0

Ч овек може само да завижда на въображението на създателите на историята за любовта на Реян и Миран. В продължение на три сезона те държат в напрежение милиони зрители в различни страни. За тези, които са загубили нишката на събитията или се вълнуват какво предстои, следват отговорите на няколко от най-любопитните въпроси за сюжета.

1. Кой е истинският баща на Реян?

Диема фемили, Pinterest

Името на истинския баща на Реян е Махфуз Ердоган. Той и Зехра се влюбват много млади, но когато Зехра му казва, че е бременна, Махфуз не е готов да поеме отговорност за семейството. Тогава Хазар се жени за нея, след като е преживял загубата на любимата си Дилшах и е готов да помогне на бременната жена. След като размисля, Махфуз тръгва да търси Зехра и детето, но когато пристига, вижда щастливото семейство и решава да не се меси. Когато истината излиза наяве, Реян не успява веднага да приеме баща си, но с искрената си любов той печели нейната прошка и тя дори ще го нарече татко.

2. Ще имат ли влюбените герои деца?

Диема фемили, Pinterest

Първият път Реян забременява с близнаци, но губи един от близнаците след намесата на Фюсун. Злодейката, като мащехата в „Снежанка“, ще подмами Реян с отровни сладки, а животът на самата бъдеща майка също ще бъде застрашен, но Азизе ще се притече на помощ навреме. Реян ще успее да спаси едно дете, но при следващия си преглед при лекар научава, че може да умре, ако реши да роди. Лекарят ще се опита да убеди пациентката да прекъсне бременността, но Реян ще реши да пожертва живота си в името на детето. Тя успява да го запази в тайна дълго време. Тогава Миран научава за това и след дълго търсене намира лекар, готов да поеме трудния случай. Реян ще роди момченце Умут в Истанбул. Във фондация, открита от двойката в Мидят, където се обучават деца от бедни семейства, Реян и Миран срещат момиче сираче и го осиновяват. На финала на сериала Реян ще обяви, че е бременна отново и очаква близнаци.

3. Жива е, не е жива...

Диема фемили, Pinterest

Да, оказва се, че майката на Миран е била жива през цялото това време. Когато жената се отчаяла от проваления си живот в имението на Асланбей, тя помолила младия тогава Хазар да й помогне да избяга. Синът на Азизе и съпруг на Дилшах Мехмет ги настига, но се разиграва нова драма и в крайна сметка единият от двата съединени гроба на родителите на Миран остава празен. Междувременно Хазар вече е отведен от баща си, а Дилшах, както се оказва, е останала жива. Азизе я затваря в къщата и я убеждава, че синът й е мъртъв. След като Дилшах го оплаква, Азизе променя името на Миран на надгробната плоча с нейното. Така години наред Миран разговаря с липсващата си майка. Баба му го приспива с приказки, че Хазар Шадоулу е виновен за смъртта на родителите му и го зове да отмъсти. Така Миран се жени за Реян, докато всъщност е женен за братовчедка си Гьонюл, но после се развежда с нея, за да се ожени наистина за Реян, в която се е влюбил. Тяхната любов минава през изпитания, но на финала хлипаме от щастие.

Когато Азизе разбира, че Хазар и Миран са нейни роднини, тя решава да им върне Дилшах, но Фюсун я изпреварва. Дилшах е прекарала повече от 20 години в плен и това се отразява на нейната психика. Връщайки се при семейството си, тя започва да тормози Реян и открито желае смъртта й. Миран и Хазар в крайна сметка я отвеждат в психиатрична клиника, защото не виждат друг изход.

4. Как Миран разбира, че е син на Хазар?

Диема фемили, Pinterest

В допълнение към Азизе, нейната помощничка Есма винаги е знаела чий син е всъщност Миран. Тя се опита да спре отмъщението, предавайки писмото с признанието на Дилшах на съпругата на Хазар – Зехра. Точно тази сцена наблюдавахме тази седмица по „Диема фемили“. Но ще мине време, докато Зехра намери сила да каже истината на Хазар. А после ще има „тупане на топката“, докато Миран научи. Край на сагата ще постави злодейката Фюсун. Веднага щом се появява в Мидят, тя казва истината на Миран, за да притисне Азизе в ъгъла.

5. Откъде Азизе разбира, че Хазар е неин син?

Диема фемили, Pinterest

Азизе отмъщава не на Реян или на Хазар, а на Насух. Някога те са били млади и влюбени и дори са имали син. Но докато Насух го няма, в чифлика избухва пожар и майка му казва на Айше (това е истинското име на Азизе), че синът им е загинал в пожара и Насух възнамерява да се ожени за друга. Тогава Айше се превръща в Азизе и решава да посвети живота си на отмъщението. Когато това не може да бъде направено от ръцете на Миран, тя възнамерява буквално да изгори Хазар, давайки съответната заповед на своя помощник. Докато той изпълнява плана на Азизе, тя самата се среща с Насух и му разкрива цялата истина за себе си, като в същото време предлага да гледа как умира синът му. Тогава Насух разкрива, че Хазар е техен общ син. Азизе, върнала се към образа на Айше, тича колкото може по-бързо към мястото на пожара и успява да измъкне сина си от огъня.

6. Кой е Аслан Асланбей?

Диема фемили, Pinterest

Това е синът на единия от загиналите синове на Азизе. Баща му е садист, женен е за Султан. Веднъж опира върху корема на бременната си съпруга нагорещена ютия. Докато Султан е в безсъзнание, детето е спасено, но на майката е казано, че то е починало. Всъщност Азизе изпраща Аслан в пансион далеч от дома. Той научава истината за произхода си от Махфуз, бащата на Реян, който решава да се съюзи с Аслан, за да спаси дъщеря си от отмъщението на Азизе. Плановете са нарушени от фанатичната любов на Аслан към Реян и нездравата му психика. Той отвлича любимата си, но е спрян от изстрел на истинския й баща. В резултат на това Аслан претърпява инцидент и получава много сериозни изгаряния. Той прекарва известно време в болницата, а след това съобщават на всички, че Аслан не е оцелял. Само Султан знае истината и тя изчезва със сина си, за да го наглежда.

7. Кой убива Хазар Шадоулу?

Диема фемили, Pinterest

Злата Фюсун планира всичко. Когато Хазар научава, че тя е тази, която е отровила Реян, убивайки един от неродените му внуци и застрашавайки живота на дъщеря му, той отива при Фюсун с оръжие, но е спрян от Азизе. Виждайки, че отношенията между майка и син постепенно се подобряват, Фюсун се ядосва още повече и решава да настрои един срещу друг братята – Хазар и Джихан. Те попадат в нейния капан и двамата идват в гората. Хазар е прострелян и умира пред очите на майка си, а всички доказателства сочат Джихан като убиеца. Но това не е така и Фюсун по-късно ще бъде наказана за смъртта на Хазар.

8. Какво ще се случи с Ярен в края на сериала?

Диема фемили, Pinterest

Животът на Ярен се променя драстично, когато Насух вижда истинското й лице и тя престава да бъде неговата любима внучка. След поредната й издънка баща й Джихан решава да я озапти, като я омъжи. Тогава се появява Харун, който пък е син на Фюсун. Двамата ще сключат фиктивен брак и тя ще го застреля. Ярен е зла отначало докрай, при нея няма промяна на образа, както например при Азизе. След като разбира, че Азизе е прехвърлила правата на имението на Асланбей на Реян, Ярен побеснява и иска да застреля и нея. Майка й Хандан вижда това и казва на полицията, че нейната дъщеря е убийцата на мъжа си Харун. В края на сериала Ярен попада в затвора.