експедиции в Крит в търсене на митичния лабиринт на Минотавъра.

За това той казва: „Аз и мои сътрудници бяхме там 2 пъти. При първото посещение открихме проход със зигзагообразна форма. Изминахме около 200 м и спряхме - на това място имаше особени енергии и бе възможно да изгубим съзнание. Когато се връщахме - бяхме само 2-ма души, другите останаха навън, на около четирийсетина метра преди изхода на лабиринта усетихме, че не можем да продължим нататък - все едно вървяхме през лепкава кал. След като преодоляхме този участък, се затичахме към изхода, излязохме навън и ни олекна“.

А след това продължава: „Второто посещение на лабиринта бе 9 месеца след първото. Установихме, че на мястото, където едва-едва вървяхме, има преграда. Дебелината й е към три-четири метра. То изглежда старо, външният му вид не е като на наскоро изградените. В много легенди се казва, че лабиринтът е жив, че той преценява кого да затвори във вътрешността си и кого да пусне навън. Нямам представа коя сила го материализира и дематериализира“.